Αθλητισμός|12.04.2023 23:59

Champions League: Μίλησαν οι... φανέλες της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μίλαν

Newsroom

Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μίλαν έκαναν βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Champions League καθώς επικράτησαν της Τσέλσι και της Νάπολι, αντιστοίχως. Οι Μερένχες νίκησαν 2-0 στο Σαντιάγο Μπερναμπέου χάρη στα γκολ των Μπενζεμά και Ασένσιο και θα πρέπει να... αυτοκτονήσουν στο Στάμφορντ Μπριτζ για να μην βρεθούν στην τετράδα της διοργάνωσης. Όσο για τους Ροσονέρι, μόλις λίγες ημέρες μετά το εντυπωσιακό 0-4 στην έδρα της Νάπολι, πέτυχαν ακόμα ένα καίριο πλήγμα στους Παρτενοπέι, που προελαύνουν μεν για τον τίτλο στην Ιταλία, κινδυνεύουν δε με αποκλεισμό στο Champions League μολονότι διαθέτουν καλύτερη ομάδα αυτή την περίοδο. Η βαριά φανέλα της Μίλαν «μίλησε» και με το γκολ που πέτυχε ο Μπενασέρ, πήρε τη νίκη (1-0) και το (ισχνό) προβάδισμα. Οι ρεβάνς θα γίνουν την Τρίτη 18/4 (22.00).

Ρεάλ Μαδρίτης - Τσέλσι 2-0

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν εξαρχής το αφεντικό στο γήπεδο και με γκολ του Μπενζεμά στο 21', μετά από ωραία συνεργασία Καρβαχάλ-Βινίσιους, πήρε νωρίς-νωρίς προβάδισμα πρόκρισης. Είχε μάλιστα καθαρές φάσεις για να σκοράρει και δεύτερη φορά όμως το ημίχρονο τελείωσε στο 1-0. Θα μπορούσε ωστόσο να έχει πετύχει γκολ και η Τσέλσι σε μια απ' τις δυο τεράστιες ευκαιρίες που δημιούργησε με Φέλιξ και Στέρλινγκ, οι οποίοι όμως νικήθηκαν απ' τον εκπληκτικό Κουρτουά.

Το έργο της Τσέλσι έγινε ακόμα πιο δύσκολο καθώς απ' το 60' έμεινε με παίκτη λιγότερο στο γήπεδο λόγω αποβολής του Τσίλγουελ με απευθείας κόκκινη. Και στο 74' η Ρεάλ βρήκε και δεύτερο γκολ. Λίγο μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, ο Ασένσιο με θαυμάσιο φαλτσαριστό σουτ στην κίνηση απ' το ύψος της μεγάλης περιοχής έπειτα από ασίστ του Βινίσιους, πέτυχε το τελικό 2-0.

  • Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Αλάμπα, Καμαβινγκά (71' Ρίντιγκερ), Βαλβέρδε, Κρόος (84' Τσουαμενί), Μόντριτς (81' Θεμπάγιος), Ροντρίγκο (71' Ασένσιο), Μπενζεμά, Βινίσιους.
  • Τσέλσι: Κέπα, Κουλιμπαλί (55' Κουκουρέγια), Τιάγκο Σίλβα (75' Μάουντ), Φοφανά, Τζέιμς, Καντέ (75' Γκάλαχερ), Έντσο Φερνάντες, Κόβατσιτς, Τσίλγουελ, Στέρλινγκ (65' Χάφερτς), Ζοάο Φέλιξ (65' Τσαλόμπα).

Μίλαν - Νάπολι 1-0

Η Νάπολι μπήκε φουριόζα στο γήπεδο ασκώντας μεγάλη πίεση στη Μίλαν που όχι μόνο άντεξε αλλά στο φινάλε του ημιχρόνου πήρε και προβάδισμα στο σκορ. Στο 40', έπειτα από υποδειγματική αντεπίθεση, ο Μπενασέρ εκτέλεσε ιδανικά για το 1-0, ενώ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου οι Ροσονέρι είχαν τεράστια ευκαιρία για το 2-0 με κεφαλιά του Κιάερ που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. 

Όσο κι αν προσπάθησε η Νάπολι γκολ δεν βρήκε, ενώ στο 74' έχασε και τον Ανγκισά λόγω αποβολής, ενώ στη ρεβάνς δεν θα παίξει και ο Νοτιοκορεάτης Κιμ καθώς συμπλήρωσε κάρτες. Η ρεβάνς στο Ντιέγκο Μαραντόνα αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον πλέον...

ΝάπολιChampions LeagueΜίλανΤσέλσιειδήσεις τώραΡεαλ Μαδρίτης