Αθλητισμός|09.03.2019 12:10

Αρβανίτη, Καραγκούνη: Στο τέλος κερδίζει το... θηρίο!

Κώστας Ασημακόπουλος

«Η "νομιμότητα" αποκαταστάθηκε. Νίκησε η Γουόλς». Με αυτό τον τίτλο ανακούφισης υποδέχτηκαν οι αμερικανοί τη νίκη της Κέρι Γουόλς Τζέκινγκς και Σουέτ επί των Βίκυ Αρβανίτη, Πένυ Καραγκούνη στον προημιτελικό του τριάστερου τουρνουά του παγκοσμίου σιρκουί μπιτς βόλεϊ στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.   

Το "θηρίο" των τεσσάρων Ολυμπιακών μεταλλίων πήρε τη ρεβάνς για την ήττα στην πρεμιέρα του τουρνουά από την ελληνική ομάδα και απέδειξε πως παραμένει μία κορυφαία αθλήτρια μαζί φυσικά με τη νεότερη της Σουέτ.

Οι αμερικανίδες από το ταμπλό των ηττημένων είχαν δεύτερη ευκαιρία, δεν έκαναν άλλη ήττα και στον προημιτελικό με νίκη 2-0 (28-26, 21-18) έσπασαν το αήττητο της ελληνικής ομάδας και μπήκαν στα ημιτελικά. Ολα κρίθηκαν στο 1ο σετ όπου η ελληνική ομάδα είχε προβάδισμα μέχρι το 19-17 και σετ μπολ στο 20-19. Αυτή ήταν η 19η ήττα ελληνικής ομάδας σε 20 αναμετρήσεις με την Γουόλς, ενώ μία αναμέτρηση δεν είχε γίνει λόγω τραυματισμού των Σφυρή, Καραντάσιου το 2003.

Οι Αρβανίτη, Καραγκούνη ολοκλήρωσαν τις εμφανίσεις τους με 5ην θέση, 360 πολύτιμους βαθμούς και 3.000 δολάρια έπαθλο.Σημείωσαν πέντε σερί νίκες στο σπουδαίο τουρνουά εκ των οποίων οι δύο πρώτες ήταν στα προκριματικά και εκτοξεύτηκαν 30 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη αγγίζοντας το τοπ-85.

Υπενθυμίζεται πως η επανένωση τους έγινε το Σεπτέμβριο μετά την επιστροφή της Αρβανίτη από την γέννα του υιού της έχοντας μεγάλο στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020. Μετά τις εντυπωσιακές εμφανίσεις που έκαναν στο Σίδνεϊ απέδειξαν πως μπορούν να ελπίζουν στο θαύμα της πρόκρισης παρότι τα κριτήρια έχουν γίνει πολύ δύσκολα.

Βίκυ ΑρβανίτηΠέννυ ΚαραγκούνηΣπορμπιτς βόλεϊ