Αθλητισμός|04.05.2023 23:45

Η Νάπολι πρωταθλήτρια Ιταλίας μετά από 33 χρόνια! «Καίγεται» η πόλη στους πανηγυρισμούς

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Χρειάστηκε να περάσουν 33 χρόνια για να στεφθεί ξανά πρωταθλήτρια Ιταλίας η Νάπολι. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ο παίκτης-θρύλος εκείνης της ομάδας που πήγε κόντρα στο κατεστημένο και λατρεύτηκε σαν θεός στον ιταλικό νότο, δεν βρίσκεται πια στη ζωή για να καμαρώσει την αγαπημένη του, αλλά οι Παρτενοπέι είναι βέβαιο ότι θα τον έκαναν περήφανο με το απίθανο κατόρθωμά τους.

Η καταπληκτική ομάδα του αρχιτέκτονα Λουτσιάνο Σπαλέτι, ολοκλήρωσε με πανηγυρικό τρόπο το εφετινό θαύμα της καθώς σφράγισε και μαθηματικά την κατάκτηση του τίτλου στη Serie A, έξι αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου! Μια απ' τις πιο άνετες κατακτήσεις στην ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου, από μια ομάδα που έπαιξε θαυμάσια στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν. Το +16 απ' τη δεύτερη Λάτσιο, το +17 απ' τη Γιουβέντους, το +20 απ' την Ίντερ και το +22 από Μίλαν και Ρόμα δείχνει το επίπεδο στο οποίο κινήθηκε η εφετινή Νάπολι.

Εν τέλει, η ομάδα του Σπαλέτι αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 εκτός έδρας με την Ουντινέζε, παρουσία περίπου 10.000 οπαδών της (!) και κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της στη μετά Ντιέγκο Μαραντόνα εποχή και το τρίτο συνολικά από καταβολής ιταλικού ποδοσφαίρου καθώς τα άλλα δύο τα σήκωσε με τον Ντιέγκο ηγέτη το 1987 και το 1990.

Η φιέστα των Παρτενοπέι είχε πάρει αναβολή πριν από μια αγωνιστική μετά την εντός έδρας γκέλα με τη Σαλερνιτάνα, όμως το τρίτο σκουντέτο δεν μπορούσε να περιμένει. Mε το 1-1 στη Dacia Arena με την Ουντινέζε, η Νάπολι κατέκτησε και μαθηματικά ένα πρωτάθλημα που αναζητούσε επί 33 χρόνια!

Ο Λόβριτς άνοιξε το σκορ στο 13' για την Ουντινέζε αλλά στο 53' ο «καυτός» Οσιμέν ισοφάρισε (έφτασε τα 22 γκολ σε 26 ματς στη Serie A) για το τελικό 1-1 που ήταν αρκετό για να αρχίσει το γλέντι!

Ήδη η Νάπολι... φλέγεται καθώς χιλιάδες κόσμου είχαν ξεχυθεί στους δρόμους από νωρίς περιμένοντας τη στέψη, ενώ το στάδιο Ντιέγκο Μαραντόνα ήταν κατάμεστο από 60.000 θεατές που παρακολουθούσαν από γιγαντοοθόνες την εξέλιξη του αγώνα στο Ούντινε. H ατμόσφαιρα ήταν απίθανη!

Κι ύστερα ακολούθησε το ξέσπασμα χαράς όχι μόνο στο γήπεδο αλλά σ' ολόκληρη την πόλη...

Η νύχτα έγινε... μέρα απ' τα αμέτρητα πυροτεχνήματα.

Στα αποδυτήρια οι παίκτες της Νάπολι έστησαν πάρτι!

 

Πολλοί ήταν οι φίλοι της Νάπολι που έσπευσαν για να πανηγυρίσουν μπροστά απ' το μνημείο του Ντιέγκο Μαραντόνα στο κέντρο της πόλης... 

Είναι βέβαιο ότι κανείς δεν θα κοιμηθεί στη Νάπολι. Είναι βέβαιο ότι αυτή η νύχτα δεν θα ξεχαστεί ποτέ...

Νάποληειδήσεις τώραSerie AΝάπολιΝτιέγκο Μαραντόνα