Αθλητισμός|18.04.2023 23:59

Βαριές φανέλες! Ρεάλ Μαδρίτης και Μίλαν έκλεισαν θέση για τα ημιτελικά του Champions League - Highlights

Newsroom

Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μίλαν συνεχίζουν την πορεία τους προς το «άγιο δισκοπότηρο» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Οι Μερένχες και οι Ροσονέρι πήραν το αποτέλεσμα που ήθελαν και στους δεύτερους προημιτελικούς απέναντι σε Τσέλσι και Νάπολι, αντιστοίχως, κι έκλεισαν θέση για τα ημιτελικά του Champions League, όπου περιμένουν το... ταίρι τους πριν απ' τον τελικό: η μεν Ρεάλ τον νικητή του ζευγαριού Μπάγερν Μονάχου - Μάντσεστερ Σίτι (0-3), η δε Μίλαν είτε την Ίντερ είτε την Μπενφίκα. Δεδομένου όμως ότι οι Νερατζούρι επικράτησαν 2-0 στη Λισαβόνα όλα δείχνουν πως πλησιάζει ολοένα και περισσότερο ο μιλανέζικος εμφύλιος.  

Η Ρεάλ Μαδρίτης, όπως το συνηθίζει εδώ και καιρό, έκανε τη δουλειά δίχως να εντυπωσιάσει. Επικράτησε 2-0 της Τσέλσι στο Στάμφορντ Μπριτζ χάρη στα δύο γκολ του Ροντρίγκο και προκρίθηκε για 11η φορά στα ημιτελικά τα τελευταία 13 χρόνια! Διεκδικεί το 15o Champions League στην ιστορία της και το έκτο την τελευταία δεκαετία!

Την ίδια ώρα η Μίλαν επιβεβαίωσε και στο Ντιέγκο Μαραντόνα ότι η φανέλα της ζυγίζει... τόνους όταν αγωνίζεται στα Κύπελλα Ευρώπης. Η επτάκις πρωταθλήτρια Ευρώπης, μολονότι στο ιταλικό πρωτάθλημα βρίσκεται 22 πόντους πίσω απ' τη Νάπολι, κατόρθωσε να κυριαρχήσει και στα δύο ματς των προημιτελικών. Μετά τη νίκη με 1-0 στο Μιλάνο, απέσπασε ισοπαλία (1-1) στη Νάπολη και επιστρέφει σε ημιτελικό Champions League μετά από 16 χρόνια. Από το 2006-07 οπότε το κατέκτησε για τελευταία φορά...

Νάπολι - Μίλαν 1-1

Η Νάπολι μπήκε στο γήπεδο λες κι είχε μόλις... δέκα λεπτά για να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ απ' το πρώτο παιχνίδι (0-1). Είχε τρομερή ορμή αλλά δεν είχε καθαρό μυαλό με αποτέλεσμα να πιέζει δίχως να απειλεί. Κάπως έτσι, η Μίλαν που άντεξε στο πρεσάρισμα των Παρτενοπέι, έγινε πιο ουσιαστική και πιο απειλητική. Μάλιστα στο 22' είχε και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει με πέναλτι που κέρδισε ο Λεάο. Ο Ζιρού ανέλαβε την εκτέλεση αλλά ο Μερέτ απέκρουσε. Μάλιστα ο Ιταλός γκολκίπερ σταμάτησε τον Γάλλο φορ της Μίλαν και στο 29'.  

Η Νάπολι στάθηκε άτυχη καθώς έχασε στο ίδιο λεπτό δύο παίκτες με πρόβλημα τραυματισμού τον Ρουί και τον Πολιτάνο (34'). Και σαν να μην έφτανε αυτό στο 43' βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Ο Λεάο άρχισε μια αδιανόητη κούρσα πίσω απ' το κέντρο φτάνοντας μέχρι την περιοχή της Νάπολι. Απέφυγε τρεις παίκτες και την κατάλληλη στιγμή έστρωσε για τον Ζιρού, ο οποίος εξιλεώθηκε για το χαμένο πέναλτι γράφοντας το 0-1.

Στο 82' η Νάπολι είχε τεράστια ευκαιρία για να επιστρέψει στη διεκδίκηση της πρόκρισης καθώς κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Τομόρι. Ωστόσο ο Μενιάν απέκρουσε εντυπωσιακά την εκτέλεση του Κβαρατσκέλια διατηρώντας το 0-1 των Ροσονέρι.

Η Νάπολι πήρε ανάσα στο 92' όταν ο Οσιμέν ισοφάρισε (1-1) με κεφαλιά. Ωστόσο, η ελπίδα κράτησε μόλις μερικά δευτερόλεπτα καθώς άμεσα ακούστηκε το σφύριγμα της λήξης που έβαλε τέλος στο όνειρο των Παρτενοπέι.

Νάπολι: Μερέτ, Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι (74' Έστιγκαρντ), Ζεζούς, Ρούι (34' Ολιβέρα), Εντομπελέ (63' Έλμας), Λομπότκα, Ζιελίνσκι (74' Ρασπαντόρι), Πολιτάνο (34' Λοσάνο), Οσιμέν, Κβαρατσκέλια.

Μίλαν: Μενιάν, Καλάμπρια, Κιάερ, Τομόρι, Ερναντέζ, Κρούνιτς, Τονάλι, Ντίαθ (59' Μεσίας), Μπενασέρ, Λεάο (83' Σαλεμάκερς), Ζιρού (67' Οριγκί).

Τσέλσι - Ρεάλ Μαδρίτης 0-2

Μολονότι έδειχνε καταδικασμένη, η Τσέλσι έπαιξε με περίσσιο θάρρος διεκδικώντας τις πιθανότητές της. Και κατόρθωσε να βάλει δύσκολα στη Ρεάλ Μαδρίτης έχοντας μερικές σπουδαίες ευκαιρίες. Ωστόσο λίγο η αστοχία, λίγο ο τρομερός Κουρτουά, οι Μπλε έμειναν μακριά απ' το γκολ. Αντιθέτως, οι Μερένχες που έδειξαν να κάνουν διαχείριση του 2-0 που είχαν εξασφαλίσει απ' το πρώτο ματς, εν τέλει έφτασαν στο γκολ που έψαχναν για να κλειδώσουν οριστικά την πρόκριση.

Στο 58' ο Ροντρίγκο κινήθηκε ταχύτατα στην αντεπίθεση έστρωσε για τον Μπενζεμά που δεν βρήκε την μπάλα. Ο Βινίσιους που ακολούθησε τη φάση, πάσαρε  για τον Ροντρίγκο, ο οποίος απ' το ύψος της μεγάλης περιοχής πέτυχε το 0-1.

Στο 80' ο Ροντρίγκο σκόραρε για δεύτερη φορά καθώς πλάσαρε σε άδειο τέρμα μετά την ωραία ενέργεια και την ασίστ του Βαλβέρδε διαμορφώνοντας το τελικό 0-2.

Τσέλσι: Κέπα, Φοφανά, Τιάγκο Σίλβα, Τσάλομπα, Φοφανά, Τζέιμς, Κόβατσιτς, Φερνάντες (67' Στέρλινγκ), Καντέ, Κουκουρέγια (68' Μούντρικ), Γκάλαχερ (67' Φέλιξ), Χάβερτς (77' Μάουντ).

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ (82' Νάτσο), Μιλιτάο, Αλάμπα (46' Ρίντιγκερ), Καμαβινγκά, Κρόος (76' Θεμπάγιος), Μόντριτς, Βαλβέρδε, Ροντρίγκο (82' Ασένσιο), Μπενζεμά (71' Τσουαμενί), Βινίσιους.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρεαλ ΜαδρίτηςΝάπολιΜίλανειδήσεις τώραChampions LeagueΤσέλσι