Αθλητισμός|18.04.2023 09:55

Champions League: Οι προβολείς στον «εμφύλιο» Νάπολι - Μίλαν, σφραγίζει εισιτήριο η Ρεάλ Μαδρίτης με Τσέλσι

Newsroom

Η ώρα για το πρώτο ξεκαθάρισμα έφτασε στα προημιτελικά του Champions League. Η Τσέλσι υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης και η Νάπολι τη Μίλαν στις ρεβάνς που θα καθορίσουν τις δύο πρώτες ομάδες που θα πάρουν το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Δεδομένου ότι η Ρεάλ επικράτησε στο Μπερναμπέου με 2-0 κι είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί, το ενδιαφέρον στρέφεται κυρίως στον ιταλικό «εμφύλιο».

Το πρόγραμμα της ημέρας

  • 22.00 Τσέλσι - Ρεάλ Μαδρίτης / COSMOTE SPORT 2
  • 22.00 Νάπολι - Μίλαν / COSMOTE SPORT 3

Η Μίλαν πηγαίνει στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» έχοντας πάρει μικρό προβάδισμα πρόκρισης μετά τη νίκη της στο «Σαν Σίρο» με 1-0. Ωστόσο, ο τεχνικός των Ροσονέρι, Στέφανο Πιόλι, διαβεβαίωσε ότι η ομάδα του δεν θα αλλάξει την προσέγγισή της για τον Βίκτορ Οσιμέν, ο οποίος απουσίασε από το πρώτο παιχνίδι λόγω τραυματισμού ούτε θα προσπαθήσει να παίξει άμυνα για να κρατήσει το 1-0.

«Θα ήταν λάθος να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στο να παίξουμε άμυνα για να κρατήσουμε αυτό το προβάδισμα εδώ, σίγουρα. Η Νάπολι δεν έχει ηττηθεί εντός έδρας στο Champions League εδώ και πολύ καιρό, πέτυχαν κατά μέσο όρο τρία ή τέσσερα γκολ στη διοργάνωση μέχρι στιγμής κόντρα σε ομάδες όπως οι Λίβερπουλ, Άγιαξ, Ρέιντζερς και Άϊντραχτ Φρανκφούρτης. Έχουμε μόνο ένα ελάχιστο πλεονέκτημα, πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας ως ομάδα και -νομίζω- να ελέγξουμε πολύ καλά την μπάλα όταν την έχουμε».

Και πρόσθεσε: «Και στα δύο παιχνίδια -και περιλαμβάνω το παιχνίδι πρωταθλήματος- και οι δύο ομάδες δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες και προκάλεσαν προβλήματα στον αντίπαλο, επομένως όποιος εκμεταλλευθεί περισσότερο τις ευκαιρίες θα περάσει. Η Νάπολι ξεκίνησε πολύ πιο δυνατά από μας στο Σαν Σίρο, επομένως αυτό είναι ένα μεγάλο μάθημα και θα προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε αυτό». Ο Πιόλι δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με το… κλασικό 4-2-3-1, με τον Ζιρού στην κορυφή της επίθεσης και τους Ντίαθ, Μπενασέρ, Λεάο στην τριάδα πίσω του.

Την άποψη ότι η Νάπολι δεν έχει κάτι να φοβηθεί στην ρεβάνς εξέφρασε ο Λουτσιάνο Σπαλέτι. «Το να είμαστε εδώ είναι ήδη κάτι σημαντικό, αλλά θέλουμε να προχωρήσουμε σε αυτή τη διοργάνωση, θέλουμε να νικήσουμε. Θα παίξουμε για να νικήσουμε χωρίς να κάνουμε πολλούς υπολογισμούς, διατηρώντας παράλληλα μια ορισμένη ισορροπία» δήλωσε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός των Παρτενοπέι, ο οποίος υποδέχθηκε με χαρά την επιστροφή του Οσιμέν στη… γραμμή κρούσης και απέρριψε κάθε ανησυχία σχετικά με τις απουσίες των τιμωρημένων Ανγκισά και Κιμ Μιν-τζάε. «Έχουμε μια ομάδα που μας επέτρεψε να φτάσουμε εδώ. Δεν είναι μόνο έντεκα παίκτες. Δεν μπορούμε να έχουμε τέτοια διαφορά στο πρωτάθλημα, αν δεν είναι στο ίδιο επίπεδο και αυτοί που παίζουν λιγότερο».

Ο Σπαλέτι δεν υπολογίζει, επίσης, τον τραυματία Τζιοβάνι Σιμεόνε, ενώ οι Ζουάν Ζεσούς και Τανγκί Εντομπελέ θα πάρουν θέση στο αρχικό σχήμα.

Σφραγίζει εισιτήριο η Ρεάλ

Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε με 2-0 την Τσέλσι την περασμένη εβδομάδα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και θέλει να… τελειώσει τη δουλειά στο «Στάμφορντ Μπριτζ» κόντρα σε μια ομάδα που εφέτος έχει δείξει ότι δεν μπορεί να βγάλει αντίδραση. Προέρχεται από ένα σερί έξι αγώνων χωρίς νίκη. Μάλιστα, ο υπηρεσιακός προπονητής των Λονδρέζων, Φράνκ Λάμπαρντ, μετράει τρεις ήττες στους ισάριθμους αγώνες που βρίσκεται στο «τιμόνι» της ομάδας.

«Δεν είμαστε εκεί που θέλουμε να είμαστε. Νομίζω ότι η λέξη "χαλασμένη" είναι λίγο υπερβολική. Η θέση στο πρωτάθλημα είναι πραγματικότητα και χάνουμε 2-0 σε αυτό το ζευγάρι. Πρέπει να δουλέψουμε κόντρα σε αυτό, δεν νομίζω πως ό,τι συμβεί αύριο θα είναι καλύτερο από τότε που κατακτήσαμε το Champions League το 2012. Είναι στο χέρι μας ως ομάδα να παίξουμε με πάθος και τεχνογνωσία για να γυρίσουμε αυτό το παιχνίδι. Έχω βρεθεί εδώ υπερβολικά πολλές φορές σε νύχτα Champions League για να μην καταλαβαίνω ότι η ατμόσφαιρα θα είναι σπουδαία. Είναι στο χέρι μας να βάλουμε τον κόσμο στην εξίσωση. Κάθε παιχνίδι είναι μια ευκαιρία για νίκη... μια ευκαιρία για επιστροφή στις νίκες. Κάθε παιχνίδι είναι και θα πρέπει να είναι ένα τεράστιο παιχνίδι» είπε ο Άγγλος τεχνικός, ο οποίος δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Μπεν Τσίλγουελ και τον τραυματία Καλιντού Κουλιμπαλί.

Από την άλλη, η Βασίλισσα μπορεί να μην εντυπωσιάζει, αλλά βρίσκει τον τρόπο για να πάρει αυτό που θέλει, ειδικά στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Οι Τόνι Κρόος και Βινίσιους Τζούνιορ αντιμετώπισαν κάποιες ενοχλήσεις και προφυλάχτηκαν από τον αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Κάντιθ. Αμφότεροι επέστρεψαν στις προπονήσεις, τέθηκαν στη διάθεση του Κάρλο Αντσελότι και εκτός απροόπτου, θα είναι στο βασικό σχήμα. Μοναδικό πρόβλημα για τον Ιταλό τεχνικό ο Μεντί, ο οποίος έτσι κι αλλιώς λείπει εδώ και καιρό.

Ρεαλ ΜαδρίτηςΜίλανChampions Leagueειδήσεις τώραΝάπολιΤσέλσι