Αθλητισμός|26.04.2023 00:04

Euroleague: Ασύλληπτος Πάντερ «ξέρανε» τη Ρεάλ Μαδρίτης κι έδωσε προβάδισμα στην Παρτιζάν του Ομπράντοβιτς!

Newsroom

Ο Professor Ζέλικο Ομπράντοβιτς οργάνωσε την... τέλεια ληστεία και η Παρτιζάν του τρομερού Κέβιν Πάντερ (26π.) έφυγε με το διπλό από την έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης χάρη σε νικητήριο τρίποντο του Αμερικανού στο φινάλε (89-87).

Έκαναν το break οι Σέρβοι και η πρόκριση στο Final 4 της Euroleague θα περάσει από το Βελιγράδι. Ο άνθρωπος των ρεκόρ οδήγησε την Παρτιζάν -στην επιστροφή της στα πλέι οφ ύστερα από 13 χρόνια- στο break στην Μαδρίτη, σε μια «ματσάρα» που δεν θέλαμε να τελειώσει.

Οι δυο ομάδες πήγαιναν χέρι - χέρι μέχρι το φινάλε, όταν ο άλλοτε παίκτης του Λαυρίου, της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, Κέβιν Πάντερ, αποφάσισε να φορέσει τη στολή του "Superman". Ο Αμερικανός γκαρντ στην τελευταία επίθεση του αγώνα έπαιξε 1vs1 με τον Γκερσόν Γιαμπουσέλε, εκτέλεσε πίσω από τα 6,75μ. και βρήκε στόχο για το τελικό 87-89 και το 1-0 της Παρτιζάν στη σειρά.

Θα πρέπει να αναφέρουμε πως ο "KP" έβαλε 11π. στο τελευταίο τρίλεπτο και ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. Συνολικά, ο Πάντερ μέτρησε 26 πόντους και 6 ασίστ, με τον Ζακ ΛεΝτέι να προσθέτει 13 πόντους και 4 ριμπάουντ. Διψήφιοι για τους νικητές ήταν και οι Άλεν Σμάιλαγκιτς, Ντάντε Έξουμ και Ματίας Λεζόρ (11π.) έκαστος. Μάλιστα, οι Σέρβοι σούταραν με 50% πίσω από τη γραμμή του τριπόντου (13/26 3π.).

Στην αντίπερα όχθη, ο Γκάμπριελ Ντεκ έκανε το... ματς της ζωής του και λίγο έλειψε να κερδίσει μόνος του την Παρτιζάν (24π. με 8/8 δίποντα και 8 ριμπάουντ), ο Γιαμπουσέλε τα έδωσε... όλα (13π. σε 34') λόγω -και- του τραυματισμού του Έντι Ταβάρες, αλλά ο Τσους Ματέο δεν είχε πολλές λύσεις από τους γκαρντ του και το «πλήρωσε». Χαρακτηριστικό είναι πως Ντζάναν Μούσα έμεινε στους 0π. στο πρώτο μέρος, ενώ στο τελευταίο λεπτό έκανε ένα επιθετικό φάουλ που κόστισε στην ομάδα του (10π. συνολικά).

Μονακό - Μακάμπι Τελ Αβίβ 67-79

Με τον Ουέιντ Μπόλντουιν να κάνει πράγματα και θαύματα η Μακάμπι Τελ Αβίβ έδειξε τις διαθέσεις της με το... καλημέρα, κάνοντας break στη σειρά κόντρα στην Μονακό (79-67).

Σε κάθε σειρά πλέι οφ το Game 1 έχει πάντα τη δική του σημασία, καθώς πολλές φορές καθορίζει την πορεία των επόμενων αγώνων. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ φρόντισε να στείλει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, κόντρα στη Μονακό, κάνοντας ένα εμφατικό break μέσα στο Gaston Medecin.

Οι παίκτες της «ομάδας του λαού» ήταν μέσα στο πλάνο τους από το ξεκίνημα, δεν επέτρεψαν στην Μονακό να τρέξει και να παίξει σε up tempo και έχοντας πολυφωνία στην επίθεση πήρε προβάδισμα στη σειρά των πλέι οφ, αποδεικνύοντας πως το βάρος της φανέλας της μπορεί να παίξει ρόλο σε μια σειρά πλέι οφ όπως αυτή.

Ο Ουέιντ Μπόλντουιν ήταν το απόλυτο σημείο αναφοράς για τους νικητές. Ο Αμερικανός γκαρντ έκανε τα πάντα στο παρκέ, μετρώντας 20 πόντους, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 1 κλέψιμο, καθοδηγώντας την ομάδα του με μαεστρία. Από... κοντά ο Λορένζο Μπράουν με 15 πόντους, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα, αλλά και ο Τζος Νίμπο, που κέρδισε μάχες κοντά στο καλάθι (12 πόντοι, 8 ριμπάουντ).

Από πλευράς Μονακο, οι 15 πόντοι και τα 6 ριμπάουντ του Μάικ Τζέιμς δεν αρκούσαν, σε ένα παιχνίδι που ο Έλι Οκόμπο είχε 12 πόντους, 4 ριμπάουντ και 1/7 τρίποντα.

Ρεαλ Μαδρίτηςειδήσεις τώραΖέλικο ΟμπράντοβιτςΜονακόΜακάμπι Τελ ΑβίβEuroleagueΠαρτιζάν