Αθλητισμός|06.04.2023 15:10

Άρχισαν οι εργασίες στον Βοτανικό: «Τη σεζόν 2026-27 ο Παναθηναϊκός στο νέο σπίτι του»!

Newsroom

Με την πεποίθηση ότι τούτη τη φορά το έργο δεν θα μείνει μόνο σε μακέτα, άρχισαν οι εργασίες για τον καθαρισμό της περιοχής στον Βοτανικό όπου έχει χωροθετηθεί το υπό σχεδιασμό γήπεδο του Παναθηναϊκού. Με μπουλντόζες στο φόντο να καθαρίζουν τον χώρο, οι αρμόδιοι υπουργοί, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και της διοικητής ηγεσίας του Ερασιτέχνη και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ανακοίνωσαν την επίσημη έναρξη των εργασιών για το νέο γήπεδο του Τριφυλλιού.

Το όνειρο εκατομμυρίων φίλων του Παναθηναϊκού που επί δεκαετίες ακούν και βλέπουν μακέτες αλλά όχι καινούργιο γήπεδο, φαίνεται ότι αρχίζει να υλοποιείται καθώς ξεκίνησαν οι πρόδρομες εργασίες για τον καθαρισμό του οικοπέδου στον Βοτανικό, πάνω στο οποίο θα χτιστεί το νέο γήπεδο, προκειμένου, όταν υπογραφεί περί τα τέλη Μαΐου η σύμβαση της δημοτικής αρχής με το ανάδοχο σχήμα της κοινοπραξίας των ΤΕΡΝΑ-ΑΚΤΩΡΑ-Μυτιληναίου, να αρχίσει αμέσως η κατασκευή του νέου γηπέδου.

Το χώρο του εργοταξίου επισκέφθηκαν οι υπουργοί Γιώργος Γεραπετρίτης (υπουργός Επικρατείας), Θόδωρος Σκυλακάκης (αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών), Άδωνις Γεωργιάδης (υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων), ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Μαλακατές, και ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης, οι οποίοι ενημερώθηκαν αναλυτικά από τον Κώστα Μπακογιάννη, για τις εργασίες.

Μετά το πέρας της επιθεώρησης ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε: «Σήμερα είναι μία πάρα πολύ μεγάλη μέρα για την Αθήνα, μία πάρα πολύ μεγάλη μέρα για τον Παναθηναϊκό και τα έργα μιλάνε από μόνα τους, δεν χρειάζονται πάρα πολλά λόγια. Το όνειρο γίνεται επιτέλους πραγματικότητα. Αρχίζει το ματς».

Αλαφούζος: «Υπάρχει τεράστια διαφθορά»

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Αλαφούζος είπε: «Ο Βοτανικός είναι ένα τεράστιο έργο η ανάπλαση για την Αθήνα, αλλά κυρίως για τον Παναθηναϊκό, που θα αποκτήσει ένα σύγχρονο γήπεδο. Πιστεύω ότι θα είναι το καλύτερο γήπεδο στην Ελλάδα. Και φέτος τελειώνουμε στο Κορωπί τα έξι γήπεδα και θα είμαστε η ομάδα στην Ελλάδα με τις καλύτερες υποδομές».

Παράλληλα, όμως μίλησε και για διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο λέγοντας ότι «υπάρχει μία τεράστια διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, την βλέπουμε καθημερινά. Αυτό δεν το έχει αντιμετωπίσει η κυβέρνηση και δεν ξέρω αν είναι διατεθειμένη και αν θέλει να την αντιμετωπίσει. Αν δεν εφαρμοστούν οι νόμοι κι αν οι πολιτικοί δεν αποφασίσουν να τους εφαρμόσουν αντί να τους αγνοούν, τότε δεν θα αλλάξει τίποτα. Δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι και δεν υπάρχουν οι συνθήκες που να με κάνουν να μην είμαι απογοητευμένος».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Μαλακατές, τόνισε: «Νομίζω ότι είναι μία μέρα η σημερινή, που όλος ο φίλαθλος κόσμος του Παναθηναϊκού περίμενε με μεγάλη προσμονή. Είναι μία ιστορική μέρα. Φεύγουμε από τα λόγια και περνάμε στις πράξεις. Μιλάμε για πρόδρομες εργασίες, που αποτελούν τον προθάλαμο για να ολοκληρωθεί το γήπεδο και οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη αλλά και της ποδοσφαιρικής ομάδας».

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε: «Το μεγαλύτερο όραμα του λαού του Παναθηναϊκού που ξεκίνησε πριν από 18 χρόνια, από το 2005, και που δυστυχώς διάφορες καθυστερήσεις το οδήγησαν σήμερα εδώ, επιτέλους με προσωπική απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ενέργειες όλων των συναρμοδίων υπουργών και βεβαίως του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και με την εξαιρετικά καλή μας συνεργασία του Δήμου Αθηνών, τον δήμαρχο κ. Μπακογιάννη, αλλά και την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τον κ. Γιάννη Αλαφούζο, και τον Ερασιτέχνη, τον κ. Μαλακατέ, γίνεται επιτέλους πραγματικότητα. Πριν από 3 χρόνια υπογράψαμε το αρχικό μνημόνιο που θα μας έφερνε εδώ. Και σήμερα ξεκινάει το έργο, ώστε σε τρία χρόνια ο λαός του Παναθηναϊκού να έχει το πιο σύγχρονο γήπεδο στην Ελλάδα, αυτό που του αξίζει και ταυτόχρονα οι Αθηναίοι κι οι Έλληνες να απολαμβάνουν μία καινούρια γειτονιά που σήμερα είναι απολύτως υποβαθμισμένη, να γίνεται το κάτι άλλο, κάτι τελείως καταπληκτικό για τους κατοίκους της περιοχής και ταυτόχρονα με μία σημαντική αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας και της Λ. Αλεξάνδρας με τη συνέχεια μετά τα εγκαίνια του γηπέδου της κατεδαφίσεως του παλιού, ιστορικού γηπέδου του Παναθηναϊκού».

Και πρόσθεσε: «Η Διπλή Ανάπλαση θα είναι το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης που έχει γίνει εδώ κι έναν αιώνα στην Αθήνα. Και είμαι εξαιρετικά περήφανος που ως συναρμόδιος υπουργός μαζί με τον άμεσό μου συνεργάτη, Νίκο Παπαθανάση, καταφέραμε να κάνουμε πραγματικότητα ένα όνειρο εκατομμυρίων ανθρώπων. Κα να τονίσω ότι παρά τους δυσταγμούς και τις αμφιβολίες όλα έχουν τηρηθεί εντός νομοδιαγράμματος. Έτσι, όλα πάνε όπως πρέπει, το έργο επιτέλους ξεκινάει. Αυτή η κυβέρνηση δεν είναι λόγια είναι για έργα κι αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης έκανε λόγο για ένα από τα μεγαλύτερα projects αστικής ανάπλασης σε όλη την Ευρώπη.

Γιώργος ΓεραπετρίτηςΒοτανικόςΆδωνις Γεωργιάδηςγήπεδο ΠαναθηναϊκούΓιάννης ΑλαφούζοςΠαναθηναϊκόςΔιπλή ανάπλασηΚώστας Μπακογιάννηςειδήσεις τώρα