Αθλητισμός|14.04.2023 23:34

Euroleague: Έπεσε αξιοπρεπώς ο Παναθηναϊκός στο Βελιγράδι

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα στο Βελιγράδι απ' την Παρτιζάν στο τελευταίο ματς της σεζόν στην Euroleague αλλά τουλάχιστον... έπεσε ηρωικά δίνοντας μια μεγάλη μάχη απέναντι στην εξαιρετική ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Οι Πράσινοι του Χρήστου Σερέλη έπαιξαν καλό μπάσκετ και έχασαν στις λεπτομέρειες κλείνοντας με ήττα μια σεζόν που ήταν απογοητευτική.

Ο ευρωπαϊκός... Γολγοθάς του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκε με μια καλή εμφάνιση, που όμως δεν συνδυάστηκε με νίκη. Οι «πράσινοι» ήταν εξαιρετικοί στα πρώτα λεπτά και έφτασαν στο +18 στη 2η περίοδο, αλλά η φορμαρισμένη Παρτιζάν «ροκάνισε» γρήγορα την απόσταση. Παρά την απίθανη ατμόσφαιρα, το το υψηλό τέμπο της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τις απουσίες των Πάρις Λι - Ματ Τόμας, το «τριφύλλι» έμεινε στο ματς μέχρι το φινάλε, δείχνοντας ένα πολύ ανταγωνιστικό προφίλ. Όμως, το «θέλω» των γηπεδούχων «μίλησε» στην τελική ευθεία και το ματς κρίθηκε από ένα σπουδαίο τρίποντο του Τζέιμς Νάναλι στο 39'28''.

Με την ήττα αυτή ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την απογοητευτική φετινή σεζόν του στην Euroleague με ρεκόρ 11-23, το οποίο θα γίνει 9-25, καθώς οι «πράσινοι» τιμωρήθηκαν με αφαίρεση δύο νικών από την αρμόδια επιτροπή του Financial Fair Play της Euroleague. Ήταν μια απόφαση που δεν άλλαξε κάτι στην τελική κατάταξη του «τριφυλλιού», το οποίο εδώ και πολλές εβδομάδες βρισκόταν σταθερά στα... χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας. Αντιθέτως, η ομάδα - έκπληξη της φετινής διοργάνωσης, η Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τερμάτισε στην 6η θέση με ρεκόρ 20-14 και ο δρόμος για το Final Four περνάει από την... Ισπανία.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Ντάντε Έξουμ (18π., 4ασ.), με τον Κέβιν Πάντερ (17π.) και Αλέκαα Αβράμοβιτς να ακολουθούν (14π.). Στην αντίπερα όχθη, ο Ντουέιν Μπέικον μέτρησε 19 πόντους και 4 ασίστ, όμως για άλλη μια φορά αστόχησε στην προσπάθεια που θα μπορούσε να αλλάξει το αποτέλεσμα. Καλή προσπάθεια από την ομάδα του κόουτς Σερέλη, που είχε διψήφιους και τους Ματέους Πονίτκα (12π.), Αρτούρας Γκουντάιτις (11π., 8ρ.) και Μάριους Γκριγκόνις (10π.).

Παρτιζάν: ΛεΝτέι 9, Αβράμοβιτς 14, Πάντερ 17, Σμάιλαγκιτς 4, Παπαπέτρου 3, Έξουμ 18, Νάναλι 5, Λεσόρ 9, Τριφούνοβιτς, Άντζουσιτς 2, Μάνταρ 2.

Παναθηναϊκός: Π. Καλαϊτζάκης 6, Γουόλτερς 3, Παπαγιάννης 4, Μποχωρίδης 2, Γουίλιαμς 8, Μπέικον 19, Πονίτκα 12, Γκριγκόνις 10, Μαντζούκας 6, Γκουντάιτις 11.

EuroleagueΠαναθηναϊκόςειδήσεις τώραΠαρτιζάν