Αθλητισμός|23.04.2023 22:15

Νίκη-τίτλου για τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα έπειτα από δραματικό ματς με τον ΠΑΟΚ!

Newsroom

Τι ματς ήταν αυτό! Τι δράση, τι σασπένς, τι αγωνία! Μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο όλα ήταν ανοιχτά στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα που εν τέλει βρήκε τους Πράσινους να πανηγυρίζουν έξαλλα μια πολύτιμη νίκη με 2-1 που τους διατηρεί στην κορυφή της Super League

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με τον Μπερνάρ στο α' ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ που έπαιξε μονότερμα τους Πράσινους στο δεύτερο 45λεπτο ισοφάρισε στο 85' με τον Αουγκούστο αλλά οι Πράσινοι πέτυχαν το νικητήριο γκολ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ιωαννίδη στο 91'. Ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι και υπέρ του ΠΑΟΚ το οποίο όμως δεν έδωσε τελικά λόγω οφσάιντ, ο Δικέφαλος πίεσε ασφυκτικά μέχρι τέλους αλλά δεν μπόρεσε να βρει το γκολ της ισοφάρισης που κράτησε τον Παναθηναϊκό στην πρώτη θέση.

Βαθμολογία

  1. Παναθηναϊκός 72
  2. ΑΕΚ 72
  3. Ολυμπιακός 63
  4. ΠΑΟΚ 60
  5. Άρης 44
  6. Βόλος 40

Η πρώτη απειλή προέκυψε από πλευράς ΠΑΟΚ στο 3' με τον Κωνσταντέλια να σεντράρει επικίνδυνα στο δεύτερο δοκάρι αλλά τον Ζίβκοβιτς να μην προλαβαίνει την μπάλα. Στο 11' ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού για να απειλήσει με τον Σπόραρ να βγαίνει μόνος απέναντι στον Κοτάρσκι αλλά να πλασάρει λίγο άουτ. Ο ΠΑΟΚ είχε κλασική ευκαιρία στο 15' και πάλι με τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος βρέθηκε μόνος απέναντι στον Μπρινιόλι. Ο Σέρβος προσπάθησε να σκοράρει με γυριστό αλλά ο Ιταλός γκολκίπερ απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Σε ένα σημείο που οι δυο ομάδες είχαν ρίξει τον ρυθμό τους τελικά ο Παναθηναϊκός βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 38' οι Μάγκνουσον και Χουάνκαρ συνδυάστηκαν, ο Σπόραρ έστρωσε για τον Μπερνάρ που με δυνατό σουτ πέτυχε το 0-1.

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε άμεσα να βρει απάντηση και να ισοφαρίσει αλλά το ωραίο σουτ του Αουγκούστο στο 43' σημάδεψε τη ρίζα του δοκαριού του Μπρινιόλι με αποτέλεσμα το ημίχρονο να τελειώσει με τους Πράσινους να προηγούνται στο σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τους Πράσινους να χάνουν μια μεγάλη ευκαιρία στο 48' με τον Σπόραρ, ο οποίος νικήθηκε απ' τον Κοτάρσκι. Ο ΠΑΟΚ μετά απ' αυτή τη στιγμή του Τριφυλλιού  πήρε τον έλεγχο του ματς, πίεσε και χάρη στις αλλαγές του Λουτσέσκου έγινε, όχι μόνο πιο πιεστικός και απειλητικός, αλλά και αποτελεσματικός καθώς στο 85' ο Αουγκούστο εκμεταλλεύτηκε τη μονομαχία του Τόμας με τον Σένκεφελντ και με ωραίο τελείωμα ισοφάρισε σε 1-1.

Το θρίλερ όμως δεν είχε τελειώσει καθώς στο 89' ο Γερμανός διαιτητής Ζίμπερτ, έπειτα από ειδοποίηση του Μανούχου, ο οποίος ήταν στο VAR, έσπευσε στο βίντεο για να δει μονομαχία του Ιωαννίδη με τον Ζίβκοβιτς. Και καταλόγισε πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ιωαννίδης στο 91' διαμορφώνοντας το τελικό 1-2.

Το φινάλε ήταν δραματικό με τον Γερμανό ρέφερι να καταλογίζει πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στο 96' για μαρκάρισμα του Κλεϊνχέισλερ στον Αουγκούστο. Ωστόσο, έπειτα από παρέμβαση του VAR δεν δόθηκε το πέναλτι για οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης!

Η πίεση του ΠΑΟΚ ήταν τρομαχτική στις καθυστερήσεις καθώς οι παίκτες του Λουτσέσκου έψαξαν με κάθε τρόπο το γκολ απειλώντας μέχρι και με τον Κοτάρσκι, ο οποίος λίγο έλειψε να ισοφαρίσει με κεφαλιά που απομάκρυναν οι αμυντικοί του Τριφυλλιού.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Λύρατζης (46’ Βιεϊρίνια), Ίνγκασον, Κάργας, Ράφα Σοάρες (73’ Ελ Καντουρί), Αουγκούστο, Ντάντας (68’ Σβαμπ), Ζίβκοβιτς, Τάισον, Κωνσταντέλιας (83’ Μπίσεσβαρ), Ολιβέιρα (73’ Τόμας).

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σάντσες (59’ Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Κουρμπέλης, Τσέριν (81’ Κλεϊνχέισλερ), Παλάσιος (59’ Μαντσίνι), Μπερνάρ (81’ Βέρμπιτς), Σπόραρ (70’ Ιωαννίδης).

SuperLeagueΠΑΟΚειδήσεις τώραΠαναθηναϊκός