Αθλητισμός|23.04.2023 18:45

Ανώτερος ο Κάρλος Αλκαράθ απ' τον Στέφανο Τσιτσιπά στη Βαρκελώνη και 10ος χαμένος τελικός σε 500άρι ATP!

Newsroom

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπαιξε εξαιρετικά καθόλη τη διάρκεια του Barcelona Open, έφτασε μέχρι την... πηγή αλλά δεν ήπιε τελικά απ' το «νέκταρ» της νίκης. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας (νούμερο 5 στον κόσμο) λύγισε εύκολα απέναντι στον φοβερό και τρομερό Κάρλος Αλκαράθ (νο.2), ο οποίος επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά ότι είναι ο καλύτερος τενίστας αυτή την εποχή κι εκείνος που δείχνει περισσότερο ικανός για να συνεχίσει τον θρυλικό δρόμο που έχουν χαράξει οι Big 3, Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς.

Σε ηλικία μόλις 19 ετών έφτασε στον ένατο τίτλο καριέρας (σε 12 τελικούς), έχοντας ήδη κι ένα Grand Slam (το 2022 στο US Open). Έκανε το back to back στη Βαρκελώνη και δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει του Roland Garros που θα αρχίσει σε έναν μήνα.

Απ' την άλλη πλευρά, μολονότι ο Τσιτσιπάς ηττήθηκε, έδειξε ότι έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού στον αγκώνα και επιβεβαίωσε ότι το χώμα είναι μια απ' τις δυνατές του επιφάνειες. Ως εκ τούτου, μπορεί να ονειρεύεται για κάτι καλό στο Παρίσι, όπου ήδη έχει βρεθεί σε έναν τελικό.

Παράλληλα όμως, διεύρυνε το αρνητικό σερί που έχει σε τελικούς ATP 500. Ήταν ο τρίτος χαμένος τελικός στη Βαρκελώνη μετά το 2018 και το 2021 απ' τον Ναδάλ και συνολικά ο δέκατος (χαμένος) σε 500άρι τουρνουά, όπου δεν έχει νικήσει ποτέ! Συνολικά έχει κατακτήσει εννέα τίτλους καριέρας (όσους και ο Αλκαράθ) έχοντας παίξει όμως σε 26 τελικούς!

Ο Τσιτσιπάς άρχισε καλά το παιχνίδι κάνοντας μπρέικ στον Αλκαράθ για το 2-1. Ωστόσο ο 19χρονος Ισπανός ξεκίνησε την αντεπίθεσή του και δεν σταμάτησε ποτέ. Απάντησε με μπρέικ αμέσως μετά για το 2-2 και με ένα δεύτερο μπρέικ για το 5-3, ουσιαστικά έφτασε άνετα στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 6-3 μετά από 39 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ ήταν ακόμα πιο κυριαρχικό το παιχνίδι του Αλκαράθ, ο οποίος δεν απειλήθηκε ούτε μία φορά στο σερβίς του, ενώ χρειάστηκε ένα μπρέικ για το 3-2 προτού ολοκληρώσει το σετ και το ματς στο 6-4 έπειτα από συνολικά 80 λεπτά.

ΤένιςΣτέφανος Τσιτσιπάςειδήσεις τώραATP Barcelona OpenΚάρλος Αλκαράθ