Αθλητισμός|08.04.2023 23:59

Νίκη του Παναθηναϊκού στην έδρα του Ολυμπιακού και προβάδισμα για την κατάκτηση του Λιγκ Καπ

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-2 σετ με ανατροπή του Ολυμπιακού στο Μελίνα Μερκούρη και απέκτησε προβάδισμα για την κατάκτηση του Λιγκ Καπ στο βόλεϊ. Ήταν ακόμα ένα συναρπαστικό ματς μεταξύ των δύο «αιωνίων» με τους Πράσινους να χαμογελούν στο φινάλε.

Οι παίκτες του Ανδρεόπουλου βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-1 σετ, ωστόσο στη συνέχεια ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση και έχουν τον πρώτο λόγο ενόψει του δεύτερου τελικό που θα γίνει τη Μεγάλη Τετάρτη (12/04, 21.00) στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Με δεδομένο αυτό το σκορ, ο Παναθηναϊκός στη ρεβάνς θέλει νίκη με οποιοδήποτε σκορ. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του κυνηγά μια νίκη με 3-0 ή 3-1. Αν πάντως οι Ερυθρόλευκοι επικρατήσουν 3-2 σετ θα κριθούν όλα στο χρυσό σετ.

Το ματς

Οι Πράσινοι άρχισαν με το πόδι στο γκάζι την αναμέτρηση, αποκτώντας πολύ γρήγορα διαφορά εννέα πόντων (1-10). Οι «ερυθρόλευκοι» από την άλλη, προσπάθησαν να μειώσουν τη διαφορά με τον Ιντάλγκο στο σερβίς, όμως είδαν τον Παναθηναϊκό να παίρνει διψήφια διαφορά (6-16). Το +10 των Πράσινων έμοιαζε μη ανατρέψιμο από τον Ολυμπιακό, με το 0-1 στα σετ να έρχεται για τους φιλοξενούμενους με σκορ 17-25.

Στο δεύτερο σετ, οι παίκτες του Αλμπέρτο Τζουλιάνι έβγαλαν αντίδραση μπαίνοντας από την αρχή σε θέση οδηγού (8-5). Ο Παναθηναϊκός μείωσε στο ελάχιστο (9-8), με τον Ολυμπιακό να διευρύνει το προβάδισμα του στους πέντε (17-12). Έως το τέλος του σετ, οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν το +5, ισοφαρίζοντας στα σετ (1-1) με σκορ 25-19.

Στο τρίτο σετ ο Παναθηναϊκός πίεσε την υποδοχή του Ολυμπιακού και πήρε... αέρα τεσσάρων πόντων (2-6). Η διαφορά αυτή, όμως, διατηρήθηκε για λίγο από τους Πράσινους, καθώς οι Ερυθρόλευκοι με τον Στερν στο σερβίς ανέτρεψαν στο σκορ (12-11) αποκτώντας και τρεις πόντους προβάδισμα (15-12). Η ομάδα του Αλμπέρτο Τζουλιάνι διατήρησε τον Παναθηναϊκό σε αυτή τη διαφορά και έκλεισε το σετ με σκορ 25-21 για το 2-1 στα σετ.

Στο τέταρτο σετ, οι Πράσινοι απάντησαν στην ανατροπή του Ολυμπιακού στα σετ. Οι παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου βελτίωσαν πάρα πολύ τη μπλοκ άμυνα τους, ενώ πίεσαν πάρα πολύ τους αντιπάλους τους στην υποδοχή με τους Κόβαρ και Ερνάντες να πραγματοποιούν μεγάλη εμφάνιση επιθετικά. Οι Πράσινοι βρέθηκαν σε θέση οδηγού από την αρχή έως το τέλος του σετ και με την διαφορά να φτάνει στους δέκα πόντους, έστειλαν τον πρώτο τελικό στο tie-break.

Τα σετ: 17-25, 25-19, 25-21, 15-25, 10-15