Αθλητισμός|06.05.2023 22:17

Super League: «Αυτοκτόνησε» ξανά στις καθυστερήσεις και υποβιβάστηκε ο Λεβαδειακός - Τελικός παραμονής για Λαμία και Ιωνικό στη Νίκαια

Newsroom

Ο Λεβαδειακός δέχθηκε γκολ στις καθυστερήσεις για τρίτη φορά στη διαδικασία των πλέι άουτ, έχασε μέσα απ' τα χέρια του άλλη μια νίκη (αυτή τη φορά απ' τη Λαμία) και αποχαιρετά οριστικά τη Super League καθώς δεν έχει πλέον καμία ελπίδα.

Αντιθέτως, η Λαμία με την ισοπαλία που απέσπασε χάρη στο γκολ του Τόσιτς στο 93', κρατάει πλέον την τύχη στα χέρια της για να παραμείνει στην κατηγορία καθώς την τελευταία αγωνιστική σε ματς «τελικό» θα παίξει για δύο αποτελέσματα (νίκη - ισοπαλία) στη Νίκαια με αντίπαλο τον Ιωνικό. Απ' την άλλη πλευρά, οι Νικαιώτες που προηγήθηκαν δύο φορές στην Κρήτη του ΟΦΗ αλλά τελικά έμειναν στο 2-2, θέλουν πάση θυσία νίκη στο ματς με τη Λαμία για να παραμείνουν στην κατηγορία! Οι δυο ομάδες θα παίξουν μια ολόκληρη κατηγορία σε μια μάχη 90 λεπτών...

Την ίδια ώρα, ο ΠΑΣ Γιάννινα που νίκησε τον Αστέρα Τρίπολης με 1-0 αλλά και ο Παναιτωλικός που ηττήθηκε 2-0 απ' τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, εξασφάλισαν και μαθηματικά την παραμονή τους στην κατηγορία και τη νέα σεζόν.

Βαθμολογία

  • ΟΦΗ 38
  • Ατρόμητος 37
  • ΠΑΣ Γιάννινα 33
  • Παναιτωλικός 30
  • Αστέρας Τρίπολης 30
  • Λαμία 28
  • Ιωνικός 26
  • Λεβαδειακός 25

Τελευταία αγωνιστική πλέι άουτ

  • Λεβαδειακός - ΠΑΣ Γιάννινα
  • Ιωνικός - Λαμία
  • Αστέρας - Ατρόμητος
  • Παναιτωλικός - ΟΦΗ

Λαμία - Λεβαδειακός 1-1

Η Λαμία είχε τεράστια ευκαιρία για να προηγηθεί στο σκορ αλλά ο Μεντίνα αστόχησε σε πέναλτι στο 42'. Ο άσος των γηπεδούχων δεν έκανε καλή εκτέλεση και ο Γκροφ απέκρουσε... εύκολα κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του. Και λίγο αργότερα, στο 45', ήταν η σειρά του Λεβαδειακού να κερδίσει πέναλτι. Ο Νίκας ήταν εύστοχος και η ομάδα της Βοιωτίας πήρε σημαντικό προβάδισμα (0-1) το οποίο διατήρησε με νύχια και με δόντια μέχρι το 90'.

Και πάλι όμως στις καθυστερήσεις ο Λεβαδειακός πληγώθηκε. Όπως και στα ματς με τον Παναιτωλικό και τον Ιωνικό, οι Βοιωτοί δέχθηκαν γκολ και ουσιαστικά καταδικάστηκαν. Ο Τόσιτς με σουτ απ' το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 93' έστειλε την μπάλα στη γωνία του Γκροφ γράφοντας το τελικό 1-1. Η Λαμία πλέον θέλει δύο αποτελέσματα (νίκη ή ισοπαλία) στον «τελικό» με τον Ιωνικό για να μείνει στην κατηγορία.

Λαμία: Κοσέλεφ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Αμπάντα, Τζανδάρης (Τσούκαλος 62'), Νούνιες (Τσιλούλης 55'), Μαρτίνεθ (Τόσιτς 69'), Μεδίνα (Μανούσος 69'), Στάνκο, Σλίβκα.

