Αθλητισμός|04.05.2023 23:18

Serie A: Πέντε χρόνια φυλακή στον ποδοσφαιριστή της Μόντσα Αρμάντο Ίτσο για στήσιμο αγώνα!

Newsroom

Σε ποινή φυλάκισης 5 ετών καταδικάστηκε πρωτόδικα απ’ τις ιταλικές αρχές ο αμυντικός της Μόντσα, Αρμάντο Ίτσο για τη συμμετοχή του σε παράνομο στοιχηματισμό και σε εγκληματική οργάνωση η οποία συνδέεται με τη μαφία!

Η υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε ο 31χρονος Ιταλός αμυντικός, αφορά τη σεζόν 2013-14, οπότε αγωνιζόταν στη Serie B με τη φανέλα της Αβελίνο. Ο Ίτσο φέρεται να μοίρασε το ποσό των 30.000 ευρώ σε συμπαίκτες του προκειμένου να τελειώσει το επίμαχο ματς με το αποτέλεσμα στο οποίο είχε στοιχηματίσει ο ίδιος και μέλη της εγκληματικής οργάνωσης στην οποία είχε συμμετοχή.

Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν οδήγησαν στην καταδίκη του. Πάντως, ο Ιταλός αμυντικός σε μήνυμά του στα social media τόνισε πως θα καταθέσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, τονίζοντας πως περιμένει τη δικαίωσή του σε δεύτερο βαθμό. «Είμαι πολύ απογοητευμένος με την πρωτόδικη απόφαση. Αθωώθηκα επειδή δεν διέπραξα το έγκλημα στον αγώνα Αβελίνο - Ρετζίνα της 25ης Μαΐου 2014, αλλά κατηγορούμαι ότι κανόνισα τον αγώνα Μόντενα - Αβελίνο της 17ης Μαΐου 2014, έναν αγώνα που δεν έπαιξα καν. Θα διαβάσω το σκεπτικό με τους δικηγόρους μου και θα ασκήσουμε έφεση», έγραψε ο Ίτσο.

Και πρόσθεσε: «Πιστεύω στη δικαιοσύνη και είμαι σίγουρος ότι θα αποδειχθεί απολύτως η μη εμπλοκή μου στην υπόθεση. Ευχαριστώ τη Μόντσα και την οικογένειά μου, που είναι πάντα κοντά μου. Δεν θα σταματήσω να αγωνίζομαι». Ο δικηγόρος του παίκτη συμπλήρωσε ότι «η ποινή μπορεί και πρέπει να ανατραπεί ελλείψει στοιχείων...».

Σημειωτέον ότι ο Ίτσο έχει παίξει εφέτος σε 26 αγώνες με τη φανέλα της Μόντσα, με τελευταία παρουσία του κόντρα στη Ρόμα την Τετάρτη 3 Μαΐου.

στημένοι αγώνεςSerie AΙταλίαπαράνομο στοίχημα