Αθλητισμός|04.04.2023 12:46

Θλίψη στον ΠΑΟΚ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου, Πέτρος Καλαφάτης

Newsroom

Στο πένθος βυθίστηκε η οικογένεια του ΠΑΟΚ αφού έγινε γνωστό πως πέθανε ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου, Πέτρος Καλαφάτης.

Ο εκλιπών βρέθηκε αρχικά στον διοικητικό θώκο του «Δικεφάλου» από το 1984 μέχρι το 1986 και βίωσε σημαντικές επιτυχίες με πιο σπουδαία την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδος, το 1985, δεύτερου στην ιστορία του συλλόγου.

Ακόμη, ήταν πρόεδρος των «ασπρόμαυρων» το 1998 και τη διετία 2001-03 ενώ σημειώνεται ότι ήταν θείος του υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρου Καλαφάτη.

Ιστορικής σημασίας ήταν η στιγμή που ανέλαβε συμβολικά τη σκυτάλη από τον Γιώργο Μπατατούδη, τον Μάη του 2001, παραμονές του τελικού με τον Ολυμπιακό, λαμβάνοντας εν λευκώ εντολή για να σχηματίσει νέα διοίκηση.

Για την απώλεια του πρώην προέδρου εξέφρασε τα συλλυπητήριά της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω Twitter γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του, πρώην Προέδρου της ομάδας μας, Πέτρου Καλαφάτη, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή.

Ο Πέτρος Καλαφάτης υπήρξε από τους επιδραστικότερους παράγοντες του Συλλόγου με έντονη συνεισφορά σε μεγάλες επιτυχίες σε διαφορετικές μάλιστα περιόδους.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Από την πλευρά του, ο «ασπρόμαυρος» Αθλητικός Σύλλογος αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση:

«Ο ΠΑΟΚ, στο άκουσμα της απώλειας του Πέτρου Καλαφάτη, μέλους του Σωματείου μας, πρώην προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με ενεργή συμμετοχή στο πρωτάθλημα του 1985 και του κυπέλου του 2001, και όχι μόνο, και πιστού υπηρέτη της ιδέας του ΠΑΟΚ, εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του και αποφασίζει:

1. Aντιπροσωπεια του Διοικητικού Συμβουλίου να παραβρεθεί στην εξόδιο ακολουθία.

2. Αντί στεφάνου, να κατατεθεί συμβολικό ποσό σε φιλανθρωπικό ίδρυμα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει...».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

πρόεδροςθάνατοςΠΑΟΚειδήσεις τώρα