Αθλητισμός|08.03.2019 10:58

Ο ΠΑΟΚ των ρεκόρ: Στόχος οι περισσότερες νίκες σε µία σεζόν

Αντώνης Τσακαλέας

Επτά στροφές πριν από την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήµατος, ο ΠΑΟΚ έχει ήδη σπάσει αρκετά από τα ρεκόρ που είχαν καταγραφεί, µε τα περισσότερα να έχουν τη βάση τους στις δεκαετίες του 1970 και του 1980. Μεθαύριο, δε, θα αναζητήσει τη νίκη µε την οποία θα ισοφαρίσει ακόµα µία επίδοση, που δύσκολα δεν θα καταρριφθεί. Ο λόγος για το ρεκόρ των περισσότερων νικών σε µία σεζόν για το πρωτάθληµα, από τη θέσπιση του επαγγελµατικού πρωταθλήµατος, ανεξάρτητα µε τον αριθµό των συµµετεχουσών οµάδων.

Τρεις φορές στο παρελθόν ο «∆ικέφαλος του Βορρά» έχει ολοκληρώσει σεζόν έχοντας καταγράψει 21 νίκες και αν επικρατήσει του Ατροµήτου την Κυριακή στην Τούµπα (5.15 µ.µ., NS2), θα φτάσει τις 21 νίκες, έξι αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση του φετινού «µαραθωνίου». Το απόλυτο Το ρεκόρ νικών στην ιστορία του ΠΑΟΚ σε µία σεζόν µπορεί να ισοφαριστεί µόνο σε περίπτωση που οι «ασπρόµαυροι» πετύχουν το απόλυτο στους εναποµείναντες αγώνες.

Ο «∆ικέφαλος του Βορρά» τη σεζόν 1972-73 είχε πετύχει 27 νίκες, που δεν είχαν αποδειχθεί αρκετές για την κατάκτηση του πρωταθλήµατος, µε τον ΠΑΟΚ να τερµατίζει δεύτερος. Σε σχέση µε τις δύο σεζόν στις οποίες ο ΠΑΟΚ είχε κατακτήσει το πρωτάθληµα, ήδη έχει ξεπεραστεί ο αριθµός των 19 νικών της σεζόν 1984-85, ενώ θέλει µία νίκη ακόµη για να ισοφαρίσει τις 21 νίκες που είχε πετύχει τη σεζόν 1975-76. Στο κοµµάτι της προετοιµασίας εν όψει της αναµέτρησης της Κυριακής, ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε µια σειρά δοκιµών που αφορούν τον τρόπο δόµησης της µεσοεπιθετικής του γραµµής, µε βάση τα προβλήµατα τραυµατισµών που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστηµα.

Σκέψεις 11άδας Στη λίστα των µη διαθέσιµων παραµένουν οι Οµάρ Ελ Καντουρί και ∆ηµήτρης Πέλκας (ενώ προστέθηκε και ο τιµωρηµένος Λέο Ζαµπά), µε τον Ρουµάνο τεχνικό να περιµένει τη σηµερινή προπόνηση για να διαπιστώσει αν θα έχει στη διάθεσή του τον ∆ηµήτρη Ληµνιό. Πιθανή απουσία του Βολιώτη ακραίου θα φέρει όχι µόνο τον Πέντρο Ενρίκε στην αρχική 11άδα, αλλά και τον Αντελίνο Βιεϊρίνια στα εξτρέµ, ενώ οι Σάχοφ, Μίσιτς, Ολιβέιρα και Μαουρίσιο διεκδικούν δύο θέσεις στο βασικό σχήµα.

Η αναµέτρηση της Κυριακής είναι ένα από τα τέσσερα τελευταία φετινά εντός έδρας παιχνίδια του ΠΑΟΚ και η Τούµπα αναµένεται να είναι κατάµεστη, καθώς αυτό θα είναι το µοναδικό εντός έδρας παιχνίδι του «∆ικεφάλου του Βορρά» στην Τούµπα τον τρέχοντα µήνα, από τη στιγµή που ακολουθούν δύο εκτός έδρας αναµετρήσεις (16 και 31 Μαρτίου), ενώ ενδιάµεσα υπάρχει διακοπή του πρωταθλήµατος λόγω των Εθνικών οµάδων.

ΠΑΟΚ