Αθλητισμός|08.05.2023 00:00

Formula 1: Οδηγική και στρατηγική νίκη του τρομερού Μαξ Φερστάπεν στο Μαϊάμι!

Newsroom

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν καταπληκτικός στο γκραν πρι του Μαϊάμι, όπου πανηγύρισε την τρίτη εφετινή νίκη του στο πρωτάθλημα της Formula 1 και την 38η συνολικά στην καριέρα του.

Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής μολονότι εκκίνησε απ' την ένατη θέση, έκανε επίδειξη δύναμης στην πίστα. Σε ένα οδηγικό και στρατηγικό ρεσιτάλ ο Φερστάπεν, έχοντας διαφορετική στρατηγική απ' τον teammate του στη Red Bull Σέρχιο Πέρες που εκκίνησε πρώτος, έκανε τρομερό αγώνα και νίκησε με άνεση στο τέλος. Για να τα καταφέρει πάντως χρειάστηκε να προσπεράσει τους πάντες!

Ήταν μια μεγάλη νίκη για τον Ολλανδό σε μια στιγμή που ένιωθε την πίεση του Πέρες, ο οποίος είχε το πλεονέκτημα της pole position και τις οχτώ θέσεις που τον χώριζαν απ' τον Φερστάπεν. Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής απέδειξε ότι μόνο τυχαία δεν βρίσκεται σ' αυτή τη θέση. Πλέον βρίσκεται στο +14 απ' τον Μεξικανό που πάντως παραμένει στο παιχνίδι του τίτλου αλλά θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση.

Εκείνο που δεν αμφισβητείται είναι η κυριαρχία της Red Bull που ήδη μετρά τέσσερα 1-2 σε πέντε αγώνες! Παράλληλα, εξαιρετικός ήταν για ακόμα ένα γκραν πρι και ο αειθαλής Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος τερμάτισε τρίτος και ανέβηκε στο βάθρο για τέταρτη φορά εφέτος!

Η εξέλιξη του αγώνα

Στην εκκίνηση δεν άλλαξε κάτι δραματικά καθώς άπαντες διατήρησαν τη θέση τους. Την ώρα που ο Πέρες κρατούσε άνετα την πρώτη θέση απ' τον Αλόνσο και τον Σάινθ, ο Φερστάπεν ξεκινούσε έναν τρομερό αγώνα απ' την ένατη θέση του grid. Ο Ολλανδός μόλις άρχισε να βρίσκει χώρο στην πίστα, προσπερνούσε τον έναν μετά τον άλλον. Μέχρι τον 10ο γύρο είχε ανέβει στην τέταρτη θέση, ενώ στη συνέχεια και μέχρι τον 15ο γύρο είχε προσπεράσει άνετα και τους Σάινθ και Αλόνσο ανεβαίνοντας πολύ γρήγορα στη δεύτερη θέση.

Ο Πέρες μπήκε στα πιτς στον 21ο γύρο, ενώ ο Φερστάπεν που οδηγούσε πλέον την κούρσα, παρέμεινε στην πίστα για επιπλέον 24 γύρους με τα ίδια ελαστικά προσπαθώντας να χτίσει μια διαφορά απ' τον Μεξικανό που θα τον έφερνε και πάλι στην πρώτη θέση μετά την έξοδο απ' τα πιτς. Άλλαξε λάστιχα στον 45ο γύρο κι απ' τον 46ο και μετά άρχισε το... κυνηγητό με τον Ολλανδό να έχει ξεκάθαρο πλεονέκτημα καθώς «φορούσε» πλέον φρέσκα ελαστικά (τη μεσαία γόμα), ενώ ο Πέρες είχε φθαρμένα σκληρά 25 γύρων. Και στον 48ο γύρο έκανε το προσπέρασμα στον Πέρες που τον έφερε στην πρώτη θέση...

 Η δεκάδα

  1. Φερστάπεν
  2. Πέρες
  3. Αλόνσο
  4. Ράσελ
  5. Σάινθ
  6. Χάμιλτον
  7. Λεκλέρκ
  8. Γκασλί
  9. Οκόν
  10. Μάγκνουσεν
FerrariRed BullΦερνάντο ΑλόνσοΣέρχιο ΠέρεςFormula 1GP ΜαϊάμιΜαξ ΦερστάπενAston Martinειδήσεις τώραMercedes