Αθλητισμός|03.05.2023 00:12

Ανατροπή και νίκη για τη Μαρία Σάκκαρη που προκρίθηκε στα ημιτελικά της Μαδρίτης

Newsroom

Η Μαρία Σάκκαρη (νούμερο 9) είχε ψυχή, έκανε ξανά ανατροπή και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του τουρνουά της Μαδρίτης για πρώτη φορά στην καριέρα της. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε 2-1 σετ (6-7, 6-4, 6-2) της 32χρονης Ρουμάνας Ιρίνα-Καμέλια Μπέγκου (νούμερο 35) και θα αναμετρηθεί με την τρομερή Αρίνα Σαμπαλένκα (νούμερο 2) στον ημιτελικό της διοργάνωσης.

Η μάχη ήταν μεγάλη και αμφίρροπη στο πρώτο σετ. Καμία παίκτρια δεν κατόρθωσε να επιβληθεί στο σερβίς της με αποτέλεσμα να κάνει έκαστη από τρία μπρέικ στην αντίπαλό της. Έπειτα από συνολικά έξι μπρέικ, το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, όπου η Μπέγκου, με πέντε σερί πόντους, μετέτρεψε το 3-2 της Σάκκαρη σε 3-7 υπέρ της κερδίζοντας το σετ. Στο δεύτερο σετ όμως, η Σάκκαρη έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Έκανε ένα μπρέικ περισσότερο απ' την αντίπαλό της (3-2) και επικράτησε 6-4, ισοφαρίζοντας σε 1-1 σετ.

Η Μαρία Σάκκαρη επιβίωσε στα δύσκολα του ματς και στο τρίτο σετ επέβαλλε ολοκληρωτικά τον ρυθμό της. Διατήρησε το σερβίς της καθόλη τη διάρκεια του σετ, έκανε δύο μπρέικ στην αντίπαλό της για το 2-1 και το 5-2 και τελείωσε άνετα το τρίτο σετ και το ματς με 6-2. 

Μαρία ΣάκκαρηΤένιςειδήσεις τώραWTA Μαδρίτη