Λεβαδειακός: Γκροφ, Τσάπρας, Λιάγκας, Παναγιώτου, Πας, Χάμοντ, Μεχία (Συμελίδης 90+2'), Νίκας, Βρακάς, Γιαννιώτας (Ντεντάκης 90+2'), Γερεμέγεφ (Σακό 46', Μπελμόντ 82').

ΟΦΗ - Ιωνικός 2-2

Στο Ηράκλειο ο Ιωνικός άνοιξε το σκορ στο 13' με γκολ του Μασάς αλλά ο ΟΦΗ ισοφάρισε (1-1) στο 45' με τον Μπάκιτς. Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον ΟΦΗ να μένει με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Πασαλίδη στο 51'. Η ομάδα της Νίκαιας εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα και πάλι με σκόρερ τον Μασάς πήρε εκ νέου προβάδισμα στο σκορ (1-2) στο 65'. Οι Κρητικοί πάντως δεν παράτησαν το ματς και στο 81' έφτασαν στην ισοφάριση (2-2) με κεφαλιά του Ντίκο στερώντας απ' τους Νικαιώτες ένα πολύτιμο τρίποντο. Πλέον η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου θέλει μόνο νίκη απέναντι στη Λαμία για να σωθεί.

ΟΦΗ: Μανδάς, Λάρσον, Θοράρινσον, Βούρος, Γιαννούλης (75' Διαμαντής), Πασαλίδης, Περέα, Ντιουσέ, Μπάκιτς, Φελίπε (75' Μπιφουμά) και Ντίκο (90+ Μοσκέρα).

ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Μύγας, Βαλεριάνος, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Σόουζα (84' Μάνος), Κάνιας, Σάκιτς (85' Ελευθεριάδης), Φαντινγκά (71' Γούλερι), Μασάς και Μάντζης.

ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης 1-0

Ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε 1-0 του Αστέρα Τρίπολης στους Ζωσιμάδες. Το νικητήριο γκολ για τον ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχε ο Ροσέρο στο 84'. Ήταν το τέρμα με το οποίο οι Γιαννιώτες σφράγισαν την παραμονή τους στην κατηγορία και μαθηματικά.

ΠΑΣ Γιάννινα: Η ενδεκάδα του ΠΑΣ: Αθανασίου - Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος - Τζίνο, Λιάσος, Τζίμας - Μορέιρα, Μπάλαν, Παμλίδης

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος - Γκαρθία, Ατιένθα, Καστάνιο, Άλβαρες - Ιγκλέσιας, Μουνάφο - Μπαρτόλο, Τιλίκα, Σίτο - Ρεγκίς.

Ατρόμητος - Παναιτωλικός 2-0

Ο Ατρόμητος ήταν ανώτερος και επιβλήθηκε 2-0 του Παναιτωλικού στο Περιστέρι. Η ομάδα του Κρις Κόουλμαν προηγήθηκε στο σκορ με κοντινή προβολή του Αγκιμπού Καμαρά στο 30', ενώ διαμόρφωσε το 2-0 με τον Κλωναρίδη στο 85'.

Ατρόμητος: Μπρανέσκου, Αθανασίου, Κεσχρίντα, Χατζηισαϊας, Μαυρομμάτης, Γκονζάλες, Καμαρά (87’ Φριντζόνσον), Οικονομίδης (79’ Ερλινγκμαρκ), Κλωναρίδης, Κωτσόπουλος (87' Τζαβίδας), Ρομπάιγ (67’ Ροτάριου).

Παναιτωλικός: Ανέστης, Αποστολάκης (36’ Ντουάρτε), Λάρσον, Μαλής, Χουχούμης, Μλάντεν, Μπουζούκης (46’ Ντίας), Ξενιτίδης (61’ Κολοβός), Μόρσεϊ (74’ Καρέλης), Χουάνπι, Ζοάο Πέδρο.

Λαμία ΠΑΕΠαναιτωλικόςSuperLeagueΠΑΣ ΓιάννιναΙωνικός ΝικαίαςΛεβαδειακόςειδήσεις τώραΑστέρας ΤρίποληςΟΦΗΑτρόμητος