Αθλητισμός|01.04.2023 20:50

«Ω Μπάνε, Μπάνε»! Μοναδικές στιγμές κατά την απόσυρση της φανέλας του σπουδαίου Πρέλεβιτς στην PAOK Sports Arena

Newsroom

«Ω Μπάνε, Μπάνε»! Το ιστορικό σύνθημα για τον θρυλικό Μπάνε Πρέλεβιτς ακούστηκε ξανά σε έντονο κλίμα συγκίνησης κι εν μέσω αποθέωσης απ' τους φίλους του ΠΑΟΚ κατά την απόσυρση της φανέλας του σπουδαιότερου παίκτη που έχει φορέσει τη φανέλα του Δικεφάλου στο μπάσκετ. 

Η μεγάλη γιορτή του ΠΑΟΚ για τον Μπάνε Πρέλεβιτς κορυφώθηκε με τη φανέλα του σπουδαίου παίκτη να ανεβαίνει για πάντα στην οροφή της ασφυκτικά γεμάτης PAOK Sports Arena. Το κοινό φώναζε εκστασιασμένο και πάλι «Ω Μπάνε, Μπάνε» όπως τότε που ο σπουδαίος Πρέλεβιτς με το νούμερο 7 στην πλάτη μεσουρανούσε στα γήπεδα της Α1 και της Ευρώπης. Η φανέλα με το 7 αποσύρθηκε οριστικά καθώς κανείς άλλος δεν θα την ξαναφορέσει καθώς θα είναι κρεμασμένη στην οροφή του κλειστού της Πυλαίας για να θυμίζει τον κορυφαίο!

Πρώην συμπαίκτες του, η σύζυγός και οι κόρες του αλλά και οι φίλοι του ΠΑΟΚ ήταν εκεί για να τιμήσουν τον σπουδαίο Μπάνε Πρέλεβιτς. Ήταν μια βραδιά έντονου συναισθήματος. Ήταν εκεί μεταξύ πολλών οι Νίκος Μπουντούρης, Νάσος Γαλακτερός, Γιάννης Γιαννούλης, Χρήστος Τσέκος, Ευθύμης Ρεντζιάς, Νίκος Σταυρόπουλος, Σάκης Λάιος, Γιώργος Μασλαρινός, Γιώργος Μπαλογιάννης...

«Είχα διαφορετική άποψη, τα προηγούμενα χρόνια, για την απόσυρση της φανέλας μου. Η διοίκηση του Θανάση Χατζόπουλου με έπεισε γι’ αυτό και άλλαξα γνώμη. Κατάλαβα, επίσης, ότι έπρεπε να το κάνω γιατί κατανόησα πόσο θα το ήθελαν οι κόρες μου. Σας ευχαριστώ που ήρθατε, σας ευχαριστώ για τη μοναδική και αξέχαστη εμπειρία», επισήμανε, μιλώντας, από το κέντρο του PAOK Sport Arena, ο Μπάνε Πρέλεβιτς. «Ησουν η ψυχή της ομάδας», ανέφερε, εμφανώς συγκινημένος, ο Θανάσης Χατζόπουλος. «32 χρόνια έψαχνα να βρω παίκτη σαν και εσένα και δεν βρήκα», είπε ο Ντράγκαν Σάκοτα.

«Δεν ξέχασαν το όνομά μου. Ευχαριστώ τη διοίκηση που με έκανε να αναθεωρήσω. Είναι καλό να ξέρεις την ιστορία. Ήθελα το 7 να το φοράει ο καλύτερος παίκτης της ομάδας. Εννοείται ότι συγκινήθηκα, είναι κάτι που ζεις μία φορά, αυτή είναι η καλύτερη στιγμή μου» πρόσθεσε λίγο αργότερα στην κάμερα της ΕΡΤ.

Οι κόρες του Μπάνε Πρέλεβιτς, Άννα και Τέα, συγκινήθηκαν κατά την είσοδο του πατέρα τους στο Παλατάκι εν μέσω αποθέωσης και δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.

Νωρίτερα και η ομάδα της ΑΕΚ με εκπρόσωπο τον Team Manager της, Γιώργο Χήνα, τίμησε τον Τίγρη, που αγωνίστηκε για δύο σεζόν με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα από το 1997 έως το 1999.

ΠΑΟΚΜπάνε Πρελεβιτςειδήσεις τώρα