Αθλητισμός|05.04.2023 20:00

Πέρασε απ' τον Βόλο με Πινέδα η ΑΕΚ και παρέμεινε στην κορυφή της Super League

Newsroom

Με ένα σοβαρό και μετρημένο παιχνίδι η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα απ' τον Βόλο και παρέμεινε στην κορυφή της Super League. Το Πανθεσσαλικό μετατράπηκε σε... OPAP Arena παρουσία 8.000 φίλων της Ένωσης, οι οποίοι κάνουν όνειρα τίτλου μετά το 1-0 επί του Βόλου χάρη στο όγδοο γκολ του Πινέδα στο πρωτάθλημα. Οι Κιτρινόμαυροι, που ήταν ανώτεροι, έστω κι αν δεν εντυπωσίασαν, παρέμειναν αήττητοι στα play offs και περιμένουν την έκβαση της μάχης του Παναθηναϊκού με τον Άρη για να διαπιστώσουν αν θα μείνουν μόνοι στην πρώτη θέση ή αν θα έχουν και συγκάτοικο...

Παρά τις πέντε αλλαγές που έκανε ο Ματίας Αλμέιδα συγκριτικά με το ντέρμπι της περασμένης Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, οι Κιτρινόμαυροι μπήκαν στο γήπεδο με ορμή και πολύ γρήφορα βρήκαν το γκολ που ήθελαν για να... αποσυμπιεστούν και να αποβάλουν κάθε άγχος για το αποτέλεσμα.

Μόλις στο 9' ο Ελίασον έκλεψε την μπάλα, ο Αραούχο άλλαξε με τον Γκαρσία κι αυτός έστρωσε για τον Πινέδα, ο οποίος εκτέλεσε με ωραίο πλασέ απ' το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής για το 1-0. Η Ένωση διατήρησε τον έλεγχο του παιχνιδιού καθόλη τη διάρκεια του α' ημιχρόνου αλλά δεύτερο γκολ δεν μπόρεσε να σκοράρει για να αποκτήσει μεγαλύτερη ασφάλεια.

Στο β' ημίχρονο ο Βόλος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν είχε καλό ρυθμό και δεν έβγαζε μεγάλη ένταση στο παιχνίδι της. Μάλιστα είχε μια καλή κεφαλιά με τον Κάτσε στο 51' κι ένα σουτ του Ντέλετιτς στο 64', φάσεις στις οποίες αντέδρασε σωστά ο Αθανασιάδης. Η ΑΕΚ απάντησε στο 69' με μια μεγάλη ευκαιρία του Λιβάι Γκαρσία που πλάσαρε άουτ από πλάγια θέση.

Βόλος: Κλέιμαν, Άλχο, Εσκοβάλ, Σιέλης, Λούνα, Τσοκάνης (88' Μεταξάς), Γκάγκι, Ντέλετιτς (88' Μεθκίδα), Τάχατος (46' Μπαριέντος), Κάτσε, Οζέγκοβιτς (42' Πιρές).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Μοχαμάντι, Βίντα, Τζαβέλλας, Ρότα, Γιόνσον, Πινέδα (75' Γκατσίνοβιτς), Μάνταλος (84' Γαλανόπουλος), Ελίασον (90' Σιμάνσκι), Γκαρσία (75' Τσούμπερ), Αραούχο (84' Φερνάντες).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βόλος ΝΠΣΑΕΚSuperLeagueειδήσεις τώρα