Αθλητισμός|13.04.2023 19:00

Πιστός στο ραντεβού του ο ΠΑΟΚ - Ξανά σε τελικό Κυπέλλου για έκτη φορά σε επτά χρόνια! Θα παίξει για τον τίτλο απέναντι στην ΑΕΚ

Newsroom

Πιστός στο ραντεβού του με την ιστορία ο ΠΑΟΚ επιστρέφει σε τελικό Κυπέλλου για έκτη φορά τα τελευταία επτά χρόνια! Ο Δικέφαλος, ο οποίος έχει χτίσει μια μοναδική παράδοση τα τελευταία χρόνια στο Κύπελλο Ελλάδας έχοντας κατακτήσει τέσσερις φορές (2017, 2018, 2019, 2021) το τρόπαιο κατά την ίδια περίοδο, θα αναμετρηθεί με την ΑΕΚ για τέταρτη φορά σε τελικό την τελευταία επταετία έχοντας τρεις σερί νίκες το διάστημα 2017-2019!

Επί του παρόντος βεβαίως ο τελικός του Κυπέλλου παραμένει στον «αέρα» καθώς ούτε ο τόπος, ούτε και ο χρόνος έχουν οριστικοποιηθεί, αφενός λόγω της άρνησης της Κύπρου και του Βόλου για να φιλοξενήσουν το μεγάλο ματς, αφετέρου λόγω εθνικών εκλογών στις 21 Μαΐου.

Ο ΠΑΟΚ έχοντας ουσιαστικά εξασφαλίσει το εισιτήριο της πρόκρισης απ' το πρώτο παιχνίδι με την επικράτησή του με 5-1 στην έδρα της Λαμίας, δεν χρειάστηκε να... γκαζώσει, ούτε και να πιεστεί. Έκανε διαχείριση του ματς, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να βρίσκει ευκαιρία για ροτέισον ενόψει και των αγώνων που έπονται στα πλέι οφ. Το τελικό 1-1 στην Τούμπα ουσιαστικά σφράγισε το τελικό σκορ (6-2) με το οποίο ο ΠΑΟΚ πέρασε στον τελικό.  

Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 25' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σβαμπ. Προηγήθηκε χέρι του Σλίβκα εντός περιοχής. Στο 40' ο Δικέφαλος θα μπορούσε να έχει σκοράρει και δεύτερη φορά αλλά η κεφαλιά του Τάισον βρήκε το δοκάρι του Κοσέλεβ.

Το ημίχρονο έληξε στο 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ αλλά η Λαμία βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 51' με πλασέ του Μανούσου, ο οποίος έγραψε το 1-1.

Στο φινάλε του ματς πάντως υπήρξε μια παρεξήγηση και ακολούθησε ένταση...


ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς, Λύρατζης, Κάργας, Κουλιεράκης, Βιεϊρίνια (67' Ράφα Σοάρες), Σβαμπ, Ντάντας (78' Φιλίπε Σοάρες), Νάρεϊ (46' Μπίσεσβαρ), Τάισον (67' Ολιβέιρα), Κωνσταντέλιας, Μπράντον Τόμας (67' Αντρ. Ζίβκοβιτς).

Λαμία: Κοσέλεβ, Βασιλαντωνόπουλος, Παούλοβετς, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Στάνκο, Σλίβκα (68' Μπεχαράνο), Μαρτίνες (85' Τζανδάρης), Μεντίνα (82' Κοντονίκος), Ασκόβσκι (68' Σιμόν), Μανούσος (68' Βέργος).

Κύπελλο ΕλλάδαςΠΑΟΚΛαμία ΠΑΕειδήσεις τώρα