Αθλητισμός|09.05.2023 23:57

Champions League: Ο Βινίσιους και ο Ντε Μπρόινε πέτυχαν γκολάρες αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μάντσεστερ Σίτι άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς

Newsroom

Δύο γκολάρες του Βινίσιους και του Κέβιν Ντε Μπρόινε έκριναν τον πρώτο ημιτελικό της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Μάντσεστερ Σίτι που έληξε ισόπαλος (1-1) στο Σαντιάγο Μπερναμπέου. Ουσιαστικά όμως δεν έκριναν τίποτα καθώς η απόλυτη ισορροπία παρέμεινε μεταξύ ενός ζευγαριού που θα μπορούσε (κι ενδεχομένως θα έπρεπε) να αποτελεί τον τελικό του εφετινού Champions League.

H κληρωτίδα όμως έφερε τους Μερένχες και τους Πολίτες και πάλι αντιμέτωπους (όπως και πέρυσι, οπότε προκρίθηκε στην παράταση η Ρεάλ) στα ημιτελικά της διοργάνωσης και η πρόκριση για τον τελικό της 10ης Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη θα κριθεί στη ρεβάνς της ερχόμενης Τετάρτης (17/5, 22.00) στο Έτιχαντ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης προηγήθηκε με ένα τρομερό μακρινό σουτ του Βινίσιους στο 36'. Ο Βραζιλιάνος έβαλε και πάλι το λιθαράκι του καθώς στα τελευταία 11 ματς των Μαδριλένων στο Champions League έχει κατορθώσει είτε να σκοράρει είτε να βγάλει ασίστ!

Η απάντηση της Μάντσεστερ Σίτι όμως ήρθε με τον ίδιο τρόπο στο 67', όταν ο Γκιουντογκάν έστρωσε για τον Ντε Μπρόινε ο οποίος κεραυνοβόλησε τον Κουρτουά για το τελικό 1-1 που αφήνει ορθάνοιχτους τους λογαριασμούς των δύο ομάδων.

Στο υπόλοιπο παιχνίδι και οι δυο τερματοφύλακες ήταν εξαιρετικοί. Ο Κουρτουά και ο Έντερσον έπιασαν ό,τι πήγαινε προς το τέρμα τους και το τελικό 1-1 δίνει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη ρεβάνς του Μάντσεστερ σε οχτώ ημέρες.

  • Ρεάλ Μαδρίτης (Αντσελότι): Κουρτουά – Καρβαχάλ, Ρούντιγκερ, Αλάμπα, Καμαβινγκά – Βαλβέρδε, Κρόος (84’ Τσουαμενί), Μόντριτς (87’ Νάτσο) – Ροντρίγκο (81’ Ασένσιο), Μπενζεμά, Βινίσιους.
  • Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Έντερσον – Γουόκερ, Ρούμπεν Ντίας, Ακάνζι – Στόουνς, Ρόδρι – Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Γκιουντογκάν, Γκρίλις – Χάαλαντ.

Ρεαλ ΜαδρίτηςΜάντσεστερ ΣίτιChampions Leagueειδήσεις τώρα