Αθλητισμός|07.03.2019 22:13

Ελληνας γκολκίπερ απέκρουσε 4 πέναλτι και θύμισε Ντουκαντάμ! (video)

Newsroom

Την εμφάνιση της ζωής του πραγματοποίησε ο 23χρονος γκολκίπερ του ΠΟΑ, Γιάννης Μανουσάκης, ο οποίος στο παιχνίδι Κυπέλλου για την ΕΠΣ Ηρακλείου με αντίπαλο τον ΠΑΟ Κρουσώνα σχεδόν μόνος του χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του.


Το παιχνίδι έληξε 0-0 στην κανονική διάρκεια, 1-1 στην παράταση και οδηγήθηκε στα πέναλτι. Εκεί ο Μανουσάκης, πραγματοποίησε μια καταπληκτική εμφάνιση θυμίζοντας τον θρυλικό Ρουμάνο γκολκίπερ Χέλμουτ Ντουκαντάμ, ο οποίος στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1986 είχε αναδειχτεί σε ήρωα προσφέροντας ουσιαστικά το τρόπαιο στη Στεάουα Βουκουρεστίου καθώς απέκρουσε και τα τέσσερα πέναλτι των παικτών της Μπαρτσελόνα.

Οι γκολκίπερ απέκρουσαν 6 απ' τα 8 πέναλτι

Ο Μανουσάκης απέκρουσε και τα τέσσερα πέναλτι που εκτέλεσαν οι αντίπαλοι ποδοσφαιριστές στέλνοντας την ομάδα του στην επόμενη φάση παρά το γεγονός ότι και ο αντίπαλος γκολκίπερ Δημητριάδης απέκρουσε κι εκείνος δύο πέναλτι. Οι συμπαίκτες του Μανουσάκη ευστόχησαν σε δύο από τα τέσσερα πέναλτι κάτι που ήταν αρκετό προκειμένου ο ΠΟΑ να επικρατήσει 2-0 και να προκριθεί.

Δείτε το video με την απίθανη απόδοση του γκολκίπερ Μανουσάκη:

πέναλτιτερματοφύλακας