Αθλητισμός|11.04.2023 17:11

Χαμός στο συμβούλιο της Super League με ατάκες για ασανσέρ, φυλακές, κόκκινους και μαύρους σβέρκους και... πάτους!

Newsroom

Την ώρα που παρακολουθούμε το πιο συναρπαστικό και αμφίρροπο πρωτάθλημα των τελευταίων δεκαετιών, η μάχη φουντώνει στη Super League σε διοικητικό επίπεδο. Μετά τα όσα προηγήθηκαν το Σαββατοκύριακο με τους Πολωνούς διαιτητές, την αλλαγή απ' την ΚΕΔ με Έλληνες και τον «χαρτοπόλεμο» που ακολούθησε μεταξύ Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και ΑΕΚ, υπήρξε ένας νέος κύκλος εντάσεων κατά τη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου της Super League με πολεμική ρητορική και ατάκες για φυλακές, ασανσέρ, κόκκινους και μαύρους σβέρκους και πάτους!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του SDNA, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος είχε πολύ έντονο διάλογο με τον εκπρόσωπο της ΠΑΕ ΑΕΚ, Γιώργο Κοσμά στο ΔΣ της Λίγκας, όπου συζητήθηκε μεταξύ άλλων το θέμα της αλλαγής διαιτητών στο ΑΕΚ - Άρης και οι επιστολές που εστάλησαν στη Λίγκα για να ζητηθούν εξηγήσεις από την ΚΕΔ.

«Το ποιος ελέγχει το ποδόσφαιρο σήμερα, την ΕΠΟ, το ποιος είναι ο κ.Παπαδόπουλος που δεν καταδικάστηκε από τις επιτροπές, το ξέρουν όλοι. Όσο και να φωνάζει ο κ.Κοσμάς. Όλοι το ξέρουν. Λυπάμαι πολύ και για τον κ.Μπαλτάκο, που έχει και μία ιστορία. Μας είπε ο κ.Κοσμάς ότι η ΑΕΚ ζήτησε να αλλάξει ο διαιτητής. Εμείς ποτέ δεν θίξαμε την ΑΕΚ στην επιστολή μας. Ζητήσαμε συγκεκριμένες απαντήσεις από τον Μπένετ. Τώρα γιατί θίχτηκε, δεν το ξέρω. Να χαίρεστε και τον κ.Μελισσανίδη. Λέτε στην ανακοίνωσή σας ότι με έκλεισε ο Μαρινάκης σε ασανσέρ. Εγώ τουλάχιστον δεν κλείστηκα στη φυλακή σαν τον κ.Μελισσανίδη. Να σας χαίρονται οι δικοί σας», ανέφερε ο Γιάννης Αλαφούζος κι αποχώρησε από τη συνεδρίαση της Λίγκας!

Προηγουμένως ο Γιώργος Κοσμάς είχε χαρακτηρίσει «εξόχως συκοφαντικές και τις δύο ανακοινώσεις (σ.σ. τις επιστολές Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στη Λίγκα)», προσθέτοντας πως: «Η ΑΕΚ δεν έχει κατηγορηθεί για εγκληματική οργάνωση ποτέ».

Επιπλέον σε προηγούμενο διάλογο των δύο ανδρών, ο Γ.Αλαφούζος ξεκαθάρισε, με αφορμή την ατάκα του Γ.Κοσμά ότι και ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό είχαν ζητήσει την αλλαγή του διαιτητή Γιόβιτς για το μεταξύ τους ντέρμπι πως: «Ποτέ ο Παναθηναϊκός δεν ζήτησε αλλαγή. Μη λέτε ψέματα, μου κάνει εντύπωση. Εγώ ένα συμπέρασμα έβγαλα. Ότι εσείς ζητήσατε να αλλάξει ο Πολωνός διαιτητής».

Η θέση της ΑΕΚ

Από την πλευρά της η Ένωση έκανε λόγο για σύμπραξη Μαρινάκη - Αλαφούζου στη συνεδρίαση της Λίγκας με στόχο την ΑΕΚ. Έπειτα από σχόλια του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού για τις επιστολές τους, πήρε τον λόγο ο διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Κοσμάς και ανέφερε: «Να ξεκινήσω από το τελευταίο του κ. Καραπαπά που ουσιαστικά το λέει και ο Παναθηναϊκός. Περί αλλοίωσης αποτελέσματος ή πρωταθλήματος για το παιχνίδι μας με τον Άρη. Επιστημονική φαντασία και τα δύο, ουδέποτε υπήρξε αλλοίωση είτε πρωταθλήματος, είτε του αγώνα του συγκεκριμένου. Ένα λάθος έκανε ο διαιτητής που δεν απέβαλλε τον παίκτη του Άρη και διορθώθηκε μέσω του VAR το λάθος με το πέναλτι».

Εν συνεχεία το στέλεχος της ΠΑΕ ΑΕΚ επισήμανε για τους με τους Πολωνούς διαιτητές στο αεροδρόμιο: «Η ΑΕΚ σας έχει προλάβει. Έχει ήδη προσφύγει στην εισαγγελία και ζητάει όλο το βιντεοληπτικό υλικό, γιατί έχει υποστεί βάναυση συκοφάντηση και θα ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά της. Στο φως να έρθει το υλικό για να αποδειχθεί ποιος κατασκευάζει σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Γιατί κι εμείς έχουμε κάνει την έρευνα μας και ξέρουμε τι έχει γίνει στο αεροδρόμιο. Αλλά ο πλέον αδιάψευστος μάρτυρας είναι το οπτικό υλικό. Η Λίγκα πρέπει να ενισχύσει το αίτημα της ΑΕΚ προς την εισαγγελία και το αεροδρόμιο. Έχουμε μάθει πως ασκούνται πιέσεις να διαγραφεί το επίμαχο βίντεο. Όσον αφορά τα περί των διαδικασιών για την ανάκληση ορισμού διαιτητή, να θυμίσω πως ΑΕΚ και Άρης αιτήθηκαν, δεν αποφάσισαν. Ήταν ξεκάθαρο πως αποστείλαμε mail υπό το βάρος όσων είχαν βγει στο φως της δημοσιότητας και αιτηθήκαμε την αλλαγή των διαιτητών».

Όπως ανέφεραν από την ΑΕΚ, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού επέμενε να κατηγορεί ανοιχτά την Ενωση πως δημιούργησε το σκηνικό με τους διαιτητές μιλώντας για τα αλκοτέστ. Ο κ. Κοσμάς επισήμανε: «Τα έχετε δει τα βίντεο κ. Μαρινάκη; Το μπακαλόχαρτο του Mega που εμφανίσατε ως αλκοτέστ; Αυτό ήταν παραγγελία από ταβερνιάρη. Ως στοιχείο το αλκοτεστ είναι αστείο. Σαν παραγγελία σε ταβερνείο. Χωρίς όνομα και ημερομηνία. Αλλά και να ισχύει η ώρα, πάλι το αλκοτεστ δεν έχει ισχύ. Ξέρετε εσείς τι έχει γίνει; 24 ώρες μετά αλκοστεστ; Κι αμφιβόλου προελεύσεως; Αυτό που εμφανίστηκε στο Mega είναι ένα μπακαλόχαρτο. Αλλά από εκεί και πέρα η ΑΕΚ ζητάει να βγει το βίντεο του περιστατικού και να δούμε τι έγινε. Γιατί δεν το ζητάει η Λιγκα; Εσείς ξέρετε τι έγινε κύριε πρόεδρε; Που ξέρετε εσείς αν ήταν ή δεν ήταν μεθυσμένοι. Αυτό που λέτε ότι το φτιάξαμε εμείς, είναι συκοφαντικό. Ας μιλήσουν οι αρχές, οι κάμερες».

Ακολούθως για το ζήτημα της αλλαγής των διαιτητών, σύμφωνα με όσα διαρρέονται απ' την ΑΕΚ, ο κ. Κοσμάς είπε: «Για τις διαδικασίες μη μας κάνετε μαθήματα. Εσείς και ο Παναθηναϊκός πριν από μια βδομάδα αιτηθήκατε δημοσίως την αλλαγή του Κροάτη διαιτητή. Και να διευκρινιστούν και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δήλωσε κώλυμμα. Εσείς κ. Αλαφούζο μάθατε πρώτος ποιος θα σφύριζε το μεταξύ μας παιχνίδι στην Λεωφόρο. Πως έγινε η αλλαγή του Σιδηρόπουλου; Έγινε σύννομα, να μας πείτε κ. Αλαφούζο, έγινε σύννομα;».

Σχετικά με τις αναφορές Αλαφούζου περί ελέγχου της ΕΠΟ από την ΑΕΚ, ο Γιώργος Κοσμάς είπε: «Ό,τι ελέγχουμε τις Ενώσεις το λέτε εσείς. Με διακόψατε και θα σας διακόψω κι εγώ. Τους Γκιρτζίκηδες θέλετε κ. Αλαφούζο; Να μας πείτε τι θέλετε κ. Αλαφούζο. Τους Σαρρήδες θέλετε; Είναι εξόχως συκοφαντικές για την ΑΕΚ και οι δύο επιστολές, του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Είμαστε εδώ μόνο θεσμικά, δεν θα έπρεπε να είμαστε συνομιλητές σας. Μας συκοφαντείτε χυδαία. Η ΑΕΚ δεν έχει κατηγορηθεί για εγκληματική οργάνωση όπως αναφέρετε εσείς. Έχει ανατινάξει κανένα φούρνο η ΑΕΚ; Για να τελειώνουμε. Όλα στο φως, ας βγουν δημόσια όλα τα στοιχεία. Εμείς πρώτοι θέλουμε το καλύτερο πρωτάθλημα όλων των εποχών να τελειώσει ομαλά. Εσείς δεν το θέλετε αυτό απ΄ ότι φαίνεται και κάνετε ό,τι μπορείτε για να τιναχθεί στον αέρα. Θέλετε να το διαλύσετε».

Σύμφωνα με τα όσα έλεγαν απ' την ΑΕΚ όταν ο κ. Αλαφούζος αναφέρθηκε στην ανακοίνωση της ΑΕΚ για τα περί κόκκινου σβέρκου, σχολίασε: «Κόκκινος είναι ο δικός σας σβέρκος», ενώ υπήρξε παρέμβαση Μαρινάκη, ο οποίος είπε: «Μαύρος είναι και μαύρος είναι και ο πάτος τους».

Αφού ζητήθηκε πρώτα από τον πρόεδρο της Λίγκας να ανακαλέσει κι εκείνος αρνήθηκε, ειπώθηκε από πλευράς Γιώργου Κοσμά το εξής: «Μετά την επίδειξη χυδαιότητας του κ. Μαρινάκη, η ΑΕΚ φυσικά αποχωρεί. Καλό σας απόγευμα και ντροπή σας».

Δημήτρης ΜελισσανίδηςΓιώργος ΚοσμάςδιαιτησίαSuperLeagueειδήσεις τώραΓιάννης ΑλαφούζοςΑΕΚΟλυμπιακόςΠαναθηναϊκόςΒαγγέλης Μαρινάκης