Αθλητισμός|20.04.2023 00:00

Champions League: Ολοκλήρωσαν τη δουλειά Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ και πάνε σε ματσάρες με Ρεάλ Μαδρίτης και Μίλαν

Newsroom

Η βραδιά δεν είχε ούτε μεγάλες συγκινήσεις, ούτε και ανατροπές στο Champions League. Η Μάντσεστερ Σίτι και η Ίντερ απλώς ολοκλήρωσαν με ασφάλεια τη δουλειά, που άρχισαν πριν από μια εβδομάδα, σφραγίζοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης με ισοπαλίες κόντρα σε Μπάγερν Μονάχου (1-1) και Μπενφίκα (3-3), αντιστοίχως.

Στο δρόμο για το πρώτο τρόπαιο με τα «μεγάλα αυτιά», οι Πολίτες θα αναμετρηθούν σε πρόωρο διπλό «τελικό» με τη Ρεάλ Μαδρίτης των 15 τίτλων έναν χρόνο μετά τις επικές μονομαχίες τους στην ίδια φάση (είχαν περάσει οι Μερένχες), ενώ οι Νερατζούρι πάνε σε εμφύλιο με τη συμπολίτισσα Μίλαν, όπως είχε συμβεί και στα ημιτελικά του 2003 (τότε είχαν προκριθεί οι Ροσονέρι χάρη στο... εκτός έδρας γκολ 1-1 και 0-0). Τα παιχνίδια θα γίνουν στις 9-10 και 16-17 Μαΐου.

Η Μάντσεστερ Σίτι, μετά τις ζημιές που υπέστη τα προηγούμενα χρόνια στο Champions League, φαίνεται ότι έμαθε. Το επιβλητικό 3-0 του πρώτου αγώνα στο Etihad, της έδωσε αέρα για να κάνει εξαιρετική διαχείριση σε μια δύσκολη έδρα και απέναντι σε μια ομάδα που έχουν τη δύναμη να λυγίζουν... σίδερα. Έπαιξε κυνικά και έφυγε απ' το Μόναχο με την ισοπαλία (1-1) και κυρίως με την πρόκριση που αποδεικνύει πως έχει αλλάξει status (και) σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα δίνει το παρών για τρίτη σερί σεζόν στα ημιτελικά του Champions League και στοχεύει στη δεύτερη και... φαρμακερή παρουσία της σε τελικό προκειμένου να κατακτήσει το στέμμα που της λείπει.

Αντιθέτως, η Μπάγερν μετά τους αποκλεισμούς απ' την Παρί και τη Βιγιαρεάλ, για τρίτη σερί χρονιά αποχαιρετά το Champions League στα προημιτελικά. Νωρίς για τα δεδομένα των Βαυαρών...

Την ίδια ώρα, η Ίντερ, παρά το γεγονός ότι προβληματίζει εντός συνόρων κινδυνεύοντας να μείνει εκτός τετράδας στη Serie A, πραγματοποιεί μια ονειρεμένη πορεία στο Champions League. Κυριάρχησε και στο δεύτερο ματς με την Μπενφίκα κι έχοντας ως ασφάλεια το 2-0 του Ντα Λουζ, αναδείχθηκε ισόπαλη (3-3) στο Μεάτσα και έκλεισε θέση για τον ημιτελικό της διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 2010, χρονιά κατά την οποία σήκωσε το τρόπαιο. Η Μπενφίκα δεν απέφυγε τη μοίρα της καθώς αποκλείστηκε για ακόμα μια φορά σε προημιτελικό...

Μπάγερν Μονάχου - Μάντσεστερ Σίτι 1-1

H Μπάγερν είχε την κατοχή καθώς της την παραχώρησε η Σίτι που προτίμησε να κάνει διαχείριση του 3-0 που είχε απ' το πρώτο παιχνίδι. Οι Βαυαροί ήταν πιο δραστήριοι και είχαν κάποιες καλές στιγμές με τον Σανέ στο 17' και το 32' και τον Γκορέτσκα στο 23'. Ήταν όμως άστοχοι χάνοντας την ευκαιρία να προκαλέσουν πίεση στους Πολίτες.

Άστοχος όμως ήταν και ο Χάαλαντ όταν του δόθηκε η μεγάλη ευκαιρία. Στο 37' ο Ουπαμεκανό έκανε χέρι σε σουτ του Γκιουντογκάν, ο Τουρπέν καταλόγισε το πέναλτι αλλά ο Νορβηγός φορ σούταρε ψηλά άουτ! Κακό τελείωμα έκανε και στο 55' όταν βγήκε μόνος απέναντι στον Ζόμερ.

Δεν μπορούσε όμως να λαθέψει και στο 57'. Έπειτα από συνδυασμό με τον Ντε Μπρόινε, εκμεταλλεύτηκε ιδανικά το γλίστρημα του μοιραίου Ουπαμεκανό και με ιδανικό πλασέ έγραψε το 0-1. Ήταν το 48ο εφετινό του γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και το 12ο στο Champions League.

Η Μπάγερν το μόνο που κατόρθωσε ήταν να αποφύγει την ήττα ισοφαρίζοντας με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κίμιχ στο 82' για το τελικό 1-1.

Μπάγερν: Ζόμερ, Παβάρ (77' Στάνισιτς), Ουπαμεκανό, Ντε Λιχτ, Κανσέλο (63' Ντέιβις), Κίμιχ, Γκορέτσκα, Σανέ (64' Μανέ), Μουσιάλα (71' Μίλερ), Κομάν, Τσούπο-Μότινγκ (71' Τελ)

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Ακάντζι, Ρούμπεν Ντίας, Άκε (66' Λαπόρτ), Στόουνς, Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε (88' Γουόκερ), Γκιουντογκάν, Γκρίλις, Χάλαντ (84' Άλβαρες)

Ίντερ - Μπενφίκα 3-3

Η Ίντερ είχε το υπέρ της προβάδισμα απ' το πρώτο ματς όπου νίκησε 0-2 στο Ντα Λουζ, άρχισε ιδανικά και τη ρεβάνς. Στο 14' ο Μπαρέλα με καταπληκτική ατομική ενέργεια και θαυμάσιο σουτ άνοιξε το σκορ κι έφερε τους Νερατζούρι πιο κοντά στην πρόκριση.

Η Μπενφίκα πάντως δεν τα παράτησε και στο 38' έφτασε στην ισοφάριση με κεφαλιά του Άουρσνες έπειτα από σέντρα του Ράφα Σίλβα (1-1).

Η Ίντερ κλείδωσε την πρόκριση οριστικά στο 65' με γκολ του Λαουτάρο Μαρτίνες και στο 78' με τον Κορέα για το 3-1. Η Μπενφίκα στο φινάλε έσωσε τα προσχήματα, όχι όμως και την πρόκριση, με δύο γκολ του Αντόνιο Σίλβα στο 86' και του Μούσα στο 90+5' για το τελικό 3-3.

Ιντερ: Ονανά, Νταρμιάν, Ατσέρμπι, Μπαστόνι (80' Ντ' Αμπρόζιο), Ντάμφρις, Μπαρέλα (76' Τσαλχάνογλου), Μπρόζοβιτς, Μικίταριαν, Ντιμάρκο (80' Γκόζενς), Μαρτίνες (78' Κορέα), Τζέκο (76' Λουκάκου)

Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Ζιλμπέρτο (46' Νέρες), Α. Σίλβα, Οταμέντι, Γκριμάλντο, Λουίς, Σικίνιο (81' Μούσα), Ρ. Σίλβα (80' Νέβες), Μάριο (89' Σιέλντερουπ), Άουρσνες, Ράμος (74' Γκέντες)

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΜπενφίκαΙντερΜάντσεστερ ΣίτιΜπάγερν Μονάχουειδήσεις τώραChampions League