Αθλητισμός|07.03.2019 10:05

Μπιτς βόλεϊ: Επική νίκη των Αρβανίτη, Καραγκούνη στο Σίδνεϊ επί της θρυλικής Γουόλς

Κώστας Ασημακόπουλος

Την σημαντικότερη νίκη των τελευταίων 10 ετών στο μπιτς βολεϊ σημείωσαν στο Σίδνεϊ η Βίκυ Αρβανίτη και η Πένυ Καραγκούνη στον πρώτο αγώνα τους για το κυρίως ταμπλό του τουρνουά τριών αστέρων του παγκοσμίου σιρκουί.

Κάνοντας εκπληκτική εμφάνιση στον πρώτο τους αγώνα στον F όμιλο του τουρνουά νίκησαν 2-1 (21-13, 16-21, 15-10) τις αμερικανίδες Σουέτ, Γουόλς Τζένιγκς και πέρασαν στον τελικό του F ομίλου. Εκεί τα ξημερώματα θα αντιμετωπίσουν τις κινέζες Λι / Ζενγκ που στο ασιατικό ντέρμπι νίκησαν τις γιαπωνέζες Τάκε, Κουσάνο με 2-1 (14-21, 21-17, 23-21). Εάν νικήσουν και τις κινέζες θα περάσουν στους «16», διαφορετικά θα περάσουν στις «24» και θα δώσουν έναν ακόμα αγώνα για την 16αδα.

Γενικά είναι μία νίκη που βάζει το ελληνικό μπιτς βόλεϊ και πάλι μέσα στον χάρτη του παγκοσμίου μπιτς βόλεϊ και δίνει την ευκαιρία στην ελληνική ομάδα να ελπίζει για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Εκτός του ότι νίκησαν μία ακόμα ομάδα από τις ΗΠΑ, η ομάδα αυτή δεν είναι τυχαία. Η Γουόλς είναι κάτοχος τέσσάρων Ολυμπιακών μεταλλίων στο μπιτς βόλεϊ και στη σάλα. μαζί με τη Μίστι Μέι ήταν η χρυσή Ολυμπιονίκης στην Αθήνα το 2004, στο Πεκίνο το 2008 και στο Λονδίνο το 2012 όπου ήταν και έγκυος πέντε εβδομάδων. Στο Ρίο το 2016 πήρε το χάλκινο μετάλλιο, ενώ το 2000 είχε αγωνιστεί με την εθνική γυναικών των ΗΠΑ στο βόλεϊ σάλας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ.

«Η μεγαλύτερη νίκη»

«Είναι η μεγαλύτερη νίκη που έχουμε πετύχει ως ομάδα όχι μόνο την εφετινή σεζόν αλλά και τα προηγούμενα χρόνια που ήμασταν μαζί. Από τη μία ο βαθμός δυσκολίας του αγώνα και από την άλλη το βαρύ όνομα του αντιπάλου. Η Γουόλς και η βαριά ιστορία της δίνουν αίγλη στην επιτυχία μας».

Για το πως επιτεύχθηκε αυτή η νίκη είπε: «Παίξαμε πολύ καλά στο μπλοκ άμυνα. Η Βίκυ μάζεψε πολλές μπάλες στην άμυνα και η Πέννυ σταμάτησε στο μπλοκ κάποιες ψηλές μπάλες που πήγαν να παίξουν. Τους ανατρέψαμε το παιχνίδι και έκαναν λάθη. Μας έκανε μεγάλη εντύπωση το ξεχωριστό στιλ της Γουόλς, ήταν ξεχωριστό ακόμα και στην ήττα. Συνεχίζουμε συγκεντρωμένες. Ελπίζουμε με τις κινέζες να κάνουμε μία ακόμα καλή εμφάνιση ώστε να ταξιδέψουμε μέσα στην 16αδα».

ΣπορΠέννυ Καραγκούνημπιτς βόλεϊΒίκυ Αρβανίτη