Αθλητισμός|07.04.2023 19:31

Οριστική συμφωνία Παναθηναϊκού - κυβέρνησης για το κλειστό του ΟΑΚΑ - Μετά το Πάσχα οι υπογραφές

Newsroom

Σε οριστική συμφωνία με την κυβέρνηση έφτασε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός για το θέμα του ΟΑΚΑ. Αμέσως μετά το Πάσχα οι δύο πλευρές θα υπογράψουν το συμφωνητικό με το οποίο η χρήση του κλειστού των ολυμπιακών εγκαταστάσεων θα περάσει στα χέρια των Πρασίνων για 49 χρόνια.

Πρόκειται επί της ουσίας για την «ενεργοποίηση» μιας συμφωνίας που είχε επιτευχθεί εδώ και περίπου ένα χρόνο (Απρίλιο του 2022), αλλά κυρίως λόγω των παλινωδιών από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, είχε παγώσει η διαδικασία.

Τα όποια εμπόδια φαίνεται πως ξεπεράστηκαν και πιθανότατα μετά το Πάσχα θα μπουν οι τελικές υπογραφές και το Τριφύλλι θα αποκτήσει επισήμως το ΟΑΚΑ. Το «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις των τελευταίων μηνών αποτελούσε το πάρκινγκ και η κυβέρνηση, μετά από πολλές συζητήσεις που έγιναν, αποφάσισε να τηρήσει τη διάταξη που η ίδια είχε ψηφίσει πριν από αρκετό καιρό. Αυτό σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός θα πάρει και το πάρκινγκ του ΟΑΚΑ.

Υπήρξαν εντάσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές, ωστόσο, τα πράγματα φαίνεται πως άλλαξαν, με την κυβέρνηση να είναι έτοιμη να τηρήσει τη διάταξη που ψήφισε και να δώσει στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός το δικαίωμα εκμετάλλευσης των χώρων του ΟΑΚΑ, κάτι που οι Πράσινοι περίμεναν με αγωνία εδώ και καιρό.

κυβέρνησηΠαναθηναϊκόςΟΑΚΑειδήσεις τώρα