Αθλητισμός|04.05.2023 23:56

Ήττα και αποκλεισμός για τον Τσιτσιπά απ' τον 33χρονο Στρουφ στη Μαδρίτη!

Newsroom

Ο 33χρονος Γιαν Λέναρντ Στρουφ, ο οποίος βρίσκεται στο νούμερο 65 της παγκόσμιας κατάταξης, έβαλε δύσκολα στον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Masters της Μαδρίτης.

Ο Γερμανός τενίστας αντιστάθηκε σθεναρά, ο Έλληνας πρωταθλητής δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά και η ευκαιρία χάθηκε για έναν ημιτελικό απέναντι στον Καράτσεφ μαζί με την προοπτική ενός τελικού. Ο μαχητικός Στρουφ, ο οποίος επικράτησε 2-1 σετ (7-6, 5-7, 6-3) έπειτα από δυόμισι ώρες, φτάνει για πρώτη φορά στην καριέρα του σε ημιτελικό Masters!

Το πρώτο σετ ήταν πολύ κλειστό και ισορροπημένο με τους δυο παίκτες να κρατούν το σερβίς τους μέχρι τέλους. Η λύση δόθηκε στο τάι μπρέικ, όπου όμως, ενώ ο Τσιτσιπάς είχε το πάνω χέρι καθώς απέκτησε σημαντικό προβάδισμα με 4-1, δέχθηκε έξι στους τελευταίους επτά πόντους και έχασε το σετ με 7-5.

Στο δεύτερο σετ όμως απάντησε με το ίδιο νόμισμα στον αντίπαλό του. Μέχρι το 5-5 αμφότεροι κυριαρχούσαν με άνεση στο σερβίς τους όμως ο Έλληνας πρωταθλητής βρήκε το πρώτο μπρέικ στο ματς για το 6-5 προτού τελειώσει το σετ με 7-5.

Στο τρίτο σετ ο Στρουφ πέτυχε το καίριο μπρέικ στο τέταρτο γκέιμ για το 3-1 προτού πάρει προβάδισμα με 4-1. Ο Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να απαντήσει και έχασε το σετ με 6-3, γνωρίζοντας την ήττα και τον αποκλεισμό στα προημιτελικά του Masters της Μαδρίτης.

ειδήσεις τώραΤένιςΜαδρίτη ATPΣτέφανος Τσιτσιπάς