Αθλητισμός|07.03.2019 10:49

ΠΑΟΚ: Κλείνει και η τελευταία εκκρεμότητα στο ρόστερ

Αντώνης Τσακαλέας

Ο Φερνάντο Βαρέλα κατέγραψε το βράδυ της περασµένης Κυριακής, κόντρα στον Παναθηναϊκό, την υπ’ αριθµόν 110 εµφάνισή του µε τη φανέλα του ΠΑΟΚ και θέλει άλλες οκτώ προκειµένου ο «Δικέφαλος του Βορρά» να γίνει η οµάδα µε την οποία θα έχει µετρήσει τις περισσότερες συµµετοχές από κάθε άλλη οµάδα στην καριέρα του, ξεπερνώντας τις 117 που µέτρησε µε τη Στεάουα Βουκουρεστίου. Από αυτά τα 110 παιχνίδια, στα 92 είχε στο πλευρό του τον Χοσέ Κρέσπο, µε το ποσοστό αγώνων στο οποίο ο ΠΑΟΚ έχει κρατήσει το µηδέν στην άµυνα, όντας αµφότεροι παρόντες, να φτάνει στο εντυπωσιακό 46%.

Ο Κρέσπο έχει ήδη βάλει την υπογραφή του σε νέο συµβόλαιο, µε το κεφάλαιο Βαρέλα να αποτελεί ουσιαστικά τη τελευταία εκκρεµότητα των «ασπρόµαυρων» µε φόντο τη νέα σεζόν. Το θέµα του νέου συµβολαίου έχει περάσει από αρκετά «κύµατα». Αρχικά είχε διαφανεί πως οι δύο πλευρές είναι κοντά και λίγο αργότερα εµφανίστηκε ένα χάσµα που θεωρήθηκε αγεφύρωτο. Αυτό που δεν µπορεί να περάσει απαρατήρητο είναι πως η αγωνιστική παρουσία του Βαρέλα δεν επηρεάστηκε από την όποια φάση πέρασαν οι συζητήσεις που αφορούσαν το µέλλον του, κάτι για το οποίο άπαντες «βγάζουν το καπέλο» στον ποδοσφαιριστή αλλά και στον Ραζβάν Λουτσέσκου, που έδειχνε σίγουρος πως αυτό θα συνέβαινε.

Αυτό που γίνεται αντιληπτό είναι πως όσο ο ΠΑΟΚ βαδίζει προς την εξασφάλιση του πρωταθλήµατος, πλησιάσει και η στιγµή που οι δύο πλευρές θα τα ξαναπούν και είναι σίγουρο πως η αγωνιστική σταθερότητα που έδειξε ο Βαρέλα θα παίξει τον ρόλο της. Στις αρχές της εβδοµάδας στη Ρουµανία έκαναν την εµφάνισή τους δηµοσιεύµατα που µιλούσαν για παραµονή του Βαρέλα στον ΠΑΟΚ, χωρίς όµως να έχει προκύψει κάτι που να τα επιβεβαιώνει. Ο λόγος για τον οποίο η περίπτωση του Αφρικανού θεωρείται ως η τελευταία «εκκρεµότητα» είναι διότι αυτό που έχει διαφανεί είναι πως οι δρόµοι του ΠΑΟΚ µε τους Κάνιας και Σάχοφ θα χωρίσουν τον καλοκαίρι, µε τον Ραζβάν Λουτσέσκου να έχει χειριστεί διαφορετικά τις δύο περιπτώσεις: ο Ισπανός µπαίνει στο περιθώριο και ο Ουκρανό θα βρίσκεται στις «επάλξεις», έχοντας µάλιστα θέση βασικού στα περισσότερα από τα κρίσιµα παιχνίδια των τελευταίων έξι εβδοµάδων.

  • Στον δρόµο για την αναµέτρηση της 24ης αγωνιστικής µε αντίπαλο τον Ατρόµητο ο Κάρολ Σβιντέρσκι επέστρεψε στις προπονήσεις, ενώ αντίθετα ο ∆ηµήτρης Ληµνιός ακολούθησε πρόγραµµα θεραπείας και θα δοκιµάσει να προπονηθεί αύριο.
ΠΑΟΚΡαζβάν ΛουτσέσκουΦερνάντο Βαρέλα