Αθλητισμός|28.04.2023 11:35

Ρεάλ Μαδρίτης - Παρτιζάν: Οι ποινές που προβλέπονται για τον ιστορικό καβγά - Εντός 24 ωρών η απόφαση του αθλητικού δικαστή της Euroleague

Newsroom

Η διακοπή και τα πρωτοφανή επεισόδια που έγιναν στο παρκέ του «Wizink Center» στο Ρεάλ Μαδρίτης - Παρτιζάν για την Euroleague αναμένεται να επιφέρουν μεγάλες τιμωρίες στους άμεσα εμπλεκόμενους.

Το παιχνίδι δεν τελείωσε ποτέ, με τους διαιτητές να αποβάλλουν όλους τους παίκτες πλην του Βενσάν Πουαριέ! Η Παρτιζάν κέρδισε το ματς ωστόσο άπαντες περιμένουν την απόφαση από τον ανεξάρτητο Αθλητικό Δικαστή της Euroleague, ο οποίος ενδέχεται να αποφασίσει εντός 24 ωρών. Eιδικά ο Γκέρσον Γιαμπουσέλε φαίνεται βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσμενή θέση για την εγκληματική λαβή στον Ντάντε Έξουμ.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τα γεγονότα στο «Wizink Center» εμπίπτουν στο άρθρο 28 των κανονισμών του πειθαρχικού δικαίου, στο οποίο ως σοβαρά επεισόδια περιγράφονται οι εξής ενέργειες:

  • Σωματική επίθεση εναντίον μέλους της τριάδας των διαιτητών, ή φίλαθλο, η οποιοδήποτε άτομο γενικά
  • Ενέργειες που προκαλούν την οριστική διακοπή ενός αγώνα
  • Πράξεις που προσβάλλουν την προσωπικότητα είτε φραστικά, είτε σωματικά, τις παραπάνω κατηγορίες των ατόμων
  • Όλες οι πράξεις ή συμπεριφορά που έχουν σαν άμεσο ή έμμεσο αποτέλεσμα τη χρήση βίας

Ποιες ποινές προβλέπονται

  • Τα πρόστιμα κυμαίνονται από 30.000 μέχρι 280.000 ευρώ.
  • Οι τιμωρίες ξεκινούν από αποκλεισμό τριών αγωνιστικών και άνω και φτάνουν έως και τα τέσσερα χρόνια.
  • Προβλέπεται η απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα από ένα μέχρι τέσσερα έτη
  • Οριστικός αποκλεισμός από την διοργάνωση

Η ανακοίνωση της Euroleague

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η EuroLeague για το επεισόδιο αναφέρει τα εξής: «Ο δεύτερος αγώνας των playoffs ανάμεσα στη Ρεάλ και την Παρτίζαν διακόπηκε ένα λεπτό και 40 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, όταν προέκυψε σύρραξη στο παρκέ και οι πάγκοι άδειασαν. Όταν εφαρμόστηκαν οι αποβολές για όσους συμμετείχαν στο επεισόδιο, οι δύο ομάδες δεν είχαν τον απαιτούμενο ελάχιστο αριθμό των δύο αθλητών για να τελειώσει ο αγώνας, γι' αυτό και το ματς θεωρείται λήξαν με το σκορ στο 80-95 υπέρ της Παρτίζαν η οποία ως εκ τούτου προηγείται πλέον με 2-0 στη σειρά.

Η EuroLeague Basketball παρέπεμψε τα αναφερόμενα γεγονότα στον Ανεξάρτητο Πειθαρχικό Δικαστή της, ο οποίος θα εκδώσει απόφαση για τα επεισόδια που συνέβησαν εντός του γηπέδου σύμφωνα με την καθιερωμένη διαδικασία, εντός των επόμενων 24 ωρών. Η Euroleague Basketball καταδικάζει έντονα τα γεγονότα που συνέβησαν στο τέλος του αγώνα. Τέτοιες εκδηλώσεις δεν αντιπροσωπεύουν τις αξίες σεβασμού που προωθεί το πρωτάθλημα, οι σύλλογοί του και το άθλημα του μπάσκετ».

Ρεαλ Μαδρίτηςειδήσεις τώραΠαρτιζάνEuroleague