Αθλητισμός|11.04.2023 23:59

Champions League: «Καταιγίδα» Σίτι έπνιξε την Μπάγερν στο Μάντσεστερ! Άλμα πρόκρισης και για την Ίντερ

Newsroom

Μια φοβερή και τρομερή Μάντσεστερ Σίτι, υπό καταρρακτώδη βροχή στο Έτιχαντ, «έπνιξε» την Μπάγερν Μονάχου κι έκανε το πρώτο καθοριστικό βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League. Οι Πολίτες του Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν καταπληκτικοί και σάρωσαν τους Βαυαρούς επικρατώντας 3-0 με γκολ του Ρόδρι, του Σίλβα και του Χάαλαντ. Την ίδια ώρα και η Ίντερ «πάγωσε» την Μπενφίκα στη Λισαβόνα, όπου επικράτησε 2-0 με Μπαρέλα και Λουκάκου και περιμένει τη ρεβάνς του Μιλάνου για να σφραγίσει το εισιτήριο για την τετράδα. Την επόμενη Τετάρτη 19/4 στις 22.00 οι ρεβάνς...

Μάντσεστερ Σίτι - Μπάγερν Μονάχου 3-0

Η Μάντσεστερ Σίτι άνοιξε το σκορ με ένα καταπληκτικό μακρινό σουτ του Ρόδρι στο 27'. Οι Πολίτες κράτησαν με άνεση το προβάδισμα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου καθώς είχαν μπλοκάρει όλα τα επιθετικά ατού της Μπάγερν. Οι Βαυαροί βελτίωσαν την εικόνα τους στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου χάνοντας 2-3 σπουδαίες ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν με τον Σανέ. Ωστόσο ο Έντερσον βρέθηκε σε μεγάλη βραδιά κρατώντας ανέπαφη την εστία του όποτε χρειάστηκε.

Κι ύστερα χτύπησε ξανά η... καταιγίδα της Μάντσεστερ Σίτι. Στο 70' ο Γκρίλις πίεσε τον Ουπαμεκανό, έκλεψε κι έστρωσε με τακουνάκι για τον Χάαλαντ. Ο Νορβηγός έβγαλε θαυμάσια σέντρα προς τον εξαιρετικό Μπερνάρντο Σίλβα, ο οποίος με κεφαλιά έγραψε το 2-0.

Έξι λεπτά αργότερα (76') η ομάδα του Γκουαρδιόλα βρήκε και τρίτο τέρμα με τον συνήθη ύποπτο. Ο Σίλβα σέντραρε, ο Ρούμπεν Ντίας πάσαρε με το κεφάλι κι ο επερχόμενος Χάαλαντ με πλασέ στην κίνηση διαμόρφωσε το εντυπωσιακό 3-0 των Πολιτών. Ήταν το 11ο γκολ του Νορβηγού σε επτά ματς στο εφετινό Champions League και το 45ο συνολικά στη σεζόν! 

Ο Τόμας Τούχελ δεν μπόρεσε να αλλάξει την αγωνιστική εικόνα των Βαυαρών και το γεγονός ότι η Μπάγερν είχε για πολυτιμότερο παίκτη της τον γκολκίπερ Ζόμερ φανερώνει το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετώπισε απέναντι στην καταιγιστική Σίτι που έστειλε μήνυμα... τίτλου.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Ακάντζι, Ρούμπεν Ντίας, Ακέ, Στόουνς, Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε (68’ Άλβαρες), Γκιουντογκάν, Γκρίλις, Χάαλαντ.

Μπάγερν Μονάχου: Ζόμερ, Παβάρ, Ουπαμεκανό, Ντε Λιχτ, Ντέιβις (80’ Ζοάο Κανσέλο), Κίμιχ, Γκορέτσκα, Σανέ, Μουσιάλα (69’ Μανέ), Κομάν, Γκνάμπρι (80’ Μίλερ).

Μπενφίκα - Ίντερ 0-2

Στο Ντα Λουζ η Μπενφίκα μπήκε καλύτερα στο γήπεδο αλλά η Ίντερ την μπλόκαρε στηριζόμενη στην άμυνά της. Στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου (51') ο Μπαρέλα με μια κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Μπαστόνι, άλλαξε τα δεδομένα βάζοντας μπροστά στο σκορ τους Νερατζούρι.

Η Μπενφίκα ανοίχτηκε, κυνήγησε το γκολ, είχε ευκαιρίες αλλά η Ίντερ ήταν η ομάδα που σκόραρε ξανά. Στο 82' ο Λουκάκου εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισαν οι Μιλανέζοι έπειτα από χέρι του Μάριο και έδωσε σαφές προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του. Φαίνεται ότι η Μπενφίκα θα διατηρήσει την (αρνητική) παράδοση που την θέλει να έχει προκριθεί επτά φορές στα προημιτελικά μετά το 1992 αλλά να μετρά και ισάριθμους αποκλεισμούς!

Η Ίντερ που επέστρεψε σε προημιτελικό για πρώτη φορά μετά το 2011, βρίσκεται πολύ κοντά στον πρώτο της ημιτελικό στο Champions League μετά το 2010, χρονιά κατά την οποία κατέκτησε τον τίτλο.

Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Ζιλμπέρτο, Α. Σίλβα, Μοράτο, Γκριμάλντο, Σικίνιο, Λουίς (64' Νέρες), Ρ. Σίλβα, Μάριο, Άουρσνες, Ράμος

Ιντερ: Ονανά, Νταρμιάν, Ατσέρμπι, Μπαστόνι (90+1' Ντε Φράι), Ντάμφρις (86' Ντ' Αμπρόζιο), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Μικίταριαν, Ντιμάρκο (63' Γκόζενς), Μαρτίνες (63' Κορέα), Τζέκο (63' Λουκάκου)

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΙντερΜπάγερν ΜονάχουΜάντσεστερ ΣίτιΜπενφίκαChampions Leagueειδήσεις τώρα