Αθλητισμός|08.03.2019 23:10

Παναθηναϊκός: Τους έχει όλους στην… τσίτα ο Δώνης!

Κώστας Γουλής

Ένα 24ωρο πριν από το σαββατιάτικο (9/3) ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο (7.30 μ.μ., Novasports 1HD) ο Γιώργος Δώνης ολοκλήρωσε την προετοιμασία του Παναθηναϊκού χωρίς άλλα σοβαρά προβλήματα, πέρα από τα γνωστά των Μπουζούκη (έχει δηλωθεί να εκτίσει ποινή μίας αγωνιστικής) και Μουνιέ (τραυματίας).

Ακόμη και η «απουσία» του Φάνη Μαυρομμάτη από το πρόγραμμα, έγινε περισσότερο για προληπτικούς λόγους (λόγω των ενοχλήσεων που βγάζει ορισμένες φορές στην ποδοκνημική απ’ τα συνεχόμενα ματς) και το πιο πιθανό είναι πως θα αγωνιστεί κανονικά στο αθηναϊκό «clasico».

Ο 49χρονος τεχνικός, ωστόσο έκανε (και) μία… διαφορετική κίνηση σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, καθώς μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης της Παρασκευής συμπεριέλαβε στην αποστολή του ντέρμπι και τους 22 ποδοσφαιριστές που έχει στη διάθεσή του. Κάτι που είχε επαναλάβει μόλις μία φορά φέτος, τον Ιανουάριο, την παραμονή του αγώνα με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Κίνηση που αποσκοπούσε: α) Στο να βρίσκονται άπαντες στην… τσίτα λίγο πριν από το ντέρμπι με τους «κιτρινόμαυρους». β) Να μεγιστοποιηθεί ο βαθμός συσπείρωσης της ομάδας πριν από ένα παιχνίδι που έχει πλέον, κομβική σημασία για τη μάχη της 5ης θέσης. γ) Ακόμη και για λόγους… αντικατασκοπίας, προκειμένου να μην ανοίξει σε απόλυτο βαθμό τα χαρτιά του ως προς τις επιλογές του, καθώς γνωρίζει καλά πως ο Μανόλο Χιμένεθ πάντα «ψάχνεται» και με το τι κάνει ο αντίπαλός του, πριν οριστικοποιήσει το δικό του πλάνο.

Το 3-5-2 και οι «τριάδες»

Στην 22μελή αποστολή του Παναθηναϊκού συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά μετά από 4 εβδομάδες και ο Ουσμάν Κουλιμπαλί που ξεπέρασε τη θλάση κι έκανε τρεις «γεμάτες» προπονήσεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά και ποδοσφαιριστές που δεν είχαν παρουσία στις 18άδες των «πράσινων» το τελευταίο διάστημα όπως ο Αρμενάκας και ο Οικονόμου.

Οι παίκτες που κατέλυσαν το βράδυ της Παρασκευής (8/3) στο ξενοδοχείο των βορείων προαστίων που διαμένει το «τριφύλλι» πριν τα παιχνίδια στο λεκανοπέδιο. είναι οι Διούδης, Κότσαρης, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Άλτμαν, Χρ. Δώνης, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Μαυρομμάτης, Κουρμπέλης, Πούγγουρας, Κάτσε, Παντελάκης, Κουλιμπαλί, Τζανδάρης, Αρμενάκας, Εμμανουηλίδης, Βέργος, Μακέντα και Καμπετσής.

Σε ότι έχει να κάνει με τη διάταξη και την ενδεκάδα, προβάδισμα για το μεγάλο παιχνίδι με την ΑΕΚ έχει το 3-5-2, με τους Πούγγουρα, Κολοβέτσιο, Μαυρομμάτη να συνθέτουν την αμυντική τριάδα μπροστά από τον Διούδη. Τριάδα ετοιμάζει και στον άξονα της μεσαίας γραμμής με την παρουσία των Κουρμπέλη (6άρι), Χρήστου Δώνη και Κάτσε, ενώ οι Γιόχανσον και Ινσούα θα πάρουν θέση στα δύο άκρα ως φουλ μπακ. Η μία θέση που ουσιαστικά παραμένει «ανοικτή», είναι αυτή του παρτενέρ του Μακέντα στην επίθεση, με τους Χατζηγιοβάνη και Καμπετσή να τη διεκδικούν με μοιρασμένες πιθανότητες…

Γιώργος ΔώνηςΟυσμάν ΚουλιμπαλίΠαναθηναϊκόςΠαναγιώτης ΑρμενάκαςSuper League 1