Αθλητισμός|27.04.2023 23:55

Χάος στο Ρεάλ Μαδρίτης - Παρτιζάν: Γενική σύρραξη στο παρκέ με τρομερό ξύλο!

Newsroom

Χάος επικράτησε λίγο πριν από το φινάλε του game 2 της Ρεάλ Μαδρίτης με την Παρτιζάν Βελιγραδίου καθώς οι παίκτες των δύο ομάδων έπαιξαν αδιανόητο ξύλο μετά από αντιαθλητικό μαρκάρισμα του Γιουλ στον Πάντερ. Όσοι παίκτες βρίσκονταν μέσα στο παρκέ (με εξαίρεση τον Ρούντι, ο οποίος έμεινε αμέτοχος) έγιναν ένα κουβάρι. Σπρωξίματα, μπουνιές, μέχρι και λαβές ελληνορωμαϊκής πάλης έγιναν σε έναν καυγά που δεν έχει προηγούμενο σε επίπεδο Euroleague.

Το παρκέ μετετράπη σε ρινγκ για περίπου ένα λεπτό και όταν αργότερα ηρέμησαν τα πνεύματα, οι διαιτητές μελέτησαν για αρκετή ώρα το βίντεο της «μάχης» αποφασίζοντας να διακόψουν οριστικά το παιχνίδι λόγω αποβολής όσων συμμετείχαν στον τσακωμό αλλά και όλων των παικτών που μπήκαν απ' τους πάγκους στο παρκέ (σύμφωνα με τον κανονισμό). Οι μοναδικοί που δεν αποβλήθηκαν ήταν ο Ιωάννης Παπαπέτρου για την Παρτιζάν και ο Ρούντι Φερνάντεθ από πλευράς Ρεάλ.

Σημειωτέον ότι 1.40'' πριν από το τέλος, οπότε έγινε η διακοπή, η Παρτιζάν νικούσε παίζοντας τρομερό μπάσκετ με 95-80. Τα όσα θα γράψουν οι διαιτητές στο φύλλο αγώνα αλλά κυρίως η απόφαση που θα λάβει η πειθαρχική επιτροπή της Euroleague αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς το τρίτο ματς στο Βελιγράδι είναι προγραμματισμένο για τις 2 Μαΐου.

Η ζημιά βεβαίως είναι τεράστια κυρίως για την Παρτιζάν, που έκανε το 2-0 στη σειρά και βρίσκεται μια ανάσα απ' το Final 4. Όμως ο Ομπράντοβιτς, εκτός από την αγωνία για τις επερχόμενες τιμωρίες, είδε και τον Ντάντε Έξουμ να μένει στο παρκέ λαβωμένος έχοντας δεχτεί μια τρομερή λαβή απ' τον Γιαμπουσέλε, ο οποίος ήταν εκτός εαυτού. Μάλιστα, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πολύ σοβαρό τραυματισμό...

«Ο τρόπος με τον οποίο ο Γιαμπουσέλε τον πέταξε στο παρκέ, πρέπει να τιμωρηθεί με φυλάκιση και δια βίου αποκλεισμό. Ο Έξουμ θα μπορούσε να έχει σπάσει τη σπονδυλική του στήλη, να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και να τελειώσει την καριέρα του. Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο στη ζωή μου. Έχει υποστεί ζημιά στα δόντια, έχει ένα κόψιμο στα χείλη» δήλωσε ο γιατρός της Παρτίζαν, ενώ ο Ομπράντοβιτς τόνισε ότι ο Αυστραλός έχει τραυματιστεί σοβαρά...

Ρεαλ ΜαδρίτηςΠαρτιζάνειδήσεις τώραEuroleague