Αθλητισμός|11.04.2023 09:30

Champions League: Βραδιά προημιτελικών με τιτανομαχία Μάντσεστερ Σίτι - Μπάγερν και Μπενφίκα - Ίντερ

Newsroom

Η ώρα των προημιτελικών έφτασε στο Champions League και το μενού της Τρίτης (11/4) περιλαμβάνει δύο άκρως ενδιαφέροντα παιχνίδια. Ξεχωρίζει η τιτανομαχία της Μάντσεστερ Σίτι με την Μπάγερν Μονάχου, ενώ αμφίρροπη είναι και η αναμέτρηση της Μπενφίκα με την Ίντερ. Οι ρεβάνς θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα (Τετάρτη 19/4).

Το πρόγραμμα της Τρίτης (11/4)

  • 22.00 Μπενφίκα - Ίντερ / COSMOTE SPORT 3 HD
  • 22.00 Μάντσεστερ Σίτι - Μπάγερν Μονάχου / COSMOTE SPORT 2 HD

Γκουαρδιόλα vs Τούχελ

Η αναμέτρηση της Σίτι με την Μπάγερν φέρνει στο προσκήνιο την προπονητική κόντρα του Πεπ Γκουαρδιόλα με τον Τόμας Τούχελ. Ο Καταλανός κόουτς, ο οποίος έχει σηκώσει δύο φορές το Champions League με την Μπαρτσελόνα, ψάχνει το «άγιο δισκοπότηρο» του ποδοσφαίρου απ' το 2011. Του το στέρησε το 2021 ο Τούχελ ως κόουτς της Τσέλσι στον τελικό της διοργάνωσης.

Αυτή η στιγμή αποτελεί την πιο πικρή ιστορία στην κατά τα άλλα καταπληκτική πορεία της Μάντσεστερ Σίτι επί των ημερών του Γκουαρδιόλα. Το Champions League αποτελεί τον διακαή πόθο των Πολιτών που έχουν κατακτήσει τα πάντα στην Αγγλία αλλά αναζητούν αναγνώριση και στα Κύπελλα Ευρώπης.

Η νίκη του Τούχελ στον τελικό επί του Γκουαρδιόλα ήταν η τρίτη (και τελευταία) επικράτηση του Γερμανού προπονητή απέναντι στον Πεπ, ο οποίος υπήρξε μεγάλη πηγή έμπνευσης για εκείνον. Οι δρόμοι τους είχαν διασταυρωθεί προηγουμένως στην Bundesliga και στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας, τις τρεις σεζόν του Καταλανού στον πάγκο της αποψινής αντιπάλου, Μπάγερν (2013-2016). Αρχικά ως κόουτς της Μάιντς και αργότερα της Ντόρτμουντ, ο Τούχελ είχε γνωρίσει συνολικά την ήττα τέσσερις φορές, αποσπώντας μόνο μία ισοπαλία. Μετά τον χαμένο τελικό του Champions League, ο Γκουαρδιόλα νίκησε άλλες δύο φορές τον Τούχελ στην Τσέλσι.

«Ήμουν θαυμαστής του Πεπ όταν ήταν παίκτης και όταν έγινε προπονητής» παραδέχθηκε ο 49χρονος Τούχελ, ο οποίος διαδέχθηκε προ εβδομάδων των Γιούλιαν Νάγκελσμαν. «Ήμουν προπονητής στην ακαδημία και μετά στην Bundesliga με τη Μάιντς, αλλά δεν νομίζω ότι έχασα έναν αγώνα του Γκουαρδιόλα με την Μπαρτσελόνα γιατί υπήρχαν τόσα πολλά να μάθω» συνέχισε. Ο σεβασμός μάλλον είναι αμοιβαίος καθώς ο Γκουαρντιόλα είχε πει για τον Τούχελ ότι είναι «ένας από τους λίγους προπονητές, από τους οποίους μαθαίνω για να γίνω ο ίδιος καλύτερος».

Στην προκειμένη περίπτωση πάντως το βάρος της φανέλας και της ιστορίας είναι με το μέρος του Τούχελ καθώς ηγείται της εξάκις πρωταθλήτριας Ευρώπης Μπάγερν Μονάχου. Παρ' όλα αυτά όμως οι Βαυαροί τις δύο προηγούμενες σεζόν αποκλείστηκαν στα προημιτελικά από την Παρί Σεν Ζερμέν και τη Βιγιαρεάλ.

H Μπάγερν Μονάχου θα παραταχθεί στο Έτιχαντ χωρίς τον τραυματία σέντερ φορ της Τσούπο-Μότινγκ. Ο Γκνάμπρι είναι επικρατέστερος για να πάρει τη θέση του, όπως έγινε το περασμένο Σάββατο κόντρα στη Φράιμπουργκ στο πρωτάθλημα (1-0), αλλά ο Τούχελ μπορεί να εμπιστευτεί τον αξιόπιστο Μίλερ. Απ' την άλλη πλευρά, ο Χάαλαντ επέστρεψε δυναμικά μετά την απουσία του λόγω τραυματισμού και θα ξαναβρεί μπροστά του την Μπάγερν ως αντίπαλο. Το μοναδικό πρόβλημα για τη Σίτι είναι η ενδεχόμενη απουσία του Φόντεν.

Μάχη στο Ντα Λουζ

Η προημιτελική φάση δεν είναι ένα... χαρούμενο σημείο αναφοράς για την Μπενφίκα στον 21ο αιώνα. Από τότε που έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1990 (έχασε 1-0 στη Βιέννη από τη Μίλαν), η Μπενφίκα έχει εμφανιστεί πέντε φορές σε αυτό το στάδιο της διοργάνωσης γνωρίζοντας τον αποκλεισμό.

Η Ίντερ, εν τω μεταξύ, βρίσκεται στα προημιτελικά για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια και δεν έχει προχωρήσει περισσότερο από τότε που κατέκτησε το τρόπαιο το 2010 επί των ημερών του Ζοσέ Μουρίνιο. Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, που οι δύο ομάδες αυτού του ζευγαριού προσδοκούν και ελπίζουν για μια επιστροφή στις ημέρες... δόξας.

Αν η Μπενφίκα γνώρισε μόλις την δεύτερη ήττα της στο εφετινό πρωτάθλημα από την Πόρτο, η Ίντερ, η οποία απέκλεισε τους Δράκους στη φάση των «16» του Champions League (1-0, 0-0), πηγαίνει στο Ντα Λουζ σε μια περίοδο που είναι εκτός φόρμας.

Οι Ιταλοί δεν έχουν «γευτεί» νίκη από τις 5 Μαρτίου, οπότε επιβλήθηκαν 2-0 της Λέτσε στη Serie A. Στο μεταξύ, στα τελευταία έξι παιχνίδια τους έχουν γνωρίσει τρεις ήττες και μετρούν άλλες τόσες ισοπαλίες. Την Παρασκευή, οι Νερατζούρι έμειναν στο 1-1 με τη Σαλερνιτάνα, πέφτοντας στην 5η θέση της κατάταξης του ιταλικού πρωταθλήματος, 23 βαθμούς πίσω από την προπορευόμενη Νάπολι.

Οι Μιλανέζοι μπορούν, ωστόσο, να βασίζονται στον τερματοφύλακά τους, Αντρέ Ονάνα. Ο Καμερουνέζος γκολκίπερ, ο οποίος έκανε τις περισσότερες αποκρούσεις (38) σε αυτή τη διοργάνωση του UCL, ήταν κομβικός στη φάση των «16» κατά τη διπλή αναμέτρηση με την Πόρτο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