Αθλητισμός|24.03.2023 23:41

Προκριματικά Euro: Άνετη η Εθνική στην πρεμιέρα με τρία γκολ και τρία δοκάρια απέναντι στο Γιβραλτάρ

Newsroom

Η πορεία της Εθνικής Ελλάδας στα προκριματικά του Euro άρχισε με νίκη. Το έργο της ελληνικής ομάδας απέναντι στο αδύναμο Γιβραλτάρ δεν ήταν δύσκολο, ωστόσο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έκανε τη δουλειά εμφατικά και  αποτελεσματικά αρχίζοντας με τρίποντο την παρουσία της στην προκριματική φάση με απώτερο στόχο την πρόκριση στο Euro 2024 που θα γίνει στη Γερμανία.

Η Ελλάδα επικράτησε... μόνο 3-0 μολονότι είχε τρία δοκάρια και πολλές κλασικές ευκαιρίες για να πετύχει μια ευρεία νίκη στο Φάρο. Σκόρερ για την Εθνική ήταν οι Μασούρας, Σιώπης και Μπακασέτας, ενώ ντεμπούτο έκανε ο Κωνσταντέλιας. Ακολουθεί το φιλικό με τη Λιθουανία στην «OPAP Arena» τη Δευτέρα (27/03, στις 19:00), ενώ τα επόμενα ματς για τα προκριματικά είναι προγραμματισμένα τον Ιούνιο: στις 16/6 εντός έδρας με Ιρλανδία και στις 19/6 εκτός έδρας με τη Γαλλία, η οποία στο άλλο ματς του ομίλου σάρωσε με 4-0 την Ολλανδία (η Ιρλανδία είχε ρεπό).

Η ελληνική ομάδα νωρίς-νωρίς πήρε προβάδισμα στο σκορ καθώς στο 11' ο Μπάλντοκ έστρωσε για τον Μασούρα, ο οποίος σούταρε εύστοχα για το 0-1.

Λίγο πριν από το φινάλε του α' ημιχρόνου (45') η Εθνική σκόραρε για δεύτερη φορά. Ο Πέλκας έστρωσε για τον Σιώπη, οποίος έπιασε έναν «κεραυνό» έξω απ' τη μεγάλη περιοχή διαμορφώνοντας το 0-2.

Ήταν το πρώτο γκολ του αμυντικού μέσου της Τραμπζονσπόρ με τη φανέλα της Εθνικής και πανηγυρίστηκε δεόντως με τον συμπαίκτη του στην τουρκική ομάδα και αρχηγό της Εθνικής Τάσο Μπακασέτα να τον σηκώνει στους ώμους!

Στο 58' ο Μάνταλος βρήκε ωραία τον Μπακασέτα, ο οποίος με ωραίο τελείωμα μέσα απ' την περιοχή έγραψε το 0-3.

Η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει επικρατήσει με ένα πολύ μεγαλύτερο σκορ καθώς στο 36' ο Πέλκας, στο 70' ο Παυλίδης και στο 74' ο Μάνταλος είχαν δοκάρι, ενώ χάθηκαν κι άλλες πολλές ευκαιρίες.

Την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα της Εθνικής πραγματοποίησε το παιδί-θαύμα του ΠΑΟΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου Γιάννης Κωνσταντέλιας, ο οποίος μάλιστα είχε μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει στο ντεμπούτο του στο 91'.

Με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επανεμφανίστηκε μετά από απουσία σχεδόν δύο ετών ο Κώστας Φορτούνης.

Γιβραλτάρ: Κόλινγκ, Ολιβέρο, Τσιπολίνα, Σάρτζεντ, Βαλαρίνο, Τορίγια, Μπρίτο, Λόπες, Ρόναν, Γουόκερ, Κασιάρο

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Τσιμίκας (86' Γιαννούλης), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Σιώπης, Μπακασέτας (71' Φορτούνης), Μάνταλος, Μασούρας (86' Χατζηγιοβάνης), Πέλκας (63' Κωνσταντέλιας), Γιακουμάκης (63' Παυλίδης).

Μανώλης Σιώπηςεθνική ΕλλάδαςΕθνική ομάδαΓιβραλτάρΓιάννης Κωνσταντέλιαςειδήσεις τώραπροκριματικά Euro