Αθλητισμός|09.04.2023 18:54

Basket League: Αήττητος ο Ολυμπιακός, νίκη του Περιστερίου επί του Παναθηναϊκού - Τα ζευγάρια των πλέι οφ

Newsroom

Η κανονική περίοδος της Basket League ολοκληρώθηκε και το κυρίως μενού αρχίζει με τα πλέι οφ που κάνουν τζάμπολ το Σαββατοκύριακο μετά το Πάσχα. Ο Ολυμπιακός τελείωσε τη regular season πρώτος και αήττητος και θα αναμετρηθεί με τον Άρη. Ο δεύτερος Παναθηναϊκός που ηττήθηκε απ' το Περιστέρι θα παίξει με τον Κολοσσό Ρόδου, ενώ το Περιστέρι θα παίξει με την ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ με τον Προμηθέα.

Τα ζευγάρια των πλέι οφ

  • Ολυμπιακός - Άρης (1-8)
  • Παναθηναϊκός - Κολοσσός Ρόδου (2-7)
  • Περιστέρι - ΑΕΚ (3-6)
  • ΠΑΟΚ - Προμηθέας Πατρών (4-5)

Αήττητος ο Ολυμπιακός

Αναλυτικά, με το απόλυτο 22/22 ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο της Basket League ο Ολυμπιακός, καθώς νίκησε στην έδρα της ΑΕΚ με 85-78 στην τελευταία αγωνιστική (22η). Μάλιστα, οι Ερυθρόλευκοι για δεύτερη διαδοχική χρονιά τελειώνουν την κανονική περίοδο χωρίς ήττα μακριά από το γήπεδό τους μιας και μετά το περσινό 12-0 φέτος είχε 11-0 εκτός ΣΕΦ. Η ΑΕΚ, από την πλευρά της, υποχώρησε στο 12-10 (7-4 στην έδρα της) και θα πάει στα πλέι οφ με μειονέκτημα έδρας. Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο των πλέι οφ τον 8ο Άρη, ενώ η έκτη ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει το τρίτο Περιστέρι.

Ο Σάσα Βεζένκοφ με 20 πόντους και 7 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος για τους νικητές, που είχαν ακόμη τους Μουσταφά Φαλ και Σακίλ ΜακΚίσικ με 12 πόντους, αλλά και τον Τόμας Ουόκαπ με 7 πόντους, 8 ασίστ και 5 ριμπάουντ. Για τους γηπεδούχους πρώτος σκόρερ ήταν ο Μπρίντον Λεμάρ με 17 πόντους και ακολούθησαν οι Ακίλ Μίτσελ με 14 πόντους και Αϊζάια Μάιλς με 11.

Νίκη γοήτρου για Περιστέρι

Ο Παναθηναϊκός ήταν σίγουρα δεύτερος πριν από το τζάμπολ της αναμέτρησης με το Περιστέρι και δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο. Οι Κυανοκίτρινοι επικράτησαν με 96-89 των Πρασίνων, μολονότι και από τη δική τους πλευρά δεν διακυβευόταν κάτι, αφού ήταν οριστικά 3οι πριν την έναρξη του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο με ρεκόρ 16-6 και 38 βαθμούς, ενώ το Περιστέρι με 14-8 και 36 βαθμούς. Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Κολοσσό Ρόδου στον πρώτο γύρο των πλέι οφ, ενώ το Περιστέρι θα βρει στον δρόμο του την ΑΕΚ. Μετά την ήττα από το Περιστέρι ο Παναθηναϊκός ολοκληρώνει την σεζόν στην Basket League με 6 ήττες, κάτι που είχε να συμβεί σε κανονική διάρκεια από το μακρινό 1996-1997! Ο Ντένμον πέτυχε 22 πόντους, 17 πρόσθεσε ο Χάμερ και 15 ο Φρανσίσκο για το Περιστέρι, ενώ οι «πράσινοι» είδαν τον Λι να σημειώνει 30 πόντους.

Σημαντική νίκη για ΠΑΟΚ

Σημαντικό «διπλό» που του εξασφάλισε και την 4η θέση στην Basket League σημείωσε ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε με 88-65 του Απόλλωνα στην Πάτρα. Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Ρένφρο με 18 πόντους (είχε επίσης και 14ριμπ., 3ασ., 5κλ. και 3 κοψίματα), ενώ για τους γηπεδούχους ο Μακ είχε 16 πόντους. 

Ο Κολοσσός πέρασε από το Λάυριο με 97-83 και τερμάτισε στην έβδομη θέση του πρωταθλήματος. Ως εκ τούτου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο των πλέι οφ με τους «πράσινους» να έχουν το πλεονέλκτημα της έδρας. Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Κένταλ με 31 πόντους (9 ασίστ) ενώ για το Λάυριο Φλαγκ και Λάντζεβαϊν είχαν από 22 πόντους.

Σε παράσταση με μοναδικό πρωταγωνιστή τον Αρη, εξελίχθηκε η σημερινή αναμέτρηση στο Αλεξάνδρειο ανάμεσα στους Θεσσαλονικείς και τον Προμηθέα. Οι γηπεδούχοι, από την έναρξη του ματς, επέβαλλαν το ρυθμό τους και επικράτησαν με 95-79. Αποτέλεσμα με το οποίο τερμάτισαν στην 8η θέση στη βαθμολογία της regular season (σ.σ. ήθελαν ήττα του Κολοσσού από το Λαύριο για να τερματίσουν στην 7η θέση, οι Ροδίτες, όμως, κέρδισαν). Στην 5η θέση, συνδυασμό με τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Απόλλωνα Πατρών και την ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό, τερμάτισε ο Προμηθέας.

Κορυφαίοι στην επιτυχία του Αρη ήταν οι Τζέι Ντι Νότε (19π., 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Νόα Χόρκλερ (19π., με 3/4 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Σεβέζ Γκούντγουϊν (17π., 8 ριμπάουντ), Βασίλης Τολιόπουλος (16π., 7 ασίστ, 1 κλέψιμο). Πρώτος σκόρερ για τον Προμηθέα ήταν ο Τζόε Τόμασον (16π.).

ΟλυμπιακόςΠεριστέρι ΚΑΕΠαναθηναϊκόςΑΕΚΠΑΟΚBasket LeagueΠρομηθέας ΠάτραςΑρηςΚολοσσός Ρόδουειδήσεις τώρα