Αθλητισμός|02.04.2023 21:40

Σπουδαία νίκη κορυφής της ΑΕΚ στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ με τρομερό γκολ Αραούχο!

Newsroom

Σε ένα ντέρμπι για γερά νεύρα, η ΑΕΚ πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη στην έδρα του ΠΑΟΚ και έπιασε τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της Super League. Η Ένωση επικράτησε 1-0 στην Τούμπα χάρη σε ένα υπέροχο γκολ του Αραούχο στο 80' κι έδειξε ότι παραμένει «καυτή» για τη διεκδίκηση του τίτλου.

Οι Θεσσαλονικείς που δεν είχαν τον Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο (αλλά στην εξέδρα) λόγω τιμωρίας, έχασαν πολύτιμο έδαφος, γνωρίζοντας την πρώτη τους ήττα από τις 30 Οκτωβρίου, οπότε είχαν χάσει και πάλι απ' την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Βαθμολογία

  1. Παναθηναϊκός 63
  2. ΑΕΚ 63
  3. Ολυμπιακός 59 (ματς λιγότερο)
  4. ΠΑΟΚ 57
  5. Άρης 40 (ματς λιγότερο)
  6. Βόλος 40

Το παιχνίδι άρχισε με μεγάλη ένταση. Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν στο 7' με τον Άμραμπατ. Ωστόσο, ο διαιτητής Κουλμπάκοφ ακύρωσε το γκολ καταλογίζοντας φάουλ του Σοάρες στον Γκατσίνοβιτς. Στο 18' η κεφαλιά του Ολιβέιρα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αθανασιάδη ενώ στο 24' ο Κοτάρσκι πρόλαβε με γρήγορη έξοδο τον Πινέδα σε τετ α τετ στα πλάγια. Ο Γιόνσον στο 41' έχασε το βηματισμό και δεν πρόλαβε να πλασάρει τον Κοτάρσκι ενώ η κεφαλιά του Πινέδα στις καθυστερήσεις πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του ΠΑΟΚ.

Με τις αλλαγές τους στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, οι προπονητές θέλησαν να αλλάξουν το ρυθμό του αγώνα. Ωστόσο, χρειάστηκε να φτάσουμε στο 66' για την πρώτη καλή φάση. Από πολύ πλάγια θέση ο Ολιβέιρα πλάσαρε, ο Αθανασιάδης άπλωσε το αριστερό του χέρι στέλνοντας την μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας του και, μετά, στην αγκαλιά του. Επτά λεπτά μετά, οργανωμένη επίθεση των γηπεδούχων κατέληξε σε πλασέ του Σάστρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο 77' ο Τζαβέλλας σκόραρε με κεφαλιά αλλά ήταν εκτεθειμένος. Τρία λεπτά αργότερα, όμως, από υπέροχη πάσα του Μάνταλου, ο Αραούχο με βολ πλανέ άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ (0-1). Ο ΠΑΟΚ αύξησε την πίεσή του και κυνήγησε το γκολ αλλά ο Τόμας και ο Ελ Καντουρί βρέθηκαν σε θέση βολής αλλά δεν σκόραραν.

Με τη νίκη αυτή η ΑΕΚ ανέβηκε στην πρώτη θέση μαζί με τον Παναθηναϊκό (στους 63 βαθμούς) αφήνοντας τον ΠΑΟΚ έξι βαθμούς μακριά.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ (46' Ντάντας), Αουγκούστο (85' Φιλίπε Σοάρες), Νάρεϊ (61' Τάισον), Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (72' Ελ Καντουρί), Ολιβέιρα (72' Τόμας).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (83' Ρότα), Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόσον (46' Λιβάι), Πινέδα (71' Μάνταλος), Αραούχο (83' Τσούμπερ), Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ (63' Ελίασον).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

SuperLeagueΠΑΟΚειδήσεις τώραΑΕΚ