Αθλητισμός|29.04.2023 17:25

Formula 1: Νικητής ο Πέρες στο επεισοδιακό Sprint Race του Μπακού - 2ος Λεκλέρκ, 3ος Φερστάπεν

Newsroom

Ο Σέρχιο Πέρες και η Red Bull θριάμβευσαν στο Sprint Shootout της πίστας του Μπακού για το πρωτάθλημα της Formula 1. Ο Μεξικανός πιλότος, ο οποίος εκκίνησε απ' τη δεύτερη θέση, προσπέρασε τον Σαρλ Λεκλέρκ κι έμεινε πρώτος στο φινάλε των 17 γύρων στο Αζερμπαϊτζάν δίνοντας ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη μάχη για τον τίτλο ενόψει και του κυριακάτικου αγώνα.

Ο Πέρες κατέκτησε οχτώ βαθμούς, ο Λεκλέρκ που τερμάτισε δεύτερος πήρε επτά και ο Μαξ Φερστάπεν πρόσθεσε στη βαθμολογία του άλλους έξι. Ακολούθησαν στη βαθμολογούμενη οχτάδα οι: Ράσελ (5), Σάινθ (4), Αλόνσο (3), Χάμιλτον (2), Στρολ (1).

Μετά τον αγώνα Sprint o Πέρες μείωσε στους 13 πόντους τη διαφορά απ' τον προπορευόμενο Φερστάπεν. Υπενθυμίζεται ότι στον κυριακάτικο αγώνα η σειρά εκκίνησης, όπως διαμορφώθηκε απ' τις κατατακτήριες της Παρασκευής, έχει ως εξής: Λεκλέρκ, Φερστάπεν, Πέρες, Σάινθ, Χάμιλτον, Αλόνσο.

Η βαθμολογία

  1. Φερστάπεν 75
  2. Πέρες 62
  3. Αλόνσο 48
  4. Χάμιλτον 40
  5. Σάινθ 24

Η διαδικασία ήταν επεισοδιακή με τον Τσουνόντα να χάνει, έπειτα από σύγκρουση στον τοίχο, ένα ελαστικό, το οποίο έμεινε να κυλά μόνο του στην πίστα! Χρειάστηκε να εμφανιστεί το αυτοκίνητο ασφαλείας...

Παράλληλα, μια επαφή του Ράσελ με τον Φερστάπεν στο ξεκίνημα του αγώνα προκάλεσε μια τρύπα στο πλαϊνό μέρος της Red Bull αλλά έφερε και εκνευρισμό στο φινάλε με τους δύο πάντως να έχουν ένα οριακά πολιτισμένο τετ α τετ αλλά με τον Ολλανδό παγκόσμιο πρωταθλητή να το χάνει στο τέλος χαρακτηρίζοντας «μ...» τον Βρετανό, ο οποίος είχε ήδη φύγει και δεν τον άκουσε...

GP ΑζερμπαϊτζάνΣαρλ Λεκλέρκειδήσεις τώραFormula 1Red BullFerrariΣέρχιο ΠέρεςΜαξ Φερστάπεν