Αθλητισμός|13.04.2023 23:59

Europa League: Έκανε θρίλερ τον... περίπατο η Γιουνάιτεντ με δύο αυτογκόλ στο φινάλε! Όλα ανοιχτά και στα τέσσερα ζευγάρια

Newsroom

Όλα θα κριθούν στις ρεβάνς της 20ής Απριλίου για τα τέσσερα εισιτήρια των ημιτελικών του Europa League καθώς οι οχτώ ομάδες των προημιτελικών άφησαν ορθάνοιχτους λογαριασμούς. Το πιο μεγάλο κάζο πάντως το έπαθε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία νικούσε με 2-0 μέχρι το 84' αλλά με δύο αυτογκόλ (!) κατόρθωσε να μείνει στην ισοπαλία με την αλύγιστη Σεβίλλη στο Ολντ Τράφορντ (2-2).

Την ίδια ώρα η Γιουβέντους επικρατούσε με διαφορά ενός γκολ της Σπόρτινγκ Λισαβόνας (1-0), ενώ το ίδιο έκανε προηγουμένως και η Φέγενορντ καθώς νίκησε 1-0 τη Ρόμα στο Ρότερνταμ στην... επανάληψη του περυσινού τελικού στο Europa Conference League. Ισόπαλο (1-1) έληξε το ματς της Λεβερκούζεν με τη Σεν Ζιλουάζ.

Η Γιουνάιτεντ έδειξε να κράταει άνετα το προβάδισμα των δύο τερμάτων που απέκτησε με τα γκολ του Ζάμπιτσερ στο 14' και το 21' αλλά η Σεβίλλη μείωσε στο 85' με προσπάθεια του Νάβας κι αφού η μπάλα άλλαξε πορεία απ' τον Μαλάσια και ισοφάρισε στο 90+2 με νέο αυτογκόλ του Μαγκουάιρ!

Το γκολ του Γκάτι στο 73' χάρισε τη νίκη στη Γιουβέντους, που όμως «πάγωσε» λόγω της αποχώρησης απ' τον αγώνα του Σέζνι, ο οποίος έπιασε το στήθος του, αισθάνθηκε αδιαθεσία και ζήτησε αλλαγή.

Ένα τέρμα του Βίφερ χάρισε στη Φέγενορντ μια πολύτιμη νίκη επί της Ρόμα που πάντως είχε την ευκαιρία να προηγηθεί αλλά ο Πελεγκρίνι αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι. 

Αποτελέσματα

  • Φέγενορντ - Ρόμα 1-0 (53' Βίφερ)
  • Λεβερκούζεν - Σεν Ζιλουάζ 1-1 (83' Βίρτς - 51' Μπονιφάς)
  • Γιουβέντους - Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-0 (73' Γκάτι)
  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σεβίλλη 2-2 (14', 21' Ζάμπιτσερ - 85' αυτ. Μαλάσια, 90+2 αυτ. Μαγκουάιρ)
ΓιουβέντουςΦέγενορντΣεβίλληΛεβερκούζενειδήσεις τώραΡόμα - RomaΣπόρτινγκ ΛισσαβόναςΜάντσεστερ ΓιουνάιτεντEuropa League