Αθλητισμός|18.04.2023 16:20

Παίρνει ελληνικό διαβατήριο ο 30χρονος Αμερικανός Τόμας Γουόκαπ - Αποκτά δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική ομάδα

Newsroom

Άνοιξε ο δρόμος για την απόκτηση ελληνικού διαβατηρίου από τον Τόμας Γουόκαπ. Ο 30χρονος Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού είχε ζητήσει από καιρό να λάβει την ελληνική υπηκοότητα προκειμένου να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στην εθνική μπάσκετ, αίτημα που έγινε αποδεκτό από την ΕΟΚ. Οι σχετικές διαδικασίες κινήθηκαν άμεσα και η έκδοση διαβατηρίου βρίσκεται στα σκαριά καθώς κατά πληροφορίες μετά τη σχετική εισήγηση της ΕΟΚ, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου υπέγραψε το αίτημα.

Ως εκ τούτου, μόλις κλείσει και τυπικά το θέμα, ο Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού θα έχει το δικαίωμα να αγωνίζεται στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ελλάδας, ενώ στον ίδιο δρόμο για την ελληνοποίησή τους βρίσκονται τόσο ο Ναζ Μήτρου Λονγκ (Αρμάνι), όσο και ο αδερφός του, Ελάιζα (Άρης).

Με αυτές τις κινήσεις διευρύνεται η βάση δυνατότητας επιλογής αθλητών για την Εθνική, όπου υπάρχει ήδη βεβαίως και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ. Πλέον ο Δημήτρης Ιτούδης θα έχει στα χέρια του κι άλλα ισχυρά χαρτιά ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί πως ως νατουραλιζέ και με την ισχύουσα κατάσταση, στην Εθνική ομάδα θα μπορεί να παίζει μόνο ένας νατουραλιζέ.

Ο Γουόκαπ αγωνίζεται στον Ολυμπιακό από το 2021, ενώ πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του με τους Ερυθρόλευκους έως το 2027. Παράλληλα, κερδισμένος βγαίνει και ο Ολυμπιακός που θα ελευθερώσει μία θέση ξένου στο ρόστερ του.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

διαβατήριοΕθνική μπάσκετειδήσεις τώραΕθνική ομάδαυπηκοότητα