Αθλητισμός|22.04.2023 00:05

Premier League: Η Άρσεναλ σώθηκε στο φινάλε από ήττα αλλά δεν απέφυγε την γκέλα με τη Σαουθάμπτον

Newsroom

Την πιο κρίσιμη στιγμή στη μάχη για την Premier League η Άρσεναλ φαίνεται να λυγίζει υπό την πίεση του πρωταθλητισμού. Μολονότι οδηγεί την κούρσα για την κούπα σχεδόν απ' το ξεκίνημα της σεζόν, η λονδρέζικη ομάδα στο πιο καθοριστικό σημείο της σεζόν χάνει βαθμούς και προσφέρει απλώχερα δώρα στη Μάντσεστερ Σίτι που έχει πλησιάσει επικίνδυνα και απειλεί να την προσπεράσει.

Οι Κανονιέρηδες, μετά την ισοπαλία με τη Λίβερπουλ (2-2), είχαν ακόμα μια απώλεια βαθμών καθώς έμειναν στην ισοπαλία (3-3) με την προτελευταία στη βαθμολογία Σαουθάμπτον, η οποία δίνει μάχη για να παραμείνει στην κατηγορία. Οι Άγιοι έμειναν όρθιοι (άγγιξαν τη νίκη καθώς νικούσαν 1-3 μέχρι το 88'!) στο Έμιρεϊτς σοκάροντας την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα, που βρίσκεται στο +5 απ' τη Σίτι, η οποία μάλιστα έχει δύο ματς λιγότερα, ενώ ακολουθεί την ερχόμενη Τετάρτη (26/4, 22.00) η μεταξύ τους μονομαχία στο Έτιχαντ.

Η Σαουθάμπτον προηγήθηκε μόλις στα 27'' με τον Αλκαράθ, ενώ στο 14' ο επί 12 χρόνια αστέρας της Άρσεναλ Θίο Γουόλκοτ έγραψε το 0-2. Ο Μαρτινέλι μείωσε στο 20' (1-2) αλλά ο Τσαλέτα-Τσαρ στο 66' έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων (1-3) στους φιλοξενούμενους. Η Άρσεναλ δεν τα παράτησε και με γκολ του Όντεργκααρντ στο 88' μείωσε σε 2-3 προτού ισοφαρίσει ο Σάκα στο 90' σε 3-3! Μάλιστα στο 93' ο Τροσάρ είχε σουτ στο δοκάρι αγγίζοντας το 4-3, ενώ λίγο αργότερα έχασε σπουδαία ευκαιρία και ο Νέλσον.

ΑρσεναλPremier Leagueειδήσεις τώραΣαουθάμπτον