Αθλητισμός|23.04.2023 12:25

Super League: Μεγάλα ντέρμπι σε Τούμπα και Καραϊσκάκη - Μάχη για την Ευρώπη και στον Βόλο

Newsroom

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι αγώνες της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ ισοβαθμούν στην κορυφή της βαθμολογίας και αμφότεροι έχουν δύσκολες αποστολές εκτός έδρας. Οι Πράσινοι αντιμετωπίζουν στην Τούμπα τον ΠΑΟΚ και η Ένωση φιλοξενείται στο Γ. Καραϊσκάκης από τον Ολυμπιακό. Παράλληλα, ο Βόλος και ο Άρης παλεύουν μεταξύ τους για την 5η θέση που δίνει το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ περιμένει τον Παναθηναϊκό, στην πέμπτη φετινή μεταξύ τους «μονομαχία». Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε την πρόκριση στο Κύπελλο (2-0 στην Τούμπα, 1-1 στη Λεωφόρο), ενώ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος σημειώθηκαν δύο «διπλά» (1-2 στην Τούμπα και 0-3 στη Λεωφόρο). Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν είναι αδιάφορη, καθώς στοχεύει αρχικά στην τρίτη θέση, έχοντας παράλληλα και το μαξιλαράκι της συμμετοχής στον τελικό του Κυπέλλου. Οι Πράσινοι «τρέχουν» ένα αήττητο σερί στα 10 τελευταία παιχνίδια τους (7-3-0 με 13-1 τέρματα), με «όπλο» την άμυνά τους που δε «λύγισε» στα οκτώ τελευταία ματς.

Στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, Ολυμπιακός και ΑΕΚ τίθενται αντιμέτωποι, επίσης, για πέμπτη φορά στην τρέχουσα σεζόν. Η Ένωση εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου με μια νίκη και μια ήττα (3-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια, 1-2 στον Πειραιά), αλλά στην κανονική διάρκεια της Super League οι Ερυθρόλευκοι είναι αήττητοι (1-3 και 0-0). Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία των Πειραιωτών να μπουν εκ νέου στη μάχη του τίτλου, την ώρα που η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα θέλει να παραμείνει στην κορυφή και να διευρύνει το νικηφόρο σερί των τριών αγώνων που έχει.

Τη δική τους αγωνία έχουν στο Πανθεσσαλικό Βόλος και Άρης, καθώς οι δύο ομάδες διεκδικούν το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Οι Θεσσαλοί βρίσκονται σε αναταραχή έπειτα από τις περιπέτειες του Μπόρις Κλέιμαν που οδήγησαν στην αποπομπή του από το σύλλογο, όπως και του Ροντρίγκο Εσκοβάλ. Η ομάδα του Κώστα Μπράτσου μετρά πέντε ματς χωρίς νίκη (0-1-4 με 2-9 τέρματα) και θέλει να βγάλει αντίδραση. Οι «κίτρινοι» έχουν να νικήσουν εδώ και τέσσερις αγώνες (0-1-3 με 4-8 τέρματα), αλλά δείχνουν να βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση, έχοντας έναν επιπλέον βαθμό.

Το πρόγραμμα

  • 17:30 Πανθεσσαλικό Στάδιο, ΝΠΣ Βόλος - Άρης (Cosmote Sport 1)
  • 20:00 Γήπεδο Τούμπας, ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός (Novasports Prime)
  • 21:00 Στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», Ολυμπιακός – ΑΕΚ (Cosmote Sport 1)

Η βαθμολογία των πλέι οφ

  1. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 69
  2. AEK 69
  3. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 63
  4. ΠΑΟΚ 60
  5. ΑΡΗΣ 41
  6. ΒΟΛΟΣ 40
Βόλος ΝΠΣΠΑΟΚΠαναθηναϊκόςΑρηςπλέι οφSuperLeagueΑΕΚΟλυμπιακός