Αθλητισμός|12.04.2023 11:21

Champions League: Ματσάρα στο Μπερναμπέου, ιταλικός εμφύλιος στο Μιλάνο

Newsroom

Η Μάντσεστερ Σίτι και η Ίντερ έκαναν ήδη το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League και πλέον οι προβολείς στρέφονται σε Μπερναμπέου και Σαν Σίρο, όπου η Ρεάλ Μαδρίτης με την Τσέλσι και η Μίλαν με τη Νάπολι θα δώσουν απόψε (12/4, 22.00) τις πρώτες μάχες για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Το πρόγραμμα της Τετάρτης 12/4

  • 22.00 Ρεάλ Μαδρίτης - Τσέλσι / COSMOTE SPORT 2 HD
  • 22.00 Μίλαν - Νάπολι / COSMOTE SPORT 3 HD

Ρεάλ Μαδρίτης - Τσέλσι

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα υποδεχθεί την Τσέλσι, που άλλαξε προπονητή πριν από μερικές ημέρες με τον Φρανκ Λάμπαρντ να αναλαμβάνει ως υπηρεσιακός για να… βγει η σεζόν μέχρι το καλοκαίρι. Ασυνεπείς στην Premier League φέτος οι Mπλε μπορούν σίγουρα να έχουν ως οδηγό το πώς έφτασαν πέρυσι κοντά σε μια εκπληκτική επιστροφή εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης στα προημιτελικά. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι χρειάστηκε την παράταση και τελικά ο 63χρονος Ιταλός έφτασε έως το τέλος και έγινε ο πρώτος προπονητής που κατέκτησε το τρόπαιο τέσσερις φορές.

Στην προηγούμενη θητεία του στον πάγκο των Λονδρέζων, ο Λάμπαρντ οδήγησε την Τσέλσι στη φάση των «16» την αγωνιστική περίοδο 2019-20 (όπου έχασε από την Μπάγερν) και στην πρώτη θέση στον όμιλο του Champions League την επόμενη σεζόν, προτού απολυθεί τον Ιανουάριο του 2021 μετά από μια σειρά ανεπιτυχών αποτελεσμάτων στο πρωτάθλημα. Ο διάδοχός του, Τόμας Τούχελ, κατέκτησε το τρόπαιο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης εκείνη την χρονιά.

Η Τσέλσι έχει υποχωρήσει στην 11η θέση στο αγγλικό πρωτάθλημα μετά από μια σειρά κακών αποτελεσμάτων και έχει επίσης αποκλειστεί από το Κύπελλο Αγγλίας και το Λιγκ Καπ, παρά το γεγονός ότι ξόδεψε σχεδόν 300 εκατομμύρια λίρες για νέους παίκτες τον Ιανουάριο. Το Champions League είναι η τελευταία ευκαιρία του αγγλικού συλλόγου για ένα τρόπαιο αυτή τη σεζόν.

«Αισθάνομαι λυπημένος κοιτάζοντας τη θέση της Τσέλσι στον πίνακα. Έχω μια φανταστική ανάμνηση από αυτόν τον σύλλογο, από τους ανθρώπους που εργάζονται ακόμα εκεί. Είμαι υποστηρικτής της Τσέλσι γιατί πέρασα δύο χρόνια εκεί», είπε ο Αντσελότι, ο οποίος προέτρεψε την ομάδα του να είναι… επιφυλακτική.

«Υποφέραμε πολύ πέρυσι», είπε ο Ιταλός προπονητής. «Πρέπει να σεβαστούμε την ομάδα και τον σύλλογο, έχουν πολύ καλούς παίκτες και ακόμα κι αν δεν είναι σε καλή στιγμή έχουν μεγάλο κίνητρο και θα βγάλουν το καλύτερο. Είναι μια ομάδα πολύ υψηλού επιπέδου. Η δική μας ομάδα είναι ενθουσιασμένη και έχει κίνητρο να επιστρέψει στο Champions League και να ζήσει μια ακόμα μαγική βραδιά στο Μπερναμπέου. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε το γεγονός ότι παίζουμε το πρώτο παιχνίδι εντός έδρας».

Στον προηγούμενο γύρο της διοργάνωσης η Τσέλσι έδειξε χαρακτήρα και απέκλεισε την Ντόρτμουντ, από την οποία ηττήθηκε 1-0 στη Γερμανία στο πρώτο παιχνίδι αλλά έκανε την ανατροπή στη ρεβάνς (2-0 εντός). «Έχουμε μπροστά μας έναν πολύ δύσκολο δρόμο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να επικεντρωθούμε στο ματς της Τετάρτης και να τα δώσουμε όλα εκεί. Δεν παίζει ρόλο η προϊστορία. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί και να παλέψουμε για την πρόκριση», ανέφερε ο Λάμπαρντ.

Πιθανές ενδεκάδες

  • Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά – Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Αλάμπα – Μόντριτς, Καμαβινγκά, Κρόος – Βαλβέρδε, Μπενζεμά, Βινίσιους.
  • Τσέλσι: Κέπα – Τζέιμς, Κουλιμπαλί, Φοφανά, Κουκουρέγια – Φερνάντες, Κόβασιτς, Καντέ – Στέρλινγκ, Φέλιξ, Χάβερτς.

Μίλαν - Νάπολι

Ένα χάσμα 20 βαθμών (τώρα είναι στους 23 η διαφορά) χώριζε τη Νάπολι και τη Μίλαν στη Serie A, όταν πραγματοποιήθηκε η κλήρωση, μία διαφορά που έγινε πιο αξιοσημείωτη από το γεγονός ότι η ομάδα του ιταλικού Νότου είναι στα προημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της, ενώ οι Ροσονέρι είναι επτά φορές πρωταθλητές Ευρώπης. Πάντως, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής η Μίλαν κατάφερε να περάσει θριαμβευτικά (0-4) από το Ντιέγκο Μαραντόνα, το γήπεδο που θα επισκεφτεί την άλλη εβδομάδα, στη ρεβάνς του αποψινού αγώνα στο Μιλάνο.

Η Μίλαν παίζει ξανά στους προημιτελικούς της κορυφαίας διοργάνωσης συλλόγων μετά από έντεκα χρόνια και ο Στέφανο Πιόλι ξεκαθάρισε πως «με ή χωρίς τον Όσιμεν, η Νάπολι είναι πολύ δυνατή», καθώς επιβεβαιώθηκε πως ο Νιγηριανός επιθετικός δεν θα βρίσκεται στην αποστολή των Παρτενοπέι. «Είμαστε ήρεμοι. Έχουμε προετοιμάσει τον αγώνα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι ένας δύσκολος αγώνας, ξέρουμε ότι πρέπει να κάνουμε εξαιρετική εμφάνιση», είπε ο Πιόλι.

Και πρόσθεσε: «Το Champions League είναι μέρος της ιστορίας της Μίλαν, για εμάς είναι ένα σημαντικό παιχνίδι και θέλουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να περάσουμε, γνωρίζοντας ότι η Νάπολι είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος. Αυτή είναι μια άλλη διοργάνωση. Αυτή τη φορά το ματς είναι από μόνο του ιστορικό. Η Νάπολι μπορεί να δημιουργήσει διαφορετικές καταστάσεις στον αγωνιστικό χώρο και πρέπει να παίξουμε καλά και να επιλέξουμε καλά τις αποφάσεις μας».

Στον όμιλο του Champions League η Νάπολι έκανε… περίπατο κόντρα σε Λίβερπουλ, Άγιαξ και Ρέιντζερς. Στους «16» απέκλεισε με δύο νίκες την Άιντραχτ Φρακφούρτης: 0-2 στη Γερμανία, 3-0 στη ρεβάνς στο Ντιέγκο Μαραντόνα. Για πρώτη φορά στην ιστορία της θα είναι παρούσα στα προημιτελικά του Champions League. Στον τελευταίο ευρωπαϊκό προημιτελικό της αποκλείστηκε τη σεζόν 2018-19 από την Άρσεναλ στο Europa League.

Πιθανές ενδεκάδες

  • Μίλαν: Μενιάν – Καλάμπρια, Κιάερ, Τομόρι, Ερναντέζ – Τονάλι, Κρούνιτς – Ντίαθ, Μπενασέρ, Λεάο – Ζιρού.
  • Νάπολι: Μερέτ – Ντι Λορέντζο, Ραχμάνι, Κιμ, Ολιβέρα – Ανγκισά, Λομπότκα, Ζιελίνσκι – Λοσάνο, Ρασπαντόρι, Κβαρατσκέλια.
Τσέλσιειδήσεις τώραΜίλανΝάπολιChampions LeagueΡεαλ Μαδρίτης