Αθλητισμός|01.05.2023 19:46

Σούπερ εμφάνιση από τη Μαρία Σάκκαρη στη Μαδρίτη και πρόκριση στα προημιτελικά

Newsroom

Τρομερή ήταν η Μαρία Σάκκαρη στη Μαδρίτη. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ξεπέρασε με άνεση το υψηλό εμπόδιο της «γηπεδούχου» Πάουλα Μπαντόσα και προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης (WTA 1000). Σερβίροντας πολύ καλά σε όλο τον αγώνα, η Σάκκαρη (νούμερο 9) επικράτησε της 25χρονης Ισπανίδας (νούμερο 42) με 6-4, 6-4 σε 88 λεπτά και θα παίξει στην οκτάδα του Madrid Open για πρώτη φορά στην καριέρα της!

Εκεί θα βρει αύριο (2/5) την επικίνδυνη στο χώμα Ίρινα Μπέγκου (Νο.35) από τη Ρουμανία, που απέκλεισε με 6-4, 6-4 τη Λιουντμίλα Σαμσόνοβα (Νο.18). Στο head to head η Μαρία προηγείται με 2-1, όμως θα είναι η πρώτη τους συνάντηση στη συγκεκριμένη επιφάνεια.

Στο πρώτο σετ Σάκκαρη και Μπαντόσα κρατούσαν το σερβίς τους μέχρι και το 3-3. Τότε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε break και προηγήθηκε 4-3, ενώ αμέσως μετά κράτησε το δικό της σερβίς για το 5-3. Η Ισπανίδα μείωσε σε 5-4, αλλά η Σάκκαρη πήρε το σετ με 6-4. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια «εκκίνησε» με τους καλύτερους οιωνούς το δεύτερο σετ, καθώς «έσπασε» με το... καλημέρα το σερβίς της Μπαντόσα, ενώ κράτησε το δικό της σερβίς και προηγήθηκε 2-0. Στη συνέχεια οι δύο αθλήτριες κράτησαν το σερβίς τους, με αποτέλεσμα η Σάκκαρη να πάρει και το δεύτερο σετ με 6-4.

ειδήσεις τώραWTA ΜαδρίτηΤένιςΜαρία Σάκκαρη