Αθλητισμός|28.04.2023 18:44

Euroleague: Αυτές είναι οι ποινές για την σύρραξη στη Μαδρίτη - 5 αγώνες ο Γιαμπουσέλε, άλλοι τρεις τιμωρήθηκαν!

Newsroom

Η Euroleague ανακοίνωσε εντός 24 ωρών τις ποινές για την άγρια σύρραξη στο Ρεάλ Μαδρίτης - Παρτίζαν και οι ταραξίες έπεσαν στα... μαλακά. Ο Γκερσόν Γιαμπουσέλε, ο οποίος έκανε μια εγκληματική λαβή στον Έξουμ, τιμωρήθηκε με αποκλεισμό πέντε αγωνιστικών, ενώ ο Κέβιν Πάντερ τιμωρήθηκε με δύο και κινδυνεύει να χάσει τον ημιτελικό του Final 4 εφόσον η Παρτιζάν περάσει με 3-0 νίκες. Επίσης, τιμωρήθηκαν οι Λεσόρ και Ντεκ με μία αγωνιστική. Όλοι οι υπόλοιποι βγήκαν... λάδι, όπως και ο Σέρχιο Γιουλ, απ' τον οποίο πυροδοτήθηκε η... βόμβα.

Αναλυτικά οι ποινές:

  • Ο Γκερσόν Γιαμπουσέλε τιμωρήθηκε με 5 αγώνες
  • Ο Κέβιν Πάντερ τιμωρήθηκε με 2 αγώνες
  • Ο Ματίας Λεσόρ τιμωρήθηκε με 1 αγώνα
  • Ο Γκάμπριελ Ντεκ τιμωρήθηκε με 1 αγώνα

Ουσιαστικά η σεζόν τελείωσε για τον Γιαμπουσέλε, ενώ εφόσον η Παρτίζαν νικήσει με 3-0, δεν θα έχει τον Κέβιν Πάντερ στον ημιτελικό με Μπαρτσελόνα ή Ζάλγκιρις Κάουνας. Κανείς απ' τους τιμωρημένους δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στον τρίτο αγώνα της σειράς. Ο Γιουλ και ο Έξουμ γλίτωσαν την τιμωρία. Επίσης, η Ρεάλ και η Παρτίζαν θα πληρώσουν από 50.000 ευρώ για τη συμπεριφορά των αθλητών τους, ενώ οι ποινές δεν είναι εφέσιμες.

Η Παρτίζαν προηγείται με 2-0 και χρειάζεται μία νίκη για να προκριθεί στο Final 4 του Κάουνας (19-21/5). Το Game 3 είναι προγραμματισμένο για τις 2 Μαΐου και το Game 4, εφόσον χρειαστεί για τις 4 Μαΐου.