Αθλητισμός|05.04.2023 23:10

Σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού με ανατροπή επί του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη

Newsroom

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη επί του ΠΑΟΚ με 3-1 στο Γ. Καραϊσκάκης καθώς μολονότι βρέθηκε να χάνει (0-1) στο α' ημίχρονο, με τρία γκολ στο δεύτερο 45λεπτο έκανε την ολική ανατροπή και παρέμεινε ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου καθώς βρίσκεται στο -3 από τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Αντιθέτως, ο ΠΑΟΚ έμεινε στο -9 απ' την κορυφή...

Βαθμολογία

  1. Παναθηναϊκός 66
  2. ΑΕΚ 66
  3. Ολυμπιακός 63
  4. ΠΑΟΚ 57
  5. Άρης 41
  6. Βόλος 40

Σε μια κομβική στιγμή για την εξέλιξη του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός άφησε πίσω του την γκέλα με τον Άρη και φώναξε «παρών». Οι Ερυθρόλευκοι είχαν ένα εκρηκτικό δεύτερο ημίχρονο στο ξεκίνημα της πορείας του Ζοσέ Ανιγκό στον πάγκο της ομάδας και πλέον πηγαίνουν στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο με ανεβασμένη ψυχολογία.

Οι Πειραιώτες έβγαλαν αντίδραση και ήταν αποτελεσματικοί στις φάσεις που δημιούργησαν απαντώντας στο γκολ του Μπράντον απ' το 22' με τέρματα του Μπακαμπού στο 59', του Μασούρα στο 78' και του Ελ Αραμπί στο 87' με πέναλτι.

Από τα πρώτα λεπτά του ο ρυθμός ήταν πολύ καλός. Οι Ερυθρόλευκοι πίεσαν πολύ έντονα κι είχαν μερικές καλές στιγμές για να σκοράρουν αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που άνοιξε το σκορ. Ήταν το 22ο λεπτό, όταν μετά από συνεργασία του Ζίβκοβιτς με τον Σάστρε και σέντρα του δεύτερου από τα δεξιά, ο Μπράντον έβαλε ωραία την προβολή ανάμεσα σε Παπασταθόπουλο και Μπα νικώντας τον Πασχαλάκη για το 0-1.

Ο Ολυμπιακός έδειξε σοκαρισμένος κι έκανε ώρα να συνέλθει καθώς ο ΠΑΟΚ πήρε τα ηνία στο ματς. Μάλιστα στο 29' ο Πασχαλάκης έσωσε εντυπωσιακά το εξαιρετικό πλασέ του Ζίβκοβιτς που κατευθυνόταν στο δεξί «Γ» της εστίας του.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ σπατάλησε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία με την οποία θα μπορούσε να έχει τελειώσει το ματς καθώς στο 51' ο Πασχαλάκης απέκρουσε δύσκολα το πλασέ του Αουγκούστο. Το 0-2 δεν έγινε και στο 59' άρχισε η αντεπίθεση του Ολυμπιακού. Έπειτα από αντεπίθεση ο Ρέαμπτσιουκ τροφοδότησε από αριστερά τον Μπακαμπού που με ένα υπέροχο πλασέ εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Κοτάρσκι για το 1-1.

Το γκολ αυτό ανέβασε την ψυχολογία των Πειραιωτών σε αντίθεση με τους παίκτες του Δικεφάλου που έχασαν μέτρα στο γήπεδο. Εν τέλει στο 78' οι Ερυθρόλευκοι εκμεταλλεύτηκαν μια λανθασμένη απομάκρυνση του Κουλιεράκη και ο Μασούρας από κοντά με κεφαλιά πέτυχε το 2-1.

Έκτοτε ο ΠΑΟΚ δεν απείλησε ξανά ενώ οι Πειραιώτες βρήκαν και τρίτο γκολ κλειδώνοντας το τρίποντο. Στο 85', ο Μασούρας έκανε το γέμισμα στην περιοχή, ο Ζίβκοβιτς στην προσπάθεια να απομακρύνει βρήκε την μπάλα με το χέρι κι έπειτα από παρέμβαση του VAR ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ελ Αραμπί για το τελικό 3-1.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ρέαμπτσιουκ, Μπα, Παπασταθόπουλος (57' Σισέ), Ροντινέι, Εμβιλά, Χουάνγκ, Φορτούνης (77' Βρουσάι, Βαλμπουενά (60' Χάμες), Μπιέλ (77' Μασούρας), Μπακαμπού (77' Ελ Αραμπί).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ρ. Σοάρες, Κουλιεράκης, Ίνγκασον, Σάστρε, Φ. Σοάρες (82' Σβαμπ), Ντόουγκλας, Κωνσταντέλιας (68' Νάρεϊ), Τάισον (68' Ελ Καντουρί), Ζίφκοβιτς (88' Ρικάρντο), Μπράντον (69' Ολιβέιρα).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΑΟΚειδήσεις τώραΟλυμπιακόςSuperLeague