Αθλητισμός|13.04.2023 22:46

Euroleague: Πρώτος και καλύτερος ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη επί της Μπασκόνια στο ΣΕΦ - Τα σενάρια για αντίπαλο στα πλέι οφ

Newsroom

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε ιδανικά τη regular season στην Euroleague τερματίζοντας στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν της Μπασκόνια 86-78 και τελείωσαν με το καλύτερο ρεκόρ (24-10) κάτι που δεν είχε επιτύχει ελληνική ομάδα στα επτά χρόνια κατά τα οποία η Euroleague παίζεται σε έναν ενιαίο όμιλο.

Πλέον ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα περιμένει το φινάλε της αγωνιστικής προκειμένου να μάθει τον αντίπαλό του στον δρόμο προς το Final 4 του Κάουνας (19-21/5). Ουσιαστικά απέχει τρεις νίκες απ' την τελική τετράδα. Ποιος θα είναι ο αντίπαλός του στα πλέι οφ; Ιδού τα δεδομένα: Μετά τη νίκη της Μακάμπι Τελ Αβίβ απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης στο Ισραήλ, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

Τα σενάρια για τον αντίπαλο

  1. Με νίκη της Ζαλγκίρις και νίκη της Παρτιζάν απέναντι σε Μπάγερν Μονάχου και Παναθηναϊκό, αντίστοιχα, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη στα πλέι οφ.
  2. Αν η Ζαλγκίρις φτάσει στη νίκη και παράλληλα επικρατήσει και ο Παναθηναϊκός στο Βελιγράδι της Παρτιζάν, τότε στην όγδοη θέση θα τερματίσει η Ζαλγκίρις και η ομάδα του Κάουνας θα τεθεί αντιμέτωπη των Πειραιωτών στα πλέι οφ.
  3. Αν όμως η Μπάγερν Μονάχου επικρατήσει της Ζαλγκίρις, τότε την όγδοη θέση θα πάρει η Μπασκόνια και θα τεθεί αυτή αντιμέτωπη του Ολυμπιακού στα πλέι οφ, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αγώνα της Παρτιζάν με τον Παναθηναϊκό στο Βελιγράδι.

Ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν εξαιρετικός (23π., 10ρ., 3ασ) όπως και ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου (16π., 9ρ.), ενώ θαυμάσιο παιχνίδι έκανε και ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος εκτός από τους 15 πόντους που πέτυχε μοίρασε και 6 ασίστ.

Πάντως, μετά την ήττα της στο ΣΕΦ, η Μπασκόνια (18-16) δεν έχασε κάθε ελπίδα για παρουσία στα πλέι οφ, καθώς θα είναι στις οχτώ καλύτερες ομάδες, εφόσον η Ζαλγκίρις Κάουνας ηττηθεί από την Μπάγερν στο Μόναχο αύριο (14/4). Με 29 πόντους και 7/15 τρίποντα ο Μάρκους Χάουαρντ ήταν ο κορυφαίος της Μπασκόνια, ενώ 13 πόντοι και 8 ριμπάουντ ήταν η συγκομιδή του Ρόκας Γκιεντράιτις.

Ολυμπιακός: Ουόκαπ, Κέιναν 3 (1), Λαρεντζάκης 5 (1), Φαλ 2, Σλούκας 15 (2), Βεζένκοφ 23 (2), Παπανικολάου 16 (4), Μπόλομποϊ 3, Πίτερς 5 (1), Μπλακ 5 (1), ΜακΚίσικ 9 (1)

Μπασκόνια: Χάουαρντ 29 (7), Χάιντεγκερ 2, Μαρίνκοβιτς 9 (2), Ντίεθ, Τόμπσον 11, Κότσαρ 6, Ένοκ 2, Κοστέλο 5 (1), Γκιεντράιτις 13, Χομζ, Κούρουτς 1

ΜπασκόνιαΟλυμπιακόςειδήσεις τώραEuroleague