Αθλητισμός|22.04.2023 21:30

«Σπάνε καρδιές» στα πλέι άουτ της Super League: Νίκη με ανατροπή ο ΠΑΣ Γιάννινα, ισοφάρισε στο φινάλε ο Ιωνικός, «τρίποντο» χρυσάφι η Λαμία, σε δύσκολη θέση ο Λεβαδειακός

Newsroom

Δραματική εξέλιξη έχει η μάχη για την παραμονή στη Super League. Τα παιχνίδια της 4ης αγωνιστικής των πλέι άουτ, που έγιναν την ίδια ώρα, είχαν σασπένς και ανατροπές μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Η Λαμία επικράτησε 1-0 του Ατρόμητου και άφησε στις δύο τελευταίες θέσεις που οδηγούν στη Super League 2 τον Ιωνικό και τον Λεβαδειακό που έμειναν στο 2-2. Οι Βοιωτοί άγγιξαν τη νίκη με ανατροπή αλλά οι Νικαιώτες ισοφάρισαν στο φινάλε, ενώ τρομερή εξέλιξη είχε και το παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναιτωλικό καθώς οι Γιαννιώτες που προηγήθηκαν με 1-0 βρέθηκαν να χάνουν με 1-2 σε μια στιγμή που βρέθηκαν κάτω απ' τη γραμμή του υποβιβασμού. Ωστόσο έβγαλαν αντίδραση, γύρισαν το ματς και νίκησαν 3-2 δημιουργώντας εν τέλει απόσταση δύο βαθμών απ' τον προτελευταίο Ιωνικό. Στο τέταρτο ματς των πλέι άουτ ο ΟΦΗ και ο Αστέρας έμειναν στην ισοπαλία (1-1).

Απομένουν τρεις αγωνιστικές για το φινάλε του μίνι πρωταθλήματος και όλα τα σενάρια είναι πιθανά καθώς όλες οι ομάδες βρίσκονται πολύ κοντά και η παραμονή φαίνεται ότι θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Βαθμολογία

  1. Ατρόμητος 34
  2. ΟΦΗ 34
  3. Αστέρας Τρίπολης 29
  4. Παναιτωλικός 29
  5. ΠΑΣ Γιάννινα 27
  6. Λαμία 26
  7. Ιωνικός 25
  8. Λεβαδειακός 23

Λεβαδειακός - Ιωνικός 2-2

Δραματικό παιχνίδι έγινε στη Λιβαδειά, όπου ο Ιωνικός πήρε προβάδισμα στο σκορ με καταπληκτικό σουτ του Φαντιγκά στο 26'. Ωστόσο, ο Λεβαδειακός στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου έκανε την ολική ανατροπή και με δύο γκολ σε διάστημα έξι λεπτών μετέτρεψε το 0-1 σε 2-1 με τον Γερεμέγιεφ στο 50' και τον Μεχία στο 56'. Τελικά ο Ιωνικός ισοφάρισε στο 86' με κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι για το τελικό 2-2.

Λεβαδειακός: Γκροφ, Χάμοντ, Βινίσιους, Τσάπρας, Λιάγκας, Παζ, Σαχπεκίδης (46’ Βρακάς), Νίκας, Μεχία (83’ Μπελμόντ), Γιαννιώτας (78’ Λούα-Λούα), Γερεμέγεφ.

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Ρομαό, Μύγας, Σάκιτς, Μασάς (70’ Μάνος), Κάνιας, Φαντιγκά (61’ Γούλερι), Σεμπά, Μάντζης.

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός 3-2

Ματς για γερά νεύρα έγινε και στους Ζωσιμάδες, όπου ο ΠΑΣ Γιάννινα άνοιξε το σκορ με γκολ του Παμλίδη στο 14'. Ο Παναιτωλικός όχι μόνο ισοφάρισε με τον Χουάνπι στο 24' αλλά έκανε την ανατροπή στο 56' με τον Καρέλη. Οι γηπεδούχοι όμως είχαν τα ψυχικά αποθέματα για να κάνουν τη μεγάλη επιστροφή με μπόλικο... σασπένς. Στο 62' οι Γιαννιώτες κέρδισαν πέναλτι, ο σπεσιαλίστας Εραμούσπε νικήθηκε απ' τον Ανέστη για πρώτη φορά έπειτα από 12 σερί εύστοχες εκτελέσεις, αλλά στην εξέλιξη της φάσης ξανά ο Παμλίδης με δυνατό σουτ ισοφάρισε σε 2-2. Το δράμα όμως είχε και συνέχεια καθώς ο ΠΑΣ κέρδισε νέο πέναλτι. Αυτή τη φορά ο Εραμούσπε ήταν εύστοχος διαμορφώνοντας το τελικό 3-2 στο 78'. Ήταν η πρώτη νίκη του ΠΑΣ μετά από 12 ματς!

ΠΑΣ Γιάννινα: Τσιντώτας, Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης, Πήλιο, Ροσέρο (87’ Μπορταγκαράι), Γκίνο, Λιάσος, Μορέιρα (80’ Τζίμας), Μπάλαν, Παμλίδης.

Παναιτωλικός: Ανέστης, Αποστολάκης, Λάρσον, Μλάντεν, Στάγιτς (68’ Αναστασόπουλος), Ντίας (85’ Σενγκέλια), Μάρτενσον, Χενιτίδης (71’ Ντουάρτε), Κολοβός (84’ Μπουζούκης), Χουάνπι (84’ Ζοάο Πέδρο), Καρέλης.

Λαμία - Ατρόμητος 1-0

Το «χρυσό» γκολ του Βέργου στο 53' χάρισε ένα πολύτιμο τρίποντο στη Λαμία στη μάχη που δίνει για την παραμονή στην κατηγορία. Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου επικράτησε 1-0 και έφυγε από τη ζώνη του υποβιβασμού, αφήνοντας στις δύο τελευταίες θέσεις τον Ιωνικό και τον Λεβαδειακό.

Λαμία: Κοσέλεφ, Αμπάντα, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Σλίβκα (90΄+ Καραμάνος), Τζανδάρης, Νούνιες (87΄ Βασιλαντωνόπουλος), Μεντίνα (87΄ Μπεχαράνο), Μαρτίνεθ (76΄ Στάνκο), Βέργος (75΄ Τσούκαλος)

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Ντε Μποκ, Κεσχρίντα, Χατζηισαϊας (69΄ Τζοβάρας), Μαυρομμάτης, Κουέν (68΄ Οικονομίδης), Καμαρά (46' Γκονζάλες), Ερλινγκμαρκ, Ρομπάιγ, Κλωναρίδης (78΄ Τζαβίδας), Κωτσόπουλος (73΄ Κιάρτανσον)

ΟΦΗ - Αστέρας Τρίπολης 1-1

Στο παιχνίδι με το μικρότερο βαθμολογικό ενδιαφέρον ο ΟΦΗ και ο Αστέρας Τρίπολης έμειναν στο 1-1 το οποίο διαμορφώθηκε με τα γκολ του Μοσκέρα στο 25' και του Μπαρτόλο στο 40'.

ΟΦΗ: Μανδάς, Λάρσον, Θοράρινσον, Βούρος, Διαμαντής (85΄ Μαρινάκης), Πασαλίδης, Μεγιάδο (85΄ Περέα), Ντιουσέ, Μπάκιτς (63΄ Νέιρα), Τοράλ (4΄ Μοσκέρα / 63΄ Φελίπε), Ντίκο

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής, Ατιένθα, Καστάνιο, Καρμόνα, Αλβαρες, Ιγκλέσιας, Μουνάφο (90΄+ Αλάγκμπε), Τιλίκα (86΄ Σανταφέ), Κρεσπί, Μπαρτόλο (77΄ Σίτο), Μπαράλες

Ατρόμητοςειδήσεις τώραΛεβαδειακόςΟΦΗΛαμία ΠΑΕΠΑΣ ΓιάννιναΑστέρας ΤρίποληςSuperLeagueΠαναιτωλικόςΙωνικός Νικαίας