Αθλητισμός|26.04.2023 23:10

Θρίαμβος της ΑΕΚ και τελικός τίτλου με Παναθηναϊκό - Κατέρρευσε ο ΠΑΟΚ - Highlights

Newsroom

Το ντέρμπι των Δικεφάλων βάφτηκε στα κιτρινόμαυρα! Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε αγνώριστος στην OPAP Arena και η ΑΕΚ που ήταν εκρηκτική, πέτυχε μια σπουδαία νίκη με 4-0. Η Ένωση πανηγύρισε την πέμπτη σερί νίκη της στη Super League και έπιασε ξανά στην κορυφή τον Παναθηναϊκό με τον οποίο θα δώσει μια μεγάλη μάχη την ερχόμενη Κυριακή (30/4) στη Λεωφόρο με φόντο τον τίτλο...

Επί της ουσίας το ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια κρίθηκε προτού συμπληρωθούν 30 λεπτά! Ο Τσούμπερ στο 21' και ο Μουκουντί στο 24' έδωσαν προβάδισμα δύο γκολ στην ΑΕΚ, ενώ ο Γκαρσία στο 77' και ο Φερνάντες στο 86' σφράγισαν τον θρίαμβο απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να αντιδράσει μετά την αποβολή του Κάργα μόλις στο 10'! Πρόκειται για την πιο βαριά ήττα που έχει υποστεί ο Ραζβάν Λουτσέσκου εντός συνόρων επί των ημερών του στον Δικέφαλο του Βορρά...

Βαθμολογία

  1. Παναθηναϊκός 75
  2. ΑΕΚ 75
  3. Ολυμπιακός 63
  4. ΠΑΟΚ 60
  5. Άρης 47
  6. Βόλος 40

Το «ντέρμπι των Δικεφάλων» τελείωσε με το που άρχισε καθώς όχι μόνο ο Κάργας αποβλήθηκε νωρίς στο ματς για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Γιόνσον στο κέντρο του γηπέδου, αλλά γενικότερα οι Θεσσαλονικείς υπέπεσαν σε σοβαρά λάθη. Κι αν ο Κοτάρσκι σώθηκε στο 16' χάρη στην αστοχία του Γιόνσον, δεν συνέβη το ίδιο στο 21' όταν και πάλι ο Κροάτης  γκολκίπερ έκανε το ίδιο λάθος σε πάσα κεντρικά στο ύψος της περιοχής του. Ο Σβαμπ έχασε την μπάλα και ο Τσούμπερ άνοιξε το σκορ. Τρία λεπτά αργότερα από κόρνερ του Χατζισαφί, ο Γιόνσον γύρισε τη μπάλα με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Μουκουντί έγραψε το 2-0.

Ο ΠΑΟΚ είχε βγει εκτός αγώνα σε χρόνο ρεκόρ. Ίσως θα μπορούσε να ελπίζει σε κάτι καλύτερο αν ο Κωνσταντέλιας αξιοποιούσε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε στο 41΄, όμως αστόχησε στο τετ α τετ με τον Αθανασιάδη.

Όλη η εξέλιξη του παιχνιδιού έδωσε τη δυνατότητα στον Αλμέιδα να κάνει διαχείρηση ενόψει του ντέρμπι τίτλου της Κυριακής. Έτσι, η Ένωση στο β΄ ημίχρονο έριξε το τέμπο της. Και πάλι όμως ήταν απειλητική. Ο Πάουλο Φερνάντες είχε δοκάρι στο 77΄, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα, ο Λιβάι Γκαρσία με εξαιρετικό αριστερό σουτ από τη γραμμή της περιοχής, έγραψε το 3-0. Ο Φερνάντες, πάντως που αναζητούσε το γκολ, το βρήκε με έξοχο τρόπο στο 86' διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γιόνσον, Άμραμπατ (70΄ Φερνάντες), Πινέδα (59΄ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (70΄ Ελίασον), Τσούμπερ (79΄ Γαλανόπουλος), Γκαρσία (79΄ Φαν Βέερτ).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες, Κάργας, Ίνγκασον (67΄ Σάστρε), Κετζιόρα, Ντάντας (75΄ Ντάντας), Σβαμπ, Ελ Καντουρί (75΄ Ολιβέιρα), Κωνσταντέλιας (75΄ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Τόμας (21΄ Νάσμπεργκ).

SuperLeagueΠΑΟΚΑΕΚειδήσεις τώρα