Αθλητισμός|27.04.2023 00:37

Κύπελλο Ιταλίας: Η Ίντερ απέκλεισε τη Γιουβέντους κι έφυγε για τελικό με Ντιμάρκο

Newsroom

Η Ίντερ έγινε η πρώτη φιναλίστ του Coppa Italia - Κύπελλο Ιταλίας! Οι Νερατζούρι επικράτησαν 1-0 στο Μιλάνο της Γιουβέντους στη ρεβάνς των ημιτελικών και σε συνδυασμό με το 1-1 στο Τορίνο εξασφάλισε την παρουσία της στον τελικό όπου περιμένει τον αντίπαλο που θα προκύψει απ' το ζευγάρι Φιορεντίνα - Κρεμονέζε (οι Βιόλα νίκησαν 2-0 στην Κρεμόνα στο πρώτο ματς).

Το περίφημο Derby d'Italia κρίθηκε χάρη σε γκολ του Ντιμάρκο στο 15ο λεπτό και οι Νερατζούρι θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τον μοναδικό εγχώριο τίτλο που έχει απομείνει, μιας και η Νάπολι έχει «καπαρώσει» το τρόπαιο στη Serie A.

Ίντερ και «Γιούβε» άφησαν «ανοιχτούς λογαριασμούς» μετά τη μεταξύ τους αναμέτρηση στο Τορίνο (1-1). Τελικά αυτή που χαμογέλασε ήταν η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι, όπως συνέβη και στον περυσινό τελικό του Coppa Italia, όταν είχε επικρατήσει και πάλι, τότε στην παράταση με 4-2.

Η πολυνίκης του θεσμού, Γιουβέντους, δεν θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το 15ο Κύπελλο Ιταλίας, σε αντίθεση με την Ίντερ, η οποία θα διεκδικήσει το 9ο τρόπαιο στην ιστορία της.

ΙντερΚύπελλο ΙταλίαςΓιουβέντουςειδήσεις τώρα