Αθλητισμός|30.04.2023 15:45

Formula 1: Θρίαμβος του Πέρες στο Μπακού - Μείωσε τη διαφορά απ' τον δεύτερο Φερστάπεν!

Newsroom

Ο Σέρχιο Πέρες έκανε colpo grosso στο Γκραν Πρι του Μπακού! Νίκησε για δεύτερη φορά στην καριέρα του στην πίστα πόλης του Αζερμπαϊτζάν και έκτη συνολικά στη Formula 1, και μείωσε τη διαφορά απ' τον παγκόσμιο πρωταθλητή Μαξ Φερστάπεν στους έξι βαθμούς.

Ο Ολλανδός πιλότος έμεινε στη δεύτερη θέση κι έτσι η μάχη για τον παγκόσμιο τίτλο φουντώνει μεταξύ των δύο οδηγών της Red Bull, που έχουν κατακτήσει από δύο νίκες στα τέσσερα γκραν πρι που έχουν γίνει μέχρι στιγμής.

Τρίτος τερμάτισε ο Λεκλέρκ, ο οποίος δεν απειλήθηκε αλλά δεν μπόρεσε και να κυνηγήσει τις άπιαστες Red Bull, που είναι δεδομένο πως θα κάνουν περίπατο στη διάρκεια της σεζόν. Ακολούθησαν στη βαθμολογούμενη δεκάδα οι Αλόνσο, Σάινθ, Χάμιλτον, Στρολ, Ράσελ, Οκόν και Νόρις.

Η 10άδα

  1. Πέρες
  2. Φερστάπεν
  3. Λεκλέρκ
  4. Αλόνσο
  5. Σάινθ
  6. Χάμιλτον
  7. Στρολ
  8. Ράσελ
  9. Οκόν
  10. Νόρις

Ο αγώνας

Ο Λεκλέρκ εκκίνησε πρώτος αλλά γρήγορα, μόλις άνοιξε το DRS, δέχθηκε εύκολα το προσπέρασμα αρχικά του Φερστάπεν κι εν συνεχεία του Πέρες. Στον 11ο γύρο υπήρξε μια κομβική στιγμή στον αγώνα καθώς την ώρα που ο Φερστάπεν έμπαινε στα πιτς για αλλαγή ελαστικών, ο Ντε Βρις είχε μια εγκατάλειψη που έφερε στην πίστα το όχημα ασφαλείας.

Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Πέρες, ο οποίος μπήκε αμέσως στα πιτς (όπως και οι περισσότεροι οδηγοί) και βγήκε πρώτος στην πίστα έχοντας πλέον δεύτερο τον Λεκλέρκ και τρίτο τον Φερστάπεν. Ο Ολλανδός προσπέρασε γρήγορα τον Λεκλέρκ ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση, όμως δεν μπόρεσε να πιάσει τον Μεξικανό, ο οποίος διατήρησε διαφορά ασφαλείας μέχρι τέλους.

Η βαθμολογία

  1. Φερστάπεν 93
  2. Πέρες 87
  3. Αλόνσο 60
  4. Χάμιλτον 48
  5. Σάινθ 34

MercedesΜαξ ΦερστάπενRed BullFormula 1FerrariΣαρλ Λεκλέρκειδήσεις τώραΦερνάντο ΑλόνσοΣέρχιο ΠέρεςAston MartinΛιούις ΧάμιλτονGP Αζερμπαϊτζάν